Samsung Galaxy S24 Ultra kunne få en lysere skærm, men fjerne kurverne

Samsung Galaxy S23 Ultra har en af de bedste skærme du kan finde på en flagskibssmartphone lige nu, kun OPPO Find X6 Pro kan konkurrere med den i lysstyrke og Sony Xperia 1 V i opløsning. Med Galaxy S24-serien forventer vi, at Samsung hæver barren med meningsfulde opgraderinger. Det ser ud til, at Samsung ønsker at blive lysere og fladere med Galaxy S24 Ultras skærm, hvis man skal tro på nye lækager.

Ifølge lækkeren Ice Universe vil Samsung Galaxy S24 Ultra komme med en 6,78-tommer skærm med en opløsning på 3.120 x 1.440, 19,5:9 billedformat og en maksimal lysstyrke på 2.500 nits. Størrelsesforholdet er fejlagtigt nævnt ved 19,5:5, men er blevet præciseret i et efterfølgende tweet.

Ice Universe er ikke fejlfri med hans lækager, så vi anbefaler at tage disse påstande med et gran salt. Hvis disse faktisk er korrekte, ville Galaxy S24 Ultras skærm være 750 nits lysere (i maksimal lysstyrke) end Galaxy S23 Ultra (1.750 nits) og matche Find X6 Pro’s maksimale lysstyrke.

Lækagen nævner ikke dette, men vi har hørt påstande om, at Samsung kunne bruge M13-panelet, som refererer til 13. generations højtydende OLED-panel. Disse paneler hævdes at være tyndere og strømbesparende.

Tweetet indeholdt også en gengivelse af, hvordan Galaxy S24 Ultra kunne se ud.

Galaxy S24 Ultra

Den største og mest bemærkelsesværdige ændring, som vi kan se fra billedet, er, at Galaxy S24 Ultra muligvis dropper de buede skærme. I stedet kunne vi få en telefon, der har en flad front, ligesom det, vi ser på den nuværende Galaxy S23 og Galaxy S23 Plus. Men Samsung kunne bevare Ultras skarpe hjørner på S24 Ultra, hvilket giver den et unikt udseende.

Hvis det er sandt, ville det være første gang i mange år, at Samsungs absolutte topflagskib forlader den buede skærm. Faktisk kan 2024 være året, hvor Samsungs flagskibsudvalg (eller endda hele dets smartphoneudvalg, for den sags skyld) slet ikke vil have nogen buede skærmtelefoner.

Samsung havde helhjertet omfavnet buede skærme på Galaxy S-serien i omkring et årti (startende med Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, udgivet i 2015), og selv den tidligere Note-serie havde taget det til sig (med Galaxy Note Edge, udgivet i 2014) og omfavnede buede skærme.

Buede skærme er siden blevet en indikator for “premium” og “luksus” design i smartphones, hvor den eneste bemærkelsesværdige udebliver er Apples iPhone, som forventes at fortsætte med flade skærme selv med iPhone 15-serien. Flade skærme er uden tvivl nemmere at holde og bruge og passer rigtig godt med de bedste skærmbeskyttere og covers.

Resten af smartphone-industrien er fulgt i Samsungs fodspor, hvor de fleste Pro- og Ultra-smartphones kommer med en buet skærm. Det ville være interessant at se, hvordan industrien og forbrugerne reagerer på, at Samsung muligvis skifter tilbage til flade skærme.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.