Apple har angiveligt udviklet en 20-tommer foldbar skærm til MacBooks

MacBooks foldbar 20 tommer

Når Apple gør noget nyt, er det noget de fleste er opmærksom på. Det er derfor, rygter fra Sydkorea gør os begejstrede. Efter sigende er Apple ved at udvikle en 20-tommer foldbar skærm i samarbejde med en sydkoreansk partner.

Selvom det bare kunne være et eksperiment eller patentøvelse, er det koreanske magasin The Elec overbevist om, at denne skærm, som tilsyneladende måler 20,25 tommer udfoldet og 15 tommer, når den er foldet, med tiden vil blive implementeret i et produkt, der ligner en foldbar MacBook.

Du skal bare ikke forvente at se denne foldbare skærm på en MacBook lige foreløbig. Det skyldes, at Apple angiveligt fokuserer på at få alle sine enheder på OLED-skærme, før de går ned ad den foldbare rute. Så når den rygtede næste generations MacBook med M2 ankommer, potentielt næste år, kan den have en OLED-skærm, men forvent ikke nogen foldbar skærm.

Mens iPhone og Apple Watch har OLED-skærme, har Apple været langsommere med at adoptere sådanne skærme til andre større produkter. Alle iPads bortset fra 12,9-tommer iPad Pro bruger LCD-skærme, hvor sidstnævnte tablet gør brug af mini-LED-teknologi.

En overgang til OLED-skærme vil tilsyneladende starte fra 2024, hvor iPads får OLED-teknologi. Så i 2025 er MacBooks blevet tippet til at gå fra LCD til OLED. Og så vil den første foldbare Apple ifølge The Elec komme i form af en sammenfoldelig iPad i slutningen af 2025. På trods af alle rygterne vil der dog efter sigende ikke komme en sammenfoldelig iPhone, også kaldet iPhone Flip.

Med alt dette i tankerne forventes en foldbar OLED MacBook ikke at komme på markedet før 2026 eller endda 2027.

Hvorfor skal Apples foldbare enheder være OLED?

Det er rigtigt, at foldbare enheder tidligere har brugt LCD-, LED- og mikro-LED-teknologi, men Apples beslutning om at vente med at bruge OLED på en potentiel MacBook er nok en god idé. Mens enheder som Samsung Galaxy Z Flip 4 anvender OLED-teknologi, er det på en meget mindre skærm, og store skærme, som LG Signature OLED R er utroligt dyre.

Ud over den forbedrede billedkvalitet behøver OLED-skærme ikke baggrundsbelysning, så de kan være meget tyndere end andre skærme. Og når det implementeres med teknologi såsom ultra-thing glas, kan det give en foldbar skærm, der tilbyder solide farver og kontrast.

Hvis du leder efter en god MacBook nu, så tjek vores guide omkring de bedste MacBook lige nu.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.