Samsung Galaxy Tab S9 Ultra vs Tab S9+ vs Tab S9: Hvad er forskellen?

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra vs Tab S9+ vs Tab S9 - Hvad er forskellen
Kilde: Samsung

Samsungs 2023-tabletserie er ankommet, og det er tid til at se på Galaxy Tab S9-serien. Disse nye tablets har alle 120Hz AMOLED-skærme, og de kører alle på den kraftfulde Snapdragon 8 Gen 2-chip. Det er klart, at de kommer i forskellige størrelser, men er der flere forskelle mellem dem andre steder? Vi kigger nærmere.

Specifikationer, pris og tilgængelighed

Samsung Galaxy Tab S9-serien blev annonceret på Galaxy Unpacked i juli 2023 og kan forudbestilles nu, hvor produkterne sendes til kunder den 11. august 2023.

Alle modeller er tilgængelige i enten 5G eller Wi-Fi muligheder med flere lager- og hukommelseskonfigurationer. Her er hvordan priserne fordeler sig:

Samsung Galaxy Tab S9

Wi-Fi 128GB: 7.499 kr., Wi-Fi 256GB: 8.499 kr., 5G 128GB: 8.999 kr., 5G 256GB: 9.499 kr.

Samsung Galaxy S9+

Wi-Fi 256GB: 8.999 kr., Wi-Fi 512GB: 9.999 kr., 5G 256GB: 10.499 kr., 5G 512GB: 11.499 kr.

Samsung Galaxy S9 Ultra

Wi-Fi 256GB: 10.999 kr., Wi-Fi 512GB: 11.999 kr., Wi-Fi 1TB: 14.499 kr. 5G 256GB: 12.499 kr., 5G 512GB: 12.999 kr., Wi-Fi 1TB: 15.499 kr.

Samsung Galaxy Tab S9Samsung Galaxy Tab S9+Samsung Galaxy Tab S9 Ultra
Lagerplads128GB / 256GB + microSD256GB / 512GB + microSD156GB / 512GB / 1TB + microSD
CPUSnapdragon 8 Gen 2 til GalaxySnapdragon 8 Gen 2 til GalaxySnapdragon 8 Gen 2 til Galaxy
Hukommelse8GB / 12GB RAM12GB12GB / 16GB
Operativ systemAndroid 13, Samsung One UI 5 TabAndroid 13Android 13
Battery8400mAh10090 mAh11200 mAh
Kamera (Bag, front)13MP hoved, 12MP ultra-bred / 12MP front13MP hoved+ 8MP UB, 12MP UB13MP hoved + 8MP UB, 12MP + 12MP UB
Skærm (størrelse, opløsning)11-tommer AMOLED, 120Hz12.4 tommer 120Hz dynamisk AMOLED14.6-tommer 120Hz dynamisk AMOLED
ForbindelseWi-Fi 6E / 5GWi-Fi 6E / 5GWi-Fi 6E / 5G
FarverBeige / GraphiteBeige / GraphiteBeige / Graphite
IP bedømmelseIP68IP68IP68
Vægt498g581g732g

Design

Alle Galaxy Tab S9-modellerne deler et lignende design, og de er alle tilgængelige i grafit- og beige-farver. S Pen docken er til stede på alle modeller, og denne gang matcher den farven på kroppen, i stedet for at have en sort sektion, som vi så på Tab S8-serien. Den fungerer nu også med pennen vendt i begge retninger, hvilket helt sikkert vil lindre frustration.

Samsung Galaxy Tab S9
Kilde: Samsung

Kameralinserne er nu separate, hvilket matcher stilen på S23-telefonerne, hvorimod på Tab S8-modellerne var kameraerne forbundet til den sorte S Pen-dockingstation. Da Tab S9 kun har ét bagkamera, og S9+ og S9 Ultra har to, adskiller udseendet sig naturligvis lidt.

Alle modeller har en IP68-klassificering for vand- og støvafvisning, og det er noget, der stadig er ret sjældent at se på Android-tablets. Det er fantastisk, hvis du kan lide at rejse med din tablet, da du ikke behøver at bekymre dig om vejret.

Den største forskel mellem modellerne er størrelsen, og som man kunne forvente, stiger vægten jo længere op i model-niveau man går. Tab S9 er den letteste med kun 498 g, mens Ultra vejer 732 g – men det er stadig rimeligt let for en så stor tablet.

Skærm og højttalere

En stor ændring for 2023 er det faktum, at hele serien har 120Hz dynamiske AMOLED-skærme. Tidligere var det kun Plus- og Ultra-modellerne, der nød godt af OLED-teknologi, mens standard Tab S8 brugte en LCD-skærm.

Fordelene ved en OLED-skærm er velkendte på dette tidspunkt, men hvis du har brug for en genopfriskning, kan du forvente fremragende farvegengivelse og uovertrufne sortniveauer – perfekt til at se dine yndlingsprogrammer på Netflix. 120Hz opdateringshastigheden får det til at se glat og flydende ud, at stryge rundt i operativsystemet, mens skærmens evne til dynamisk at skifte til en lavere opdateringshastighed sparer på batteriets levetid.

