Apple WWDC 2023: Her er hvad der blev annonceret

wwdc-2023

Apples årlige udviklerkonference finder sted i begyndelsen af juni og byder på en gennemgang af de nye funktioner, der kommer til iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV og alle virksomhedens andre kendte platforme og tiltag senere på året.

For 2023 er Worldwide Developers Conference (WWDC) på sit 34. år, og Apple har sagt, at det er dens “største og mest spændende hidtil”, med udviklere, studerende og nogle medlemmer af pressen i stand til at opleve den personlige begivenhed hos Apple Park, mens andre vil kunne følge med online.

Her er alle detaljerne om, hvad Apple annoncerede under deres WWDC 2023 keynote.

Hvad skete der ved WWDC 2023?

Apple Vision Pro
Kilde: Apple

Apple Vision Pro

Det nye headset, der rygtes at hedde Apple Reality Pro, hedder faktisk Apple Vision Pro, og én ting ved rygterne var sande – de har en kæmpe pris på 3499 dollars, når det lanceres i 2024. Headsettet er designet til mixed reality, designet til at blande den virtuelle og den virkelige verden med højkvalitetsskærme og masser af sensorer for at muliggøre 3D-optagelse, øjensporing og håndbevægelser. Du kan styre den med bevægelse eller via Siri, og den er designet lige så meget til arbejde som til leg. Den er drevet af en Apple M2-chip – deraf prisen – med en ny R1-chip ved siden af for at håndtere de enorme mængder data, den skal bruge for at tilbyde en række nye oplevelser. Alt, hvad din iPhone, iPad eller Mac kan, bliver integreret eller virtualiseret i Vision Pro.

Apple Studio Mac med M2 Ultra og M2 Pro chips – og en ny Mac Pro

Apple har fuldført overgangen til Apple chips på tværs af Mac-familien og annonceret, at Mac Pro vil køre på M2 Ultra. Mac Pro understøtter også PCIe-udvidelse på Apple chip. Mac Studio bevarer det samme design som M1-versionen, men vil nu blive tilbudt i M2 Ultra og M2 Pro, så der er et valg til din kompakte desktop.

macbook air 15-tommer
Kilde: Apple

Apple MacBook Air 15

Apple har annonceret en 15-tommer version af MacBook Air, hvilket betyder, at der er en måde at få en større MacBook Air-oplevelse på. Der er en 15,3-tommer Retina-skærm med 5 mm rammer, og den er drevet af Apple M2-processoren. Der er fire farvemuligheder, MagSafe-opladning (med farvetilpassede kabler) og 2x Thunderbolt-porte og et 3,5 mm hovedtelefonstik. Den er tilgængelig at købe med det samme med en pris på 12.499 kr. i Danmark.

ios 17
Kilde: Apple

iOS 17

Når den næste iPhone lanceres, vil den køre iOS 17, og WWDC gav os et kig på en lang række funktioner, der kommer til iPhone. Det inkluderer nogle virkelig interessante ting, som Live Voicemail, NameDrop til kontaktdeling, forbedrede autokorrektionsfunktioner, en ny Journal-app og en sød Standby-tilstand til skærmen om natten.

iPadOS 17

Til din iPad vil der også være en række nye oplevelser gennem iPadOS 17. Det vil give dig en masse widgets, låseskærmtilpasninger, liveaktiviteter, du kan spore på skærmen, Health-appen kommer til iPad, og du vil være i stand til at redigere PDF-filer i Notes.

macOS 14 Sonoma

Den kommende softwareopdatering til Macs hedder macOS 14 Sonoma. Den introducerer en række nye funktioner. Disse inkluderer mere dynamiske widgets, som du kan slippe på dit skrivebord, samt adgang til iPhone-widgets via Continuity. Der kommer nye videoeffekter, som du kan bruge i tredjepartsapps som Zoom, en spiltilstand – med Directors Cut of Death Stranding – mens du ikke behøver at sige “hej”, hver gang du vil have Siris opmærksomhed.

WatchOS-10
Kilde: Apple

watchOS 10

Den næste store softwarebygning, der kommer til Apple Watch, bliver watchOS 10. Der er nogle nye muligheder for tilpasning, bedre support til sport som cykling, widgets og meget mere, som Smart Stack, understøttelse af den NameDrop-funktion og topografiske kort på Watch Ultra.

Audio and TV updates

AirPods Pro får en opdatering til adaptiv lyd, der giver dig mulighed for at blande gennemsigtighedstilstand og støjreduktion, designet til at hjælpe dig med at få en perfekt blanding af lyd og bredere miljøbevidsthed. Der loves bedre støjreduktion under opkald, samt muting, når du begynder at tale. På tv-siden vil du være i stand til at bruge AirPlay på hoteller, der understøtter det, så du kan se indhold på tv’et på dit værelse i stedet for kun på din telefon. Der vil også være support til FaceTime i Apple TV, ved at bruge din iPhone som kamera.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.