YouTube fjerner endelig sin mest irriterende funktion

Youtube

Hvis du har brugt tid på at se YouTube-videoer på en desktop, vil du uden tvivl være bekendt med overlejringsannoncer. Medmindre du er YouTube Premium-abonnent, er disse irriterende popups meget påtrængende og vises alt for ofte efter vores mening.

Og det ser ud til, at YouTube selv er enig, da det er blevet bekræftet, at overlejringsannoncer snart vil være fortid.

Nyheden kommer fra et officielt YouTube-forum-indlæg (og bekræftet af Ars Technica), der angiver, at overlejringsannoncer vil blive fjernet fra den 6. april 2023. Forumindlægget omtaler dem som en ” ældre annonceformat” og beskriver dem “forstyrrende for seerne”. Indlægget bemærker også, at denne fjernelse skal “hjælpe med at forbedre seeroplevelsen og skifte engagement til mere effektive annonceformater på stationære og mobile enheder.”

Det er bestemt en glædelig nyhed, at YouTube vælger at fjerne overlejringsannoncer, og det virker også som en ret logisk beslutning.

Til at begynde med er overlejringsannoncer i øjeblikket kun tilgængelige for brugere, der besøger webstedet via desktop, hvilket sandsynligvis er en mindre gruppe end mobilbrugere. Derudover er det usandsynligt, at fjernelsen vil påvirke YouTube creators væsentligt, da de kun tjente penge på disse annoncer, når en seer klikker på en – hvilket den forestående fjernelse antyder er en sjælden begivenhed.

Dette er bestemt en gevinst for den gennemsnitlige bruger, da overlejringsannoncer var virkelig irriterende. De tog en del af skærmen og krævede fysisk interaktion for at fjerne. Det er også første gang, at YouTube har fjernet nogen form for annonce fra webstedet. Det er klart, at overlejringsannoncer gjorde mere skade for brugeroplevelsen, end de var værd, og derfor mente YouTube, at de er nødt til at forsvinde.

Desværre kommer der ingen ændringer til før-video-annoncer og mid-roll-annoncer. Dette er de mest almindelige annoncer, du vil støde på på YouTube, og de vil fortsat være til stede på webstedet, selv efter at overlejringsannoncer forsvinder om blot et par uger. Du kan selvfølgelig altid tilmelde dig YouTube Premium, som inkluderer fjernelse af alle annoncer.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.