2023-serien har 20 procent større højttalere over hele linjen, og der er en quad-højttaleropsætning på hver model. Vi har ikke været i stand til at vurdere kvaliteten af disse nye højttalere, men i betragtning af at højttalerne på S8-modellerne allerede var imponerende – kan vi kun forestille os, at du ville få en fantastisk ydeevne fra de større drivere.

Hardware

Alle modeller kører på Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-platformen, og ligesom Galaxy S23-telefonerne er det en speciel boostet version af chippen, der er blevet lavet til Samsung. Det betyder, at disse er nogle af de mest kraftfulde tablets på markedet, og de vil være gode til kreative opgaver, multitasking og spil.

Batterikapaciteten øges, efterhånden som du går op i model-niveau, men større skærme trækker også mere strøm, så det er endnu uvist, om Ultra holder længere end de andre modeller. Indtil videre har Samsung ikke givet os nogen estimater for batterilevetid.

Den anden forskel er hukommelsen og lagermulighederne, der er tilgængelige hos hver model. Ultra får de fleste muligheder, og du kan vælge op til hele 16 GB RAM og 1 TB lagerplads, S9+ går op til 12 GB+512 GB og standard S9 har maksimalt 12 GB+256 GB. Alle modeller understøtter microSD-kortlagring i kapaciteter op til 1 TB, så det er nemt at booste din lagerplads, hvis du har lyst til mere.

Kameraer

Kameraerne er en anden faktor, der skiller modellerne. Tab S9 har de færreste kameraer med kun et 12 MP selfie-kamera og 13 MP bagkamera. Dette er øget til en dobbelt bagkameraopsætning på S9+, som har et ekstra 8MP ultrabredt kamera.

S9 Ultra har den samme dual-kamera opsætning på bagsiden, men den tilføjer også et ekstra selfie-kamera. Faktisk er dette kun for at du kan bruge selfie-kameraet, mens du holder tabletten i portræt- eller landskabstilstand, og det vil altid være centreret og uhindret.

Hvis du bruger din tablet til at tage mange videoopkald, kan de to frontvendte kameraer på Ultra vise sig at være meget praktiske. På den anden side, hvis det ikke er den måde, du bruger en tablet på, vil de sandsynligvis ikke give en masse fordele.

Tilbehør

  • Alle: S Pen stylus inkluderet i æsken
  • Book Cover Keyboard (+ slank version), smart book cover, outdoor cover, notepaper screen, privacy screen- sælges separat
  • Ny S Pen Creator Edition – sælges separat

Alle Galaxy Tab S9-modellerne kommer med en S Pen inkluderet i æsken, så du er klar til at tegne og tage noter med det samme. Men hvis du vil øge din S Pen-oplevelse, har Samsung introduceret en ny S Pen Creator Edition, som kommer med ekstra tip og bedre hældningsdetektion for forbedrede tegnemuligheder. Dette er et ekstraudstyr, der sælges separat.

Der er også et bredt udvalg af ekstra tilbehør. Der er et Book Cover Keyboard, som vi så sidste år, men en ny slankere version er også blevet tilføjet. Der er også et nyt udendørs cover, som øger holdbarheden til MIL-STD specifikationer og kunne være perfekt, hvis du kan lide at tage din tablet med ud i det fri.

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra vs Tab S9+ vs Tab S9: Konklusion

Da alle disse tablets kører på den samme SoC og har lignende skærmspecifikationer, vil den afgørende faktor for de fleste mennesker være den størrelse, de foretrækker. Tab S9 er kompakt og let, perfekt til at putte ned i din taske på daglig basis, hvorimod Tab S9 Ultra har en betydelig større skærm, perfekt til at se indhold i hjemmet.

Med hensyn til ydeevne er den eneste reelle forskel mængden af RAM, der tilbydes på hver model, selvom alle kan konfigureres med 12 GB, Ultra tilbyder mest hukommelse med op til 16 GB, og Standard S9 er den eneste, der kan fås med så lidt som 8GB. Hvis du redigerer ekstremt tunge filer, eller hvis du multi-tasker rigtig meget, vil du måske vælge 16 GB, men de fleste mennesker vil være mere end tilfredse med 12 GB.

Der er også forskelle med kameraopsætningerne, men vi kan ikke forestille os, at disse vil påvirke køberne for meget. De fleste foretrækker trods alt at bruge deres telefoner til at tage billeder, og du får bedre resultater på den måde. Det sekundære selfie-kamera på Ultra har dog mere praktiske applikationer, og hvis du bruger din tablet til videoopkald og kan lide ideen om at kunne skifte retning, kunne det være vejen at gå.

Efter vores mening er det ikke så svært at finde ud af, hvilken tablet der er til dig. Hvis du vil have en lille og let tablet, så gå efter Tab S9, hvis du vil have en stor og luksuriøs skærm, så få Tab S9 Ultra. Hvis du ikke kan vælge mellem de to, så tag Tab S9+. Under alle omstændigheder får du en tablet, der tilbyder top-ydeevne og strålende billeder, du kan virkelig ikke gå galt.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.