Asus Zenfone 9 anmeldelse: En af de bedste mindre telefoner

Asus Zenfone 9 anmeldelse

Der kommer færre og færre små telefoner, og det tyder på, at selv Apple giver op, og angiveligt vil droppe deres minimodel fra iPhone 14-serien. Men Asus fortsætter dog ufortrødent, idet den nye Zenfone 9 fortsætter arven med kraftfulde små telefoner. Med kraft, der matcher de bedste telefoner derude, mens den også passer fint i de fleste lommer, er Zenfone 9 en imponerende enhed.

Batterilevetiden overraskede mig også, da Zenfone 9 klarede det bedre end mange af top-telefonerne i test – nogle gange med flere timer. Jeg kan også rigtig godt lide den lille 1080p 5,9-tommer AMOLED-skærm med dens fremragende pixeltæthed.

Asus Zenfone 9 anmeldelse: Design

Zenfone 9’s vej til succes er, at den indeholder specs som vi ser i en flagskib-telefon, men kommer i en relativt lille pakke. Selvom den ikke er helt så lille som iPhone 13 mini, er Zenfone væsentlig mindre end andre store telefoner med sine 9x68x147 mm, selv Galaxy S22. Jeg elsker, hvor nemt det er at bruge Zenfone 9 med én hånd, og det føles som om den næsten ikke bruger noget plads i lommen.

På bagsiden af ZenFone 9 fylder det dobbelte kameramodul en betydelig del af enheden, så man kan ved et uheld lægge fingrene på dem nogle gange. Disse to store linser ser næsten malplacerede ud, især sammenlignet med Zenfone 8’s meget mindre modul. Men som vi vil se om et øjeblik, betaler de store linser sig.

Asus har brugt et lækkert materiale på Zenfone 9, hvilket giver en telefon, der er utrolig ledt at holde fast i, og det minder mig om OnePlus’ Sandstone-materiale. Den fladkantede aluminiumsramme føles super dejlig, hvilket yderligere tilføjer en følelse af sikkerhed. Og i tilfælde af at du taber Zenfone 9, vil Gorilla Glass Victus hjælpe med at beskytte skærmen mod at gå i stykker.

Jeg vil give Zenfone 9 kredit for dens design. Den fanger bestemt ens øje, og fordyber sig derefter yderligere med sin ergonomiske konstruktion, der gør den let og dejlig at holde. Du troede måske, at Zenfone 8 var sød, men Zenfone 9, med de store linser og den bløde touch-bagside, ser meget mere seriøs ud.

Asus Zenfone 9 anmeldelse: Skærm

Med sin 5,9 tommer AMOLED-skærm imponerede Zenfone 9 bestemt mig. Med en 120Hz adaptiv opdateringshastighed lykkedes det Asus at få en 1ms responstid og 240Hz berøringssamplinghastighed, hvilket betyder, at Zenfone 9’s skærm klarer sig rigtig godt med minimal berøringsforsinkelse i intense spil.

Nedenunder kan du se test-score for skærmen på Zenfone 9.

Zenfone 9Galaxy S22iPhone 13 mini
Skærmstørrelse5,9 tommer6,1 tommer5,4 tommer
sRGB (%)157 (Optimal) / 184 (Naturlig)213 (Levende) / 112 (Naturlig)117
DCI-P3 (%)111 (Optimal) / 130 (Naturlig)151 (Vivid) / 80 (Naturlig)83
Delta-E0,28 (Optimal) / 0,3 (Naturlig)0,33 (Levende) / 0,24 (Naturlig)0,27
Maksimal lysstyrke (Nits)760995788

Samlet set er Zenfone 9’s skærm ikke helt på niveau med Galaxy S22, men den giver uden tvivl iPhone 13 mini kamp til stregen. Der hvor Zenfone 9 falder lidt bagefter er lysstyrke. Den har en gennemsnitlig maksimal lysstyrke på 760 nits, hvilket er lidt bag iPhone 13 minis 788 nits og noget efter Galaxy S22s imponerende 995 nits.

