90 millioner iPhone 14-enheder er angiveligt bestilt – trods rygter om prisstigning

iphone 14
Kilde: Technizo Concept/Let's Go Digital

Hvem snakker om inflation og en ustabil økonomi? iPhone 14 kunne meget vel have et fantastisk år.

En ny rapport fra Bloomberg tyder på, at Apple føler sig optimistisk når det kommer til efterspørgsel af deres kommende iPhone 14-telefoner.

Siden rapporterer, at Apple har bestilt en indledende samling på 90 millioner iPhone 14-enheder, til i alt 220 millioner smartphones i 2022. For sammenligningens skyld matcher dette det oprindelige antal iPhone 13 bestilt i 2021 og er højere end de 75 millioner, der er bestilt i de forløbne år.

Hvis det er sandt, er det et modigt træk i en tid, hvor mange rivaler nedskalerer deres planer i lyset af dystre økonomiske udsigter. Men hvor nogle ser krise, ser Apple muligheder, og rapporten hævder, at virksomheden mener, at deres “velhavende kundekreds” vil hjælpe dem med at drage fordel af denne “svindende konkurrence.”

Dette er på trods af, at der nu har været flere rapporter om, at iPhone 14 Pro kunne få en prisstigning på $100, hvilket også ville gælde for iPhone 14 Pro Max-modellen. Selvom lagerpladsen angiveligt også fordobles.

iPhone 14-efterspørgsel: Optimistisk eller realistisk?

Umiddelbart føles dette ekstremt overmodigt. Hvad gør Apple så overbevist om, at de kan fortsætte med at vækste, hvis selv dets største rivaler forbereder sig på det værste? Men der er et par grunde til, at denne optimisme måske ikke er malplaceret.

Det første blev berørt ovenfor. Det velhavende segment. Med undtagelse af SE er iPhones ikke billige, og Apple kan have ret i, at den slags person, der køber den nyeste og bedste iPhone i første kvartal af dens udgivelse, vil være upåvirket af stigende priser andre steder.

Det rapporterede fokus på at gøre iPhone 14 Pro mere attraktiv end den almindelige model – med en hurtigere processor, bedre kamera og fjernelse af hakket – kan også være en indirekte anerkendelse af, at Apple er nødt til at fokusere på sine rigeste kunder denne gang.

Men selv med iPhone 14, der ikke er Pro, er der en grund til, at Apples aktionærer er optimistiske. De sidste to generationers salgstal er blevet hæmmet af den rapporterede skuffende detailydelse for mini-iPhones. Mens iPhone 13 mini er den bedste lille telefon, du kan købe, virker det yderst sandsynligt, at den nye 6,7-tommer iPhone 14 Max (eller Plus) vil være en langt større sælger for Apple – og som et dyrere produkt vil der være være mere overskud i det også.

Dog er denne store ordrer fra Apple alligevel ret unik, og det er muligt, at de undervurderer omfanget af den kommende leveomkostningskrise. Hvis det er tilfældet, kan man forvente, at det samlede antal telefoner i 2023 vil være et godt stykke under de 220 millioner bestilte i 2022.

Vi ved mere om iPhone 14, når Apple afholder sin Apple-begivenhed i september, som er blevet forudsagt til 6. eller 13. september.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.