OnePlus Watch 2 test: Batterilevetid ud over det sædvanlige

OnePlus Watch 2 test
Fordele
  • Design på flagskibsniveau
  • Wear OS 4 software
  • Imponerende fitness tracking
  • God batterilevetid og hurtig opladning
Ulemper
  • Ingen faldregistrering
  • Ingen mulighed for LTE

Det er ingen hemmelighed, at det første OnePlus Watch ikke var den store success. I et mættet marked med fremragende, Android-kompatible smartwatches ramte OnePlus’ første forsøg bare ikke plet. Men virksomheden vendte tilbage til tegnebrættet og er nu kommet med OnePlus Watch 2 – en enhed til 2.499 kr., der på ingen måder kan sammenlignes med sin forgænger.

Med OnePlus Watch 2 får brugerne af virksomhedens smartphones endelig det ledsager-smartwatch, de fortjener. Kombinationen af elegant design og holdbarhed konkurrerer med dyrere alternativer. OnePlus har også integreret sit RTOS (realtidsoperativsystem) med Wear OS 4, softwaren, der driver populære flagskibe som Google Pixel Watch og Samsung Galaxy Watch 6.

Derudover er der glimrende sundhedssensorer, hvilket også gør OnePlus Watch 2 til en stærk fitness-tracker. Udover søvn- og stresssporing understøtter uret aktivitetssporing til masser af sportstyper. Derudover er der ekstra ting til udvalgte sportstilstande, såsom badminton. Dual-frequency GPS sørger for, at din bevægelse overvåges præcist hele tiden.

Selvom den mangler nogle moderne smartwatch-funktioner som LTE-understøttelse og faldregistrering, holder den på de fleste måder trit med de bedste smartwatches, jeg har testet, og er virkelig en frisk start for OnePlus Wtach. Du kan læse mere om det i min fulde OnePlus Watch 2 anmeldelse nedenfor.

OnePlus Watch 2 anmeldelse: Specifikationer

OnePlus Watch 2
Pris2.499 kr.
Størrelse47mm x 46.6mm x 12.1mm
FarverRadiant Steel, Black Steel
Vægt80g
ProcessorSnapdragon W5 +
HoldbarhedMIL-STD-810H, IP68, 5ATM
BatterilevetidSmart-tilstand: Op til 100 timer; Strømsparetilstand: Op til 12 dage
Lagerplads32GB + 2GB
KompatibilitetAndroid 8.0 eller senere
ForbindelseDual-frequency (L1 + L5) GPS, Bluetooth, Wi-Fi

OnePlus Watch 2 anmeldelse: Det gode

Lækkert design

Mens det første OnePlus Watch manglede finesse, er OnePlus Watch 2 et moderigtigt ur, der lige adskiller sig nok fra andre smartwatches. Uret er tilgængelig i to farver, Radiant Steel og Black Steel, og det rustfri stål ser og føles super lækkert. Den har en digital krone og handlingsknap, som begge strækker sig lidt fra chassiset i stedet for at sidde i flugt med urets kurve. Selvom denne form for knapplacering ser pæn ud fra et designperspektiv, fandt jeg ud af, at det faktisk også hjælper med at forhindre utilsigtede tryk.

Men du skal ikke lade dig narre af det elegante design. OnePlus Watch 2 kan holde til lidt af hvert med den samme MIL-STD-810H holdbarhedsvurdering, som findes på mange af de Garmin-ure, der lavet til udendørs sport. Den er også IP68 vandtæt og kan modstå vandtryk svarende til 50 meter, så det er sikkert at svømme. Displayet er endda lavet af safirglas, som er det samme materiale, der bruges på Garmin Epix Pro og Apple Watch Ultra urene, der koster langt mere.

Wear OS 4 software

OnePlus Watch 2 software

OnePlus har taget Googles Wear OS-software til sig. Det er også den, du finder på mange af de bedste Android-smartwatches. Selvom det ligner Samsung Galaxy Watch, har OnePlus Watch 2 visse apps og funktioner, der forbliver deres egne. Resultatet er en hybrid Wear OS 4 + RTOS-oplevelse drevet af et par adaptive chipsæt.

Når det er sagt, er det medtagelsen af Google-apps, der gør OnePlus til en troværdig følgesvend. Fra mit håndled brugte jeg bl.a. Google Kalender til at tjekke min mødeplan og Google Maps til at få rutevejledninger. Der er nogle andre tredjepartsapps tilgængelige i Google Play Butik. Dog følte jeg, at dem, der allerede var installeret imødekom de mest almindelige smartwatch-behov.

