Apple er angiveligt ved at udvikle touchscreen MacBooks for første gang nogensinde

Mac

Ifølge en ny rapport i Bloomberg fra den pålidelige Mark Gurman, arbejder Apple på at tilføje berøringsskærme til Mac-computere. Dette ville være et stort omdrejningspunkt for virksomheden. Den afdøde Steve Jobs kunne heller ikke lide ideerne om touchscreen på Macs, og kaldte dem engang “ergonomisk forfærdelige.”

Dette var Tim Cooks take tilbage i 2018, som rapporteret af Laptop Mag.

“Vi tror ikke på at udvande det ene for det andet,” sagde Cook. “Både [Mac’en og iPad] er utrolige. En af grundene til, at de begge er utrolige, er, fordi vi pressede dem til at gøre det, de gør godt. Og hvis du begynder at fusionere de to … begynder du at foretage afvejninger og kompromiser… Så denne fusionsting, som nogle mennesker er fikseret på, tror jeg ikke, det er, hvad brugerne vil have.”

Tilsyneladende har brugernes ønsker ændret sig.

Den første touchscreen-Mac vil angiveligt være en MacBook Pro, der ville komme på markedet i 2025, hvilket er langt væk. Systemet ville have en touch OLED-skærm, men det ville ellers have et “traditionelt bærbart design.”

Så hvorfor lave ændringen nu? Apple mærker angiveligt konkurrencen fra andre bærbare producenter, herunder Dell, HP og Lenovo, som har tilbudt bærbare computere med touchskærm i årevis. Nogle af disse designs er traditionelle designs med touchskærme, mens andre er konvertible enheder, der fungerer som tablets.

Faktisk er en række Windows-bærbarproducenter på vej frem med bærbare designs, der alle er skærme, uanset om det er en bærbar computer med foldbar skærm som Asus Zenbook 17 Fold OLED eller den nye dual-screen Lenovo Yoga Book 9i.

Den anden grund til at bruge touchscreen-Mac’er er, at Apples Mac-platform nu er mere modtagelig over for berøring takket være MacOS’ evne til at køre iPad- og iPhone-apps. Så tilføjelse af berøringsstøtte virker som en no-brainer på dette tidspunkt. De første Mac’er med berøringsskærm vil sandsynligvis køre macOS, så iPads vil fortsat være separate enheder.

På overfladen virker denne udvikling som en overraskelse, men det er uundgåeligt, da forbrugere, der vokser op med berøringsskærme, antager, at alt, hvad de bruger, vil have en. Plus, som Bloomberg påpeger, står Mac nu for mere omsætning end iPad, så Apple frygter måske ikke så meget nu, når det kommer til potentiel kannibalisering.

For nu ser Apple ud til at fokusere på blot at opdatere sin eksisterende lineup. De seneste rygter peger på en MacBook Pro 2023-opdatering til både 14-tommer MacBook Pro og 16-tommer MacBook Pro med kraftfulde nye M2 Pro-chips.

Og det bringer os tilbage til en potentiel fordel, som Apple kan have på trods af, at de er meget sent på den, når det kommer til bærbar computer med touchscreen. Med deres egen Apple-chip kan virksomheden muligvis levere touchscreen-Mac’er, der tilbyder betydeligt længere batterilevetid end Intel-drevne maskiner.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.