Det kunne blive slutningen for denne roste Android

Asus Zenfone 10 anmeldelse
Kilde: Asus

Opdatering (Asus har bekræftet, at de ikke lukker ned for Zenfone – læs mere her)

Det ser ud til, at den kommende Asus Zenfone 10 bliver virksomhedens sidste i serien.

Ifølge den taiwanske side TechNews er virksomheden i gang med en “organisatorisk omstrukturering”, som i første omgang gik ud på at flytte medarbejdere fra pc-afdelingen til smartphone-divisionen, men i sidste ende resulterede i fyringer i stedet.

Asus’ mobildivision er opdelt i to teams: dem, der arbejder på Zenfone, og dem, der arbejder på ROG-telefonen. En insiderkilde fortalte siden, at omstruktureringen blev til fyringer, fordi Zenfone 10 bliver den sidste i serien.

Den gode nyhed er, at det ikke ser ud til, at Asus trækker sig fuldstændigt fra smartphonemarkedet, som LG gjorde i 2021. Den samme kilde foreslog, at ROG Phone-afdelingen ville være en mulig destination for dem, der bliver, hvilket antyder, at den spilfokuserede telefon ikke er i fare endnu.

Ifølge nogle skøn har Asus kun en andel på 0,26 % af det globale smartphonemarked. Det er ikke fordi at den ikke har fået en chance: Den originale Zenfone udkom trods alt for ni år siden.

Det er sandsynligt, at Zenfone faktisk kun er lille den af den procent, da Asus tilsyneladende holder ROG-telefoner i live. Med spiltelefonerne, der indtager en mere åbenlys niche og hvor der tages en premium-pris hos entusiaster, er der sandsynligvis en mere rentabel mulighed på et overfyldt marked.

Hvis rapporten er sand, er det en skam. Asus er en af de få virksomheder, der laver mindre Android-telefoner til dem, der foretrækker portabilitet frem for skærmstørrelse. Og vi var faktisk stor fan af Asus Zenfone 9. Vi har desværre ikke fået testet 10 endnu.

Den har en praktisk 5,9-tommer 144Hz AMOLED-skærm. Den er drevet af Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-processor og 8 GB eller 16 GB RAM med et 4.300 mAh batteri, der holder tingene kørende. Den kan konfigureres med 128, 256 eller 512 GB RAM.

Ikke desto mindre kan du være forsigtig med at tage en chance på Zenfone nu, hvis Asus faktisk bevæger sig væk fra det. Den gode nyhed er, at selskabet har lovet to Android-opdateringer og fire års sikkerhedsrettelser, hvilket stadig kan gøre den værd at satse på, hvis du foretrækker de bedste små telefoner. Bare vær opmærksom på, at du sandsynligvis bliver nødt til at bytte mærke, når det bliver tid til at opgradere.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.