USA bevæger sig tilsyneladende af to veje for at forsøge at få en fordel på markedet inden for chipfremstilling. Den ene er at forsøge at støtte amerikanske chipproducenter med milliarder af dollars i finansiering. Der kan dog gå år, før der ses en ændring i markedet, da der først skal bygges nye fabrikker, men Det Hvide Hus tænker også, at stikke en kæp i hjulet hos de kinesiske chipproducenter, der lige nu sprinter derud af. Det vil dermed give dem nok tid at få deres egen chipkapacitet op på samme niveau.
En rapport fra Reuters baseret på fire anonyme kilder, der er bekendt med sagen, hævdede, at USA forsøger via to metoder at få fjernet den asiatiske dominans, når det kommer til fremstilling af hukommelseschips. Det Hvide Hus overvejer nemlig på en eller anden måde at begrænse det chipfremstillingsudstyr, der sendes til udlandet til chipproducenter i Kina.
Læs også: Bedste smartphones lige nu
Selvom der ikke har været nogen offentlig udtalelse af et sådant forbud, ville det i det væsentlige involvere spærring af forsendelser af amerikansk fremstillet udstyr til kinesiske fabrikker, der producerer NAND-baseret lagring, der er meget vigtigt for SSD’er og anden flash-lagring. De begrænsede værktøjer bruges til at lave chips med over 128 lag.
Reuters bemærkede, at dette ville påvirke store Kina-baserede virksomheder som Yangtze Memory Technologies Company (bedre kendt som YMTC) og andre store chipproducenter som Sydkoreansk-baserede Samsung, som har flere fabrikker i Kina.
Ifølge Statista udgør de amerikanske producenter Micron og Western Digital kun lidt mere end 23% af den globale NAND-industri. Samsung er stadig i en dominerende stilling med en 35%-andel på det globale marked. Med den igangværende chipmangel, som nu har stået på i årevis, har den amerikanske regering sagt, at den ønsker at fjerne “knudepunkter” i forsyningskæden.
For ikke at nævne det massive $52 milliarder CHIPS-lovforslag, der for nylig blev vedtaget af både Senatet og Huset.
Be the first to comment