Apple Watch ser ud til at miste en stor besked-app

Sådan opdaterer du dit Apple Watch

Facebook Messenger-appen til Apple Watch udgår i slutningen af denne måned.

Som rapporteret af Macrumors, har adskillige Apple Watch-brugere modtaget en meddelelse, der informerer dem om, at fra den 31. maj vil “Messenger ikke være tilgængelig som en Apple Watch-app.” Efter den dato vil det dog stadig være muligt at modtage beskeder på det populære smartwatch, men brugere vil ikke kunne svare direkte fra deres bærbare enhed.

En repræsentant for Meta (Facebooks moderselskab) fortalte Reviewgeek, at: “Folk kan stadig modtage Messenger-meddelelser på deres Apple Watch, når de er parret, men fra slutningen af maj vil de ikke længere være i stand til at svare fra deres Apple Watch. Men de kan fortsætte med at bruge Messenger på deres iPhone, desktop og nettet.”

Messenger kom til Apple Watch i 2015 og giver i sin nuværende form brugere mulighed for at svare på beskeder med et lydklip, sticker eller “synes godt om.” Det er ikke muligt at svare med tekst, men det er stadig ret praktisk at være i stand til hurtigt at bekræfte en besked eller give et basalt svar uden at skulle åbne smartphone-appen med alle funktionerne.

Den nøjagtige årsag til afbrydelsen af Messengers Apple Watch-app er ikke blevet forklaret, men manglende interesse er næsten helt sikkert en faktor. De ovenfor nævnte begrænsninger omkring svar har muligvis ikke hjulpet i denne henseende. Den indkommende watchOS 10-opdatering kan også være en væsentlig faktor. Det forlyder, at den næste Apple Watch-opdatering vil fokusere på at genopfinde interaktive widgets og flytte smartwatch-operativsystemet væk fra dedikerede apps.

Messenger er heller ikke den første Meta-ejede platform, der dropper Apple Watch. Instagram-appen til wearables blev droppet i 2018, og flere flere højprofilerede applikationer er faldet fra i de seneste år. Disse omfatter Twitter, Slack, Hulu og Uber. Det ser ud til, at Apple Watch-brugerbasen, der gør brug af dedikerede apps, bare ikke er stor nok til at opretholde de udviklingsressourcer, der er nødvendige for at holde disse apps funktionelle.

Det virker usandsynligt, at denne nyhed vil skuffe en særlig større gruppe af Apple Watch-brugere. Men hvis du tilfældigvis er en stor Messenger-bruger, der nyder at kunne svare på beskeder direkte fra dit smartwatch, har du kun et par uger mere, før du skal finde en alternativ metode til at svare venner, familie og kolleger.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.