AI kommer til OnePlus 12 og OnePlus 11 – men Danmark må vente lidt endnu

OnePlus 12 design

AI er det nye hotte emne i mobilbranchen. OnePlus 12-lanceringen var dog fuldstændig blottet for AI-centrerede annonceringer, hvilket fik os til at spekulere på, om OnePlus ville springe trenden helt over. Det er ikke længere tilfældet.

OnePlus 11 og OnePlus 12 får tre generative AI-funktioner i en kommende softwareopdatering, som en bruger har set på Reddit. Det eneste problem er, at disse funktioner kommer som en ColorOS-opdatering, et operativsystem, der kun er tilgængeligt på kinesiske OnePlus (og Oppo) telefoner.

På internationale markeder kører OnePlus-telefoner på OxygenOS. Begge er brugerdefinerede versioner af Android og er generelt ret rene versioner af Googles OS. Men da det kinesiske telefonmarked er ret adskilt og har forskellige regler for, hvad der er og ikke er tilladt, er de to systemer adskilte nok til, at de har brug for forskellige navne.

Så indtil videre er det kun kinesiske brugere, der vil kunne nyde disse nye AI-funktioner. De tre funktioner inkluderer en AI summarizer, som automatisk kan generere oversigter over dine telefonopkald. Ifølge OnePlus involverer dette notering af steder, dato og klokkeslæt, handlingspunkter og “andre nøgleoplysninger”. Der er også en artikeloversigtsfunktion, der udtrækker “nøgleinformation” med et enkelt tryk.

Endelig er der et billedredigeringsværktøj kaldet AIC-fjerner, der effektivt er OnePlus-versionen af Googles Magic Eraser. Dette lader dig fjerne objekter og mennesker fra dine billeder, med AI, der udfylder hullerne. Dette ser dog kun ud til at gælde for fotos, så forvent ikke at trække ting fra nogen video- eller lydklip.

De er ret grundlæggende i den store sammenhæng, og det er formentlig derfor, at disse funktioner også kommer til OnePlus 11. Men selvom det ikke er brancheændrende AI, kan disse funktioner være nok til at få OnePlus-fans med på AI-vognen forud for en større AI-udrulning – uanset om det er som en del af fremtidige softwareopdateringer eller på OnePlus 13.

Opdateringsloggen noterer også ændringer som at få adgang til telefonens fingeraftryksscanner uden at vække den, sammen med en ny “Device motion & orientation”-tilladelse – som begrænser apps’ mulighed for at få adgang til telefonsensorer til bevægelser og skærmorientering.

Spørgsmålet er, om disse funktioner kommer til OnePlus 11 og OnePlus 12 i andre regioner. Tidligere har kinesiske OnePlus-telefoner kun haft begrænset eksklusivitet på nye softwarefunktioner, hvilket betyder, at disse AI-muligheder kan komme til OxygenOS på et tidspunkt i den nærmeste fremtid.

Selvom det ikke er garanteret, har OnePlus muligvis brug for disse AI-funktioner på ikke-kinesiske telefoner for at forsøge at undgå at falde bagefter konkurrenter som Samsung, Google og Apple. Men indtil vi finder ud af det fra virksomheden selv, må I alle bare vente tålmodigt.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.