Jeg er stor fan af Zenfone 9’s skærm. Den har stærke klare farver, en flot dyb sort, fremragende betragtningsvinkler og nok lysstyrke til de fleste situationer – jeg kæmpede dog lidt for at se den udenfor nogen gange.

Asus Zenfone 9 anmeldelse: Kamera

Asus er gået all in, når det kommer til kamerahardwaren på Zenfone 9. Hovedskyderen er en 50MP Sony IMX766 parret med en 12MP IMX363 ultrawide. Til selfies har telefonen en 12MP IMX663 med autofokus og EIS. Så med det i mente havde jeg en forventning om nogle fine billeder fra telefonen, især da Asus har et godt ry fra deres tidligere kameraer.

Trods der er et hoved- og ultrabredt kamera, er ulempen ved dette kamera-setup, at der ikke er telefoto, så Zenfone 9 kan ikke konkurrere med andre modeller, der har sådan en.

Hvor den kan konkurrere er via sit hovedkamera. Det er en Sony IMX 776-sensor, og du får fantastiske og konsistente billeder under de fleste forhold med nøjagtige farver og masser af detaljer. Der er en vis uoverensstemmelse mellem hoved- og ultrawide-kameraet – sidstnævnte producerer mørkere billeder.

Fotografering med lavt lys er ret godt, men der kommer støj nogen gange, og tingene blødgøres ret hurtigt. At bruge kameraet giver dig ikke en fornemmelse af, at der er en stor kunstig intelligens-maskine i baggrunden, der fikser alt for dig.

Det forreste kamera giver en udmærket selfie, med nøjagtig kantdetektion gennem portrættilstanden for at give de smukke slørede baggrunde.

Den kæmper lidt i svagt lys, og mister detaljer og er meget mere tilbøjelige til at være sløret. Men det er autofokus, så det kan give dig skarpere billeder under de rigtige forhold, og det er altid en fordel i forhold til frontkameraer med fast fokus.

Som peg-og-skyd-telefon fungerer den rigtig godt, mens der er ekstra funktioner og muligheder, hvis du vil prøve lidt ekstra ting af.

Asus Zenfone 9 anmeldelse: Ydeevne og opladning

Takket være Snapdragon 8 Plus Gen 1 indeni er Zenfone 9 et rigtig kraftværk, når det kommer til ydeevne. Faktisk er det en af de mest kraftfulde Android-telefoner, du overhovedet kan købe lige nu, med kun gaming-telefoner som ROG Phone 6 Pro, der giver sammenlignelige benchmark-resultater.

Nedenfor kan du se forskellige resultater for Zenfone 9 efter at have været igennem test.

Zenfone 9Galaxy S22iPhone 13 mini
CPUSnapdragon 8 Plus
Gen 1
Snapdragon 8
Gen 1
A15 Bionic
Geekbench
(single-core / multicore)
1190 / 40691222 / 33411733 / 4643
3DMark Wild Life
Unlimited (FPS)
585961

Som du kan se, har Zenfone 9 et godt forspring i forhold til den Snapdragon 8 Gen 1-drevne Galaxy S22 i Geekbench multicore-ydeevne, og kommer meget tættere på iPhone 13 mini end nogen anden ikke-gaming Android-telefon til dato. Spilydelsen var stort set den samme over hele linjen, hvor iPhone 13 mini havde et forspring, der i praksis er ubetydeligt.

Hver gang jeg brugte Zenfone 9, blev jeg overrasket. Ingen anden Android-telefon i den størrelse kan generere tal som dem ovenfor. Der er ligefrem endnu større telefoner som Pixel 6 Pro og Galaxy S22 Ultra, der ikke kan følge med.

Der er en 30W HyperCharge-oplader i æsken (en sjældenhed i disse dage), hvilket betyder, at du hurtigt kan genoplade 4300mAh-batteriet.

