Hvis du har en af disse iPhones, skal du forberede dig på at opgradere – de får muligvis ikke iOS 16

ios 16

Når iOS 16 bliver annonceret senere i år, kan der være en trio af iPhones, der ikke får det, selvom de i øjeblikket kører den seneste iOS 15.4-softwareopdatering.

Ifølge den pålidelige Apple-lækker LeaksApplePro, der skriver for iDrop News, vil der være tre telefoner, der i øjeblikket kører iOS 15, som ikke vil gå over til iOS 16. Det er tilsyneladende iPhone 6S og iPhone 6S Plus og iPhone SE (2016).

Det er ikke første gang, vi har hørt dette, da et iOS 16-rygte fra en anden kilde sidst sidste år også hævdede, at disse tre telefoner ikke ville få det.

Apple gav os en glædelig overraskelse sidste år, da de annoncerede, at iOS 15 ville blive understøttet på alle iPhones, der kører iOS 14. Men da iOS gradvist har brug for mere lagerplads og større computerkraft for at køre, kan dette ikke fortsætte for evigt. iPhone 6S og første generation af iPhone SE fylder henholdsvis syv og seks år i år, så det er ikke overraskende at se, at de muligvis snart ikke kan opdateres længere.

Syv års support er stadig meget generøs sammenlignet med den support, du får hos selv de bedste Android-telefoner. Mens telefonproducenter som Samsung og Google nu tilbyder længere support til deres nyeste enheder, svarer det stadig ikke til, hvad Apple har tilbudt i årevis allerede.

Hvis du ejer en iPhone 6S, er det dog ikke verdens undergang ikke at få iOS 16-support. Du behøver ikke den nyeste version af iOS for at bruge din iPhone fuldt ud, men du kan måske føle, at du går glip af noget, hvis noget virkelig interessant bliver introduceret i fremtidige iOS-generationer.

Men at have en iPhone, der understøtter iOS 16, garanterer ikke engang, at du får hele oplevelsen. På grund af ydelseskravene på nogle af iOS 15s funktioner, er det kun iPhone XR og iPhone XS og nyere, der kan køre alt, hvad iOS 15 tilbyder, hvor ældre telefoner mangler ting som Live Text, Spatial Audio i FaceTime.

iOS 16 vil højst sandsynligt få sin debut på WWDC 2022 i juni sammen med macOS 13 og andre Apple-enhedssoftwareopdateringer. Før det har vi dog iOS 15.5 på vej, som er i beta-test lige nu og tilbyder opdateringer til Apple Wallet og muligvis understøttelse af tredjepartsbetalinger til apps.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.