YouTube vil stoppe dig med at bruge ad blockers – her er hvordan

Youtube

YouTube tester et nyt værktøj, der vil forhindre brugen af annonceblokerende software og applikationer, mens du ser videoer. Ja, den dag, mange frygtede endelig er kommet, Youtube har nu taget et skridt mod at blokere ad blockers.

Ad blocker blokken blev først opdaget af en Reddit-bruger, som modtog en pop op-meddelelse, mens han forsøgte at få adgang til YouTube med en ad blocker aktiveret. Meddelelsen lyder: “Ad blockers er ikke tilladt på YouTube” og bemærker, at “annoncer giver YouTube mulighed for at forblive gratis for milliarder af brugere over hele verden”, der slutter med et forslag om at tilmelde sig et betalt YouTube Premium-abonnement, hvis de ønsker at “være reklamefri.” Brugeren var i stand til at fortsætte til YouTube som normalt, når de havde deaktiveret deres ad blocker.

Vi har ikke selv været i stand til at bekræfte pop op-meddelelsen, men en YouTube-medarbejder bekræftede over for moderationsteamet på YouTube subreddit, at det er et igangværende “eksperiment”. Desuden bekræftede en Google-talsmand legitimiteten af pop-up’et til IGN og tilbød en kort kommentar om sagen.

“Vi kører et lille eksperiment globalt, der opfordrer seere med ad blockers aktiveret til at tillade annoncer på YouTube eller prøve YouTube Premium,” sagde en Google-repræsentant. “Opdagelse af ad blocker er ikke nyt, og andre udgivere beder jævnligt seerne om at deaktivere ad blockers”.

YouTube Premium er lige blevet mere tiltalende

Hvor frustrerende dette end kan være for YouTube-seere, der gerne vil undgå irriterende reklamer, er det næppe en overraskende udvikling i betragtning af vigtigheden af annoncer for både YouTube selv og indholdsskaberen på platformen. Google håber klart, at denne blokering vil styre ivrige ad blockers mod et YouTube Premium-medlemskab.

Derudover giver YouTube Premium også abonnenter mulighed for at downloade videoer til offlinevisning, inkluderer adgang til YouTube Music Premium, tilbyder højere videokvalitet og tilføjer muligheden for at sætte videoer i kø på mobilen. Hvis du er en hyppig YouTube-bruger, er det et abonnement værd, og hvis du tilmelder dig en årlig plan, får du en rabat.

Vi kender endnu ikke de endelige resultater af dette ad blocker “eksperiment”, men bliv ikke overrasket, hvis dagene, hvor vi kunne få adgang til YouTube med en annonceblokering aktiveret, er talte. Selvom reklamer kan være påtrængende, er de afgørende for at holde websteder som YouTube gratis, og i det mindste fjernede Google endelig de alvorligt irriterende overlejringsannoncer tidligere i år.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.