Apple Vision Pro-skærmspecifikationer lækket – her er, hvad du får

Apple Vision Pro

Da Apple Vision Pro debuterede på WWDC 2023, fik vi nogle detaljer, men ikke det fulde billede. For eksempel lovede Apple “flere pixels end et 4K-tv for hvert øje” i sine to Micro OLED-skærme, men gav os faktisk ikke skærmopløsningen på det nye headset.

Nu har vi en bedre idé om Apple Vision Pro’s skærmspecifikationer takket være en smule afklaring fra Apple. I en videopræsentation udtalte Apple, at for 2D-indhold topper Vision Pro med 4K-opløsning og 90Hz opdateringshastighed – med en speciel 96Hz opdateringshastighed, der automatisk vil gælde for indhold oprettet ved 24fps. Der er også indbygget understøttelse af SDR og HDR, som vi allerede kendte.

Og vi har også endelig en idé om, hvad “flere pixels end et 4K-tv for hvert øje” betyder, selvom dette stadig er spekulationer. En nylig rapport fra Display Supply Chain Consultants antydes det, at baseret på Apples officielle specifikation på 23 millioner pixels på tværs af begge skærme, har hver Micro OLED-skærm i Vision Pro en pixeltæthed på “omtrent 3400 PPI, og at skærmopløsningen for hver skærm er “ca. 3800 x 3000” (ifølge FlatpanelsHD).

Apple Vision Pro-skærme i forhold til konkurrenterne

Hvis Apple Vision Pro virkelig kan klare en opløsning på 3800 x 3000 per øje, vil den slå de andre mainstream VR-headset derude. Meta Quest 3’s skærmopløsning er stadig ukendt mysterium, selvom Meta kalder det “vores højeste opløsning hidtil.” Så forvent, at den slår skærmopløsningen på 1832 x 1920 pr. øje på Meta Quest 2 og Meta Quest Pro. Men jeg ville blive overrasket, hvis den til $499 formår at matche Apple Vision Pro’s forventede opløsning.

Vision Pro slår også PSVR 2 i skærmopløsning. PSVR 2 lover også 4K-skærmopløsning med sine dobbelte OLED-skærme, men den topper med 2000 x 2040 per øje. Så selvom begge kan håndtere 4K-indhold, vil Vision Pro have den bedste opløsning.

90Hz opdateringshastigheden er dog overraskende standard for et VR-headset. Quest 2, Quest Pro og PSVR 2 formår alle at matche det, og Quest 2-headsettet kan endda klare en 120Hz opdateringshastighed gennem en softwareopdatering, der kom efter lanceringen. Ingen af disse har dog Vision Pro’s 96Hz opdateringshastighed til 24fps indhold. Desværre kender vi stadig ikke opdateringshastigheden for den nyligt annoncerede Quest 3.

Så hvis du vil have den bedste skærm i et virtual reality – eller mixed reality – headset, vil du have Vision Pro.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.