Snapdragon 7 Plus Gen 2 annonceret: Flagskibskraft til mellemklassen

Snapdragon-7-Plus-Gen-2

Qualcomm lancerede Snapdragon 7 Gen 1 sidste år og fulgte i fodsporene på Snapdragon 8 Gen 1 ved at vedtage en ny navnekonvention. Nu har virksomheden annonceret et helt nyt chipsæt i Snapdragon 7-linjen, kaldet Snapdragon 7 Plus Gen 2.

Qualcomm bekræftede, at der ikke var nogen standard Snapdragon 7 Gen 2-chipsæt. Qualcomm-chipset-produktchef Cindy Lei bemærkede i en mediebriefing, at Plus-betegnelsen ikke længere repræsenterer et chipset med en mindre ydelsesforbedring sammenlignet med sin forgænger.

“Så inden for vores nye navngivningsskema for mobilplatforme repræsenterer Plus en platform, der er øverst på deres niveau eller serie,” tilføjede Lei.

En CPU på flagskibsniveau

Du behøver kun at se på CPU-specifikationerne for at se, at dette faktisk er et stort spring fremad. Dette er det første chipset i Snapdragon 7-serien med Arms Cortex-X-kerne. Mere specifikt ser du på en “prime” Cortex-X2-kerne med klokkeslæt på 2,91 GHz, tre Cortex-A710-kerner clocked på 2,49 GHz og fire Cortex-A510-kerner på 1,8 GHz.

Denne forstærkede CPU-opsætning betyder, at du kan forvente et ydelsesboost på op til 50% i forhold til Snapdragon 7 Gen 1. Qualcomm tilføjer, at du kan forvente op til 15% bedre single-core Geekbench 6 CPU-ydelse i forhold til en unavngiven konkurrents produkt (formodentlig MediaTek Dimensity 8100 eller 8200).

Uanset hvad, får du CPU-ydeevne, der burde være i samme boldgade som sidste års flagskibschip. Men Qualcomm siger også, at du skal forvente op til 13% bedre strømeffektivitet i forhold til Snapdragon 7 Gen 1. Dette er ikke en overraskelse, da det nye chipset er lavet på en TSMC 4nm-proces sammenlignet med Gen 1, der er fremstillet på en Samsung 4nm-proces .

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.