Apple fjerner gamle apps fra App Store

App store

Apple er begyndt at underrette udviklere om, at ældre apps og spil kan risikere at blive fjernet fra deres App Store. Dette kommer som en del af en bølge af App Store-forbedringer, der sigter mod at gøre det nemmere for brugere at “finde gode apps, der passer til deres behov” og er kompatible med de nyeste og bedste iOS-enheder.

Ifølge en e-mail sendt til Protopop Games, udvikler af puslespillet MotiVoto, risikerer apps, der ikke er blevet opdateret i to fulde år, at blive fjernet. E-mailen specificerer, at udviklere har 30 dage til at indsende en opdatering til gennemgang for fortsat at kunne sælge deres apps, ellers vil de blive fjernet helt fra App Store.

Apple har bekræftet, at dette vil påvirke alle apps, ikke kun spil. App Store-forbedringer FAQ-siden angiver, at virksomheden evaluerer spil for at sikre, at de stadig fungerer, følger de nuværende retningslinjer for anmeldelser og ikke er forældede.

Hvis der findes problemer, vil udviklere blive kontaktet med en anmodning om at foretage de nødvendige ændringer inden for de næste 30 dage. Hvis appen går ned ved lancering, fjerner Apple den fra App Store med det samme. Eksisterende brugere, dem der allerede har downloadet en app, vil stadig kunne bruge den uden problemer.

Protopop Games er ikke specielt glade for denne udvikling og tweeter, at “det her er ikke okay”. “Konsolspil er stadig tilgængelige til salg. Dette er en uretfærdig barriere for indie-udviklere.”

Hvilket er en ret gyldig pointe, da indie-udviklere ikke har nær så mange ressourcer som store studier eller app-udviklere, og at holde ældre apps opdateret kan være en kostbar og tidskrævende indsats. Man må selvfølgelig også prøve at se det fra Apples perspektiv.

Virksomheden har altid holdt en stram kurs, når det kommer til App Store for at forsøge at dæmme op for antallet af apps af dårlig kvalitet og farlig software, der ville være til fare for brugerne. Det er især vigtigt, hvis apps ikke fungerer med moderne versioner af iOS.

Selvfølgelig ville det meste af dette være ligegyldigt, hvis visse pirater fik deres vilje, og fik tvunget Apple til at tillade tredje-parts app på iOS-enheder. Mens virksomheden har insisteret på, at dette vil “forkrøble” sikkerhedsbeskyttelsen, har regulatorer i EU presset på for at få det igennem som en del af Digital Markets Act.

Udviklere som Epic Games ville også drage fordel af dette ved at lade dem tilbyde Fortnite på iOS-enheder, mens de fuldstændigt omgår App Store, og endnu vigtigere, Apples 30% indhug i alle indtægterne. Så måske det i lige så høj grad handler om mistede indtægter, som det handler om sikkerhed for Apple.

Dette vil tage mindst nogle måneder at få sat i værks, så forvent ikke, at tingene ændrer sig med det samme. I mellemtiden bør App Store-forbedringerne være en påmindelse om, at hvis der er nogle ældre iOS-apps, du vil beholde, skal du sørge for at downloade dem til en af dine enheder, mens du stadig kan.

Læs også: Bedste iPhones lige nu

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.