Det er ikke den hurtigste oplader på markedet, men medmindre du virkelig har brug for en opladning 5 min før du skal afsted, kan vi ikke se, at det er et kæmpe problem. (hvis det er et problem, kan du altid tjekke OnePlus 10T, som kan løse problemet for dig).

Zenfone 9 har muligvis ikke den hurtigste opladning, men til gengæld har den et fantastisk batteri. Det er et af de bedste batterier vi har testet, og vil uden problemer få dig igennem en dags brug, og godt ind i næste dag, så du behøver ikke engang at lade op hver dag.

Der er dog ingen trådløs opladning – det er kun kabel.

Asus Zenfone 9 anmeldelse: Software

I de sidste par år har Asus fokuseret på at levere en nyttig “stock-plus” Android-oplevelse med sin ZenUI-software. Hvad jeg mener med det er, at det er standard Android, som du ville finde på en Pixel, men med nyttige funktioner tilføjet. Dengang betød dette ting som temaindstillinger, ekstra bevægelser og genveje osv. Zenfone 9 fortsætter denne arv , nu med Android 12.

Umiddelbart vil du måske tro, at det bare er Android 12 med forskellige lydeffekter. “Material You” er fuldt integreret, men når du begynder at grave i indstillingerne, finder du en masse muligheder til dig, hvis du ønsker dem. Det inkluderer den smarte nøgle, der er indbygget i tænd/sluk-knappen/fingeraftrykssensoren, Game Genie taget direkte fra ROG Phone-serien for at maksimere Zenfone 9s spilpotentiale og Edge-værktøjet, der fungerer som en proceslinje, du kan få adgang til med et swipe.

Denne Smart-key er en af mine yndlingsfunktioner indbygget i ZenUI. Den genkender tre indgange: swipe, dobbelttryk og langt tryk. Førstnævnte er knyttet til aktivering af notifikationsskyggen, hvilket gør det super nemt at tjekke dine notifikationer eller få adgang til dine hurtige indstillinger. Jeg har i øjeblikket et langt tryk knyttet til strømmenuen og et dobbelttryk for at stemme input. Du kan også lave en genvej til et dobbelttryk på bagsiden af telefonen, som man skal indstille for at aktivere Assistant. Du har dog flere valgmuligheder til rådighed.

Asus har været partner i Android beta-programmerne i et par år nu. Virksomheden kan være lidt langsom til at få opdateringer ud, men de kommer. Den taiwanske telefonproducent lader dig også låse op for de fleste af deres telefoners bootloadere, hvis du er til det.

Asus Zenfone 9 anmeldelse: Endelig bedømmelse

Zenfone 9 er, hvad du får, når en virksomhed virkelig går all in i at skabe en lille flagskibs-telefon. Selvom telefonen måske mangler en mængde af funktioner, som dens ROG Phone 6 Pro-fætter tilbyder, har den stadig en masse at tilbyde. Dens hardware er noget af det bedste, du kan få, telefonen har fantastisk batterilevetid (især i betragtning af den 4.300 mAh kapacitet), og dens software er faktisk rar at bruge.

Med en startpris på 5.799 gør Zenfone 9 til en rigtig god handel. Andre telefoner i dens prisklasse har ikke det nyeste Snapdragon 8 Plus Gen 1-chipsæt — den nærmeste er Galaxy S22 med dens Snapdragon 8 Gen 1. Dog skal det siges, at iPhone 13 mini stadig er mere kraftfuld end Zenfone 9, men den har ringere batterilevetid. Asus har bevist, at små telefoner sagtens kan levere lang batterilevetid.

  • Fantastisk batterilevetid
  • Fremragende ydeevne
  • Super design til fans af små telefoner
  • Gode kameraer generelt
  • Intet telefoto kamera
  • Kun to års softwaresupport


Opsumering
Dato
Produktnavn
Asus Zenfone 9
Bedømmelse
51star1star1star1star1star
About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.