Samsungs XR-headset kunne komme med smell-o-vision

Samsung XR smell-o-vision

Samsung annoncerede planer for et nyt XR-headset tidligere på året i samarbejde med Google og Qualcomm. Nylige rygter peger på, at headsettet bliver lavet om efter afsløringen af Apple Vision Pro, og det ser ud til, at Samsung har nogle vilde ideer i tankerne.

Tipster Tech_Reve har på X hævdet, at Samsung overvejer at inkorporere berørings- og lugtegenskaber i headsettet.

Et headset med smell-o-vision?

Funktionerne uddybes ikke, selvom vi gætter på, at touch-integration ville betyde, at headsettet har en berøringsskærm eller en slags touchpad. Dette ville ikke være enestående for et bærbart teknologisk produkt, da selv trådløse øretelefoner og hovedtelefoner har touchpads til system- og mediekontrol. Faktisk tilbød selv Samsungs Gear VR-mobilheadset en touchpad til systemnavigation.

Lugtefunktionalitet virker dog virkelig mærkelig, og vi kan ikke komme i tanke om nogen anvendelser ud over at tilbyde forskellige lugte afhængigt af oplevelsen. For eksempel kunne Samsung XR-headsettet teoretisk tilbyde lugten af havet, når du tager en virtuel gåtur på stranden. Eller du kan få duften af fyrretræer, mens du går gennem en skov i et spil.

Ikke desto mindre hævder lækeren, at teknologi relateret til disse førnævnte funktioner vil blive annonceret på Samsungs LSI Tech Day, som finder sted den 5. oktober.

Der foreslås også, at Samsungs headset har en pixeltæthed på over 3.000 pixels per kvadrattomme (PPI), hvilket giver en meget skarp skærm. Til sammenligning tilbyder Apple Vision Pro omkring 3.400 PPI. Uanset hvad, har vi tidligere hørt påstande om, at Samsung besluttede at forsinke headsettet for bedre at kunne konkurrere med Apples produkt. Men jeg er ikke sikker på, om nogen havde smell-o-vision på listen over forbedringer til at bekæmpe Vision Pro.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.