Samsung arbejder muligvis på en brugerdefineret CPU til sine telefoner

Samsung besluttede at springe Exynos-processoren over til sine Galaxy S23-telefoner i år, og det menes, at virksomheden arbejder på en intern processor til lancering i 2025.

Nu rapporterer Koreas Pulse News, at Samsung Electronics går et skridt videre og har organiseret et team til at udvikle en brugerdefineret CPU-kerne, med henvisning til flere kilder. Det menes også, at firmaet har rekrutteret en tidligere AMD-medarbejder, der var ansvarlig for CPU-udvikling, til at lede dette nye team.

Nyhedskilden rapporterede også, at Samsung fremskynder arbejdet med sin næste generations smartphone-processor. Den afspejler en lanceringsdato i 2025 og hævder, at den kunne kaldes Galaxy Chip. Den koreanske publikation antyder, at Samsung vil holde sig til Arm CPU-teknologien til denne nye processor, på grund af at tilpasset CPU-udvikling stadig er i de tidlige stadier.

“Samsung Electronics vil være i stand til at øge fuldførelsesniveauet (sic) af sin Galaxy Chip, hvis det med succes udvikler en CPU-kerne,” sagde en industrikilde til Pulse News. “De vil være i stand til at indlæse sin egen CPU i 2027, hvis udviklingen udføres som planlagt.”

En tilbagevenden til brugerdefinerede CPU’er

Samsung er i øjeblikket afhængig af standard Arm CPU-kerner til sine Exynos-processorer, men at lave sine egne brugerdefinerede kerner ville teoretisk give mulighed for forbedrede hestekræfter og bedre effektivitet. Faktisk går Qualcomm denne vej med sin kommende Oryon CPU, som forventes at lande i pc-chips og i sidste ende smartphone-processorer.

Dette ville dog ikke være første gang, Samsung havde en brugerdefineret CPU-kerne i sine smartphone-processorer. Virksomheden brugte tidligere tilpassede Mongoose CPU-kerner i Exynos-processorer fra 2016 til 2020. Men de fyrede deres brugerdefinerede CPU-team i 2019 og valgte at bruge Arm-CPU’er fra 2021 og fremefter.

Benchmarking test af Exynos 990 (som var det sidste Samsung-chipsæt til at bruge brugerdefinerede CPU’er) viste single-core CPU-ydeevne i samme omegn som Snapdragon 865. Samsungs chipset tabte dog på andre områder.

Med andre ord er en brugerdefineret CPU ikke nødvendigvis en sikkerhed for en fantastisk processor. Chipproducenter skal også fokusere på områder som grafik, maskinlæring, billedbehandling og overordnet batterilevetid. Ikke desto mindre kan denne teknologi give Samsung nogle muligheder, hvis Arms mobile CPU’er ikke er kraftfulde eller effektive nok.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.