7 områder Pixel 8 Pro slår iPhone 15 Pro Max

Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro er nu officielt her. Der er meget at tage fat på, især på softwaresiden. Faktisk tilbyder Pixel 8 Pro endnu flere AI-funktioner denne gang – især når det kommer til kameraet.

Spørgsmålet er, hvordan Googles seneste model er i forhold til efterårets anden store telefonlancering: iPhone 15 Pro Max. Det vil blive svært for Google at erstatte Apple som den bedste smartphone lige nu. Men på trods af alt, hvad Pro Max har at tilbyde, er der stadig masser af funktioner, den ikke har. Her er 7 områder, hvor Google Pixel 8 Pro slår iPhone 15 Pro Max.

AI kamera funktioner

iPhone 15 Pro Max er en af de bedste kameratelefoner, men Pixel 8 pro kan måske slå den, når det kommer til AI. Eller rettere sagt, måden Google er i stand til at bruge AI og give brugerne bedre kontrol over de billeder, de tager. Pixels har gjort dette i et stykke tid, især efter lanceringen af Magic Eraser på Pixel 6, men Pixel 8 Pro tager tingene skridtet videre.

I år kommer Pixel 8 Pro med Magic Editor, som bruger generativ AI til at lade dig ændre, hvordan dine billeder ser ud, samt Best Take, der tager flere billeder for at sikre, at et enkelt akavet udtryk ikke ødelægger et gruppebillede. En Zoom & Enhance-funktion kommer også snart, som hjælper med at udfylde eventuelle huller, der kan være mere synlige ved højere forstørrelse.

Video Boost lanceres også senere i år, hvilket giver dig chancen for at forbedre kvaliteten af de videoer, du tager. Dette inkluderer en videocentreret version af Night Sight til brug under dårlige lysforhold. Selvom dette kun kan gøres i skyen i stedet for på din enhed, betyder det, at dine videoer får de samme AI-forbedringer som dine billeder.

Audio magic eraser

Hvis du synes, at Magic Eraser var fantastisk til at forbedre billeder, vil Audio Magic Eraser blæse dig bagover. Hvis du nogensinde har haft en video, der er blevet ødelagt af noget vildfaren baggrundsstøj, uanset om det er trafik, vind, byggeri, gøende hunde eller noget helt andet, kan Pixel 8 Pro fjerne det fuldstændigt.

iPhone 15 Pro Max-ejere bliver nødt til at prøve at tage optagelser uden at den irriterende lyd kommer i vejen. Hvilket er lettere sagt end gjort, især hvis du fanger noget i en nu-og-her situation. Det er meget nemmere at optage, få de optagelser, du har brug for, og lade AI håndtere alle de ting, du ikke vil havde skal være der.

Pro kamera kontrol

Apple har inkluderet en ProRAW-indstilling i et par år nu, men det ser ud til, at Pixel 8 Pro kunne slå den med hensyn til kreativ kontrol. Ligesom Samsung Galaxy S23 Ultra giver Pixel 8 Pro dig mulighed for at justere alle mulige kameraindstillinger.

Vi taler om lukkertid, hvidbalanceskygge, ISO, fokus og mere. Kameraet lader dig endda tage billeder i RAW-format og med den fulde opløsning på 50 MP. Det er den slags ting, som seriøse fotografer gerne vil finjustere, som nogle telefonproducenter holder væk for enkelhedens skyld.

Indtil videre ser det ud til, at Pixel 8 Pro har et seriøst forspring i fotoverdenen.

En lysere skærm

En lysere skærm kommer med en masse fordele, ikke mindst muligheden for at se din telefonskærm mere tydeligt udendørs eller i andre stærkt oplyste omgivelser. Og hvad angår skærmens lysstyrke, kunne Googles Super Actua-skærm være den lyseste på markedet – endda lysere end iPhone 15 Pro Max.

Ifølge Google kan Pixel 8 Pro nå 1.600 nits HDR-lysstyrke og har en maksimal lysstyrke på 2.400 nits. iPhone 15 Pro Max har den samme HDR-lysstyrke ifølge Apples officielle specifikationer, men dens maksimale lysstyrke topper på 2.000 nits. Det er en del lavere.

7 års softwaresupport

Apple er normalt ret gode til at tilbyde langsigtet softwaresupport til sine telefoner, men mængden af support, du får, er ikke konsistent hos alle iPhones. Lige nu er det umuligt at sige, hvor længe Apple vil give komplette iOS-opdateringer til iPhone 15 Pro Max, selvom iOS 16 og iOS 17 begge låste iPhones udgivet mere end fem år tidligere.

Pixel 8 Pro har på den anden side lovet syv års softwareopdateringer. Det vare til 2030, og udgivelsen af, hvad vi kun kan antage, vil hedde Google Pixel 15. Løftet inkluderer også fulde softwareopdateringer, inklusive nye Android-versioner, Pixel feature drops og sikkerhedsopdateringer.

Apple kunne måske gøre det bedre og sikre, at iPhone 15 Pro lever videre efter 2030, men der er også en god chance for, at den ikke gør det. Uden en fast udløbsdato på telefonens adgang til fulde iOS-opdateringer giver det Pixel 8 Pro en ret klar fordel.

Indbygget temperatursensor

Denne funktion ville selvfølgelig have været endnu mere nyttig under Covid, men vi er stadig meget interesserede i Pixel 8 Pro’s temperatursensor. Ja, det er en gimmick, og Google har stadig brug for godkendelse, før du officielt får lov til at bruge den på folk. Men denne funktion kan vise sig at være ret så nyttig.

For eksempel kan du måle temperaturen på babys mælk eller måle fortovet for at se, hvor varmt det er, før du går tur med hunden. Der er masser af muligheder med denne sensor, men vi er nødt til at teste den fuldt ud for at se, hvor nøjagtig Pixel 8 Pro er.

Et lavere prisskilt

En af de største fordele ved at købe en Google Pixel er, at den ofte er betydeligt billigere end sine konkurrenter. Det gælder stadig for Google Pixel 8 Pro, som starter ved 8.499 kr. sammenlignet med iPhone 15 Pro Max’s 11.799 kr.. Ja, Pixel 8 Pro er dyrere end Pixel 7 Pro, og den starter kun ved 128 GB sammenlignet med iPhones 256 GB.

Men prisstigninger ændrer ikke på, at Pixel 8 Pro generelt er den billigere løsning. Ikke alene koster selve telefonen mindre til at starte med, opgradering til yderligere lagerniveauer koster kun 500 kr. ekstra pr. niveau – mens Apple opkræver 2000 kr. for hvert efterfølgende niveau på Pro Max. Så længe Google spiller deres kort rigtigt, bør det forblive en af de vigtigste Pixel-salgspunkter.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.