Android er i store problemer, da Gen Z i stigende grad foretrækker iPhones

iphone eller android

Android-styresystemet har et stort problem, og navnet er Generation Z (eller Zoomers, også kendt som folk født efter 1996). Ifølge en ny rapport fra Financial Times foretrækker Gen Z-mængden i stigende grad Apples iPhones frem for selv de bedste Android-telefoner, især i USA.

Ifølge rapporten tilhører 34% af alle iPhone-ejere i USA Generation Z, hvilket er langt foran Samsungs andel, som kun er 10%. Denne betydelige vækst blandt Zoomers er en del af årsagen til, at Apple øgede sin samlede amerikanske markedsandel fra 35% i 2019 til mere end 50% i 2022.

Denne vækst blandt Zoomere kommer, selvom gennemsnitsprisen på en iPhone er steget til $1.000-prispunktet (10.000 kr. i Danmark), cirka tre gange den gennemsnitlige Android-enhed globalt.

Mens USA har set den mest imponerende vækst hos iPhone blandt Gen Z, er det ikke kun et nordamerikansk fænomen. For eksempel siger 83% af europæiske iPhone-brugere under 25 år, at de vil fortsætte med at bruge en iPhone. Procentdelen af Android-brugere i den samme gruppe, der siger, at de vil holde sig til Android, er mindre end halvdelen af denne procentdel.

Det siger sig selv, at hvis Gen Z opgiver Android, vil det kun være et spørgsmål om tid, før Android begynder at dø en langsom død. Men hvad kan man gøre?

Alle tegn peger på, at iMessage er grunden til, at Gen Z undgår Android

Financial Times-artiklen er fyldt med statistik og kommentarer til iMessage, Apples egen beskedapp, der kun fungerer korrekt på Apple-produkter. Zoomere kan ikke lide, at iMessage ikke spiller godt med Android-telefoner, hvilket presser dem til enten at skifte til en iPhone eller holde sig til iOS for enhver pris.

Der har været skrevet en del om dette fænomen, herunder om hvordan iMessage-brugere vil udelukke Android-brugere fra chats. Google er begyndt at bekæmpe dette problem ved hjælp af marketing, reklametavler, YouTube-videoer og mere, der kritiserer Apple for ikke at have vedtaget RCS. Dette platform-system ville løse iPhone/Android-forskellene.

Uden for USA er iMessage-problemet naturligvis mindre udtalt, da de fleste mennesker bruger tredjeparts beskedapps, såsom WhatsApp eller Messenger. Disse apps er ligeglade med, hvilken platform du bruger, så Gen Z Android-problemet er mindre udtalt. Men de statistikker, der refereres til i det foregående afsnit, viser, at dette heller ikke helt udjævner spillefeltet.

Uanset hvad, har Google et kæmpe problem på, der skal løses. De skal finde ud af måder at få Gen Z ombord på Android – eller ti år fra nu, er der måske ikke engang en Android.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.