Storbritannien forbyder TikTok på offentlige telefoner

tiktok

Efter en lignende beslutning fra USA, Canada, Belgien og Europa-Kommissionen forbyder Storbritannien også TikTok fra offentlige enheder på grund af sikkerhedsproblemer. Forbuddet træder i kraft øjeblikkeligt.

Her er en udtalelse fra Storbritanniens regering.

“Sikkerheden af følsomme regeringsoplysninger skal komme først, så i dag forbyder vi denne app på offentlige enheder. Brugen af andre dataudtrækkende apps vil blive holdt under kontrol”.

Udtalelsen tyder på, at andre apps også er under revision, og TikTok er kun begyndelsen på det. Embedsmænd vil nu være i stand til at installere tredjepartsapps på offentlige enheder.

Appen er kendt for at udtrække brugerdata uden for selve appen, hvilket er kilden til forbuddet hos mange vestlige nationer. Forbuddet vedrører naturligvis kun offentlige enheder, der bruges til arbejde med følsomme oplysninger, men statsansatte kan frit installere TikTok på deres personlige smartphones.

En TikTok-talsmand sagde, at virksomheden vil forsøge at finde ud af noget med regeringen, fordi den mener, at forbuddet stammer fra en “fundamental misforståelse” og er “drevet af bredere geopolitik, hvor TikTok og britiske brugere ikke spiller nogen rolle”.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.