Imponerende fitness tracking

Jeg havde ikke store forventninger til OnePlus Watch 2’s fitness-sporingsevner. Men det viser sig, at uret er fyldt med understøttelse af masser af sportstyper og en aktivitetssporings-app, der gør det nemt at overvåge din bevægelse (inklusive skridttæller) på daglig basis. Søvn- og stresssporingsapps giver yderligere wellness-oplysninger, som kan ses fra enten dit håndled eller i den ledsagende OHealth-app til Android.

Jeg sammenlignede pulssensoren med Google Pixel Watch 2, som jeg har fundet ud af at have en af de mest nøjagtige sensorer. OnePlus Watch 2s aflæsninger var stort set lige så præcise. Selvom jeg foretrækker Googles resulterende fitnessmålinger via Fitbit, har OnePlus’ ur også nogle avancerede indsigter til udvalgte sportsgrene som badminton.

Fantastisk batterilevetid og hurtig opladning

OnePlus hævder, at deres anden generations smartwatch kan holde op til to uger i strømsparetilstand og op til 100 timer i normal ‘smart’ tilstand. Ved at ringe til GPS’en et par gange om dagen for at bruge Google Maps til navigation eller sporing af træning, fandt jeg ud af, at den kunne holde op imod 3 dage, hvilket stadig er betydeligt længere udholdenhed end de fleste smartwatches. Galaxy Watch 6 og Google Pixel Watch 2 skal oplades næsten dagligt.

Når det kommer til opladning, kan uret lade op på 10 minutter for en dags batteri, mens kun én times opladning giver et fuldt batteri. Deres egen opladningsbase kommer med et USB-C-kabel og OnePlus-opladningsklods. Selvom du gerne vil bruge den opladningsklods til hurtig opladning, kan du bruge et USB-C-kabel med basen, hvilket betyder, at du teoretisk kan rejse med færre kabler. De fleste smarture har en oplader integreret med et kabel, så dette er en unik fordel ved OnePlus Watch 2.

OnePlus Watch 2 anmeldelse: Manglerne

OnePlus Watch 2 specs

Ingen faldregistrering

Selvom det er rigtigt, at OnePlus Watch 2 er en stor opgradering i forhold til det originale OnePlus Watch, mangler den nogle få funktioner, der er standard på flagskibs smartwatches. En vigtig ting er efter min mening faldregistrering. Faldregistrering er en sikkerhedsfunktion, der automatisk vil advare myndigheder og nødkontakter, når du ikke reagerer efter et hårdt fald, som registreret af et smartwatchs accelerometer.

Der har været flere rapporterede tilfælde af faldregistrering, der reddede liv i alle mulige scenarier, selvom de fleste involverer cykling og vandreture. For et ur, der i nogen grad er annonceret til udendørs sport, virker det som et miss at ikke have faldregistrering. Forhåbentlig er dette en funktion, der kunne komme i en senere softwareopdatering.

Ingen mulighed for LTE

En anden almindelig smartwatch-funktion er LTE-forbindelse eller muligheden for at tilføje en uafhængig mobiltelefonlinje til ens wearable (selvfølgelig mod et ekstra gebyr). Dette lader dig efterlade din telefon, men stadig besvare tekstbeskeder, bruge mobilbetalinger, søgevejledninger og mere.

For Apple Watch, Galaxy Watch og Pixel Watch er LTE-understøttende modeller et populært valg for kunderne. Det lader dig få det absolut bedste ud af din smartwatch-oplevelse.

OnePlus Watch 2 anmeldelse: Endelig bedømmelse

På trods af at den mangler nogle få funktioner, er OnePlus Watch 2 klar til at konkurrere med de bedste. Den rettede alt, hvad der var galt med den originale OnePlus Watch og mere til. De er blevet inspireret af smartphone-afdelingen, som virkelig har hævet barren i de seneste år.

Dermed er OnePlus Watch 2 virkelig ideel til OnePlus smartphone-brugere. Selvom den er teknisk kompatibel med enhver Android-telefon, fungerer den bedst med et mobil i samme mærke. Det samme gælder dog alle flagskibsure. Medmindre du leder efter et tredjeparts smartwatch-mærke, bør Samsung-telefonbrugere få et Galaxy Watch, Pixel-telefonbrugere et Pixel Watch og så videre.

I det mindste har OnePlus-smartphone nu et fantastisk ur de kan bruge til deres smartphone.

About Anders Buhl 977 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.