Apple har næsten 50% af det globale marked for refurbished smartphones

iPhone 12 pro

Apple erobrede omkring halvdelen af det globale refurbished smartphone-marked i 2022, efterfulgt af Samsung, som delte 26% af salget, ifølge data fra analysefirmaet Counterpoint.

Resultaterne afslørede også, at forsendelser af refurbished smartphones voksede med 5% globalt fra år til år. Det er i bemærkelsesværdig kontrast til forsendelser af nye telefoner, som oplevede et fald på 11,3% i 2022, ifølge analysefirmaet IDC.

Counterpoint sagde, at de globale tal var mindre på grund af, at Kinas refurbish smartphone salg var faldet 17%, et fald, hovedsagelig forårsaget af en genopblussen af pandemien, hvilket førte til en ny bølge af nedlukninger, der forstyrrede dagligdagen.

“Apples globale volumener voksede med 16% år-til-år i 2022, hvilket tog dens sekundære markedsandel til over 49%,” sagde Counterpoint i en meddelelse og tilføjede, at teknologigiganten i øjeblikket er det hurtigst voksende mærke inden for den brugte og renoverede sektorer globalt set.

Counterpoint senioranalytiker Glen Cardoza bemærkede dog, at udbuddet af refurbished enheder forbliver begrænset, da folk holder på deres smartphone i længere tid.

Hvis du ikke allerede vidste det, kommer renoverede iPhones købt via en onlinebutik med et friskt batteri, en ny ydre skal, nyligt udskiftede dele (hvis nødvendigt) og garanti.

Som du ville forvente, bliver enhederne også grundigt rengjort og testet inden forsendelse. De bliver endda sendt ud i en helt ny æske med nye kabler og tilbehør. Du kan evt. læse min gennemgang af en refurbished iPhone 12 Pro, jeg lånte fra onlinebutikken, Swappie.

Der er ligeledes onlinebutikker der sælger refurbished Samsung telefoner, med tilsvarende store rabatter på nogle af deres avancerede Galaxy-telefoner. Og ligesom med iPhone giver de også enheden en grundig gennemgang og tilføjer helt nye dele, inden den sælges videre.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.