Er magnetiske mobilholdere sikker for din smartphone?

mobilholder

Normalt lavet med neodymmagneter, magnetiske telefonholdere er praktiske og nemme at bruge. Siden de er blevet populære, har folk været bekymrede for, om denne praktiske gadget faktisk skader deres telefoner. Vi er her for at fortælle dig, at det er sikkert at bruge en magnetisk telefonholder, i modsætning til hvad mange tror. Her er de mest almindelige bekymringer, når det kommer til magnetbrug omkring telefoner, og hvorfor du ikke har noget at bekymre dig om. Læs evt. vores guide omkring de bedste mobilholdere til bilen.

Skærm

Kan du huske at lave psykedeliske farver på din elektronik ved at stryge magneter hen over dem eller endda trykke på dem med fingrene? Ældre fjernsyn, telefoner og stationære computere var modtagelige for magnetisk interferens, hvilket fik skærmene til at blive forstyrret. Med IPS LCD-skærme, AMOLED og OLED-skærme på vores smartphones i dag er vores enheder imidlertid ikke længere afhængige af et magnetfelt for at fungere. Det betyder, at magneter ikke påvirker elektronikken, som de gjorde engang.

Hukommelse

Du behøver heller ikke bekymre dig om at miste nogen data! Dine kontakter, billeder og e-mails er sikre omkring magneter. Dette skyldes, at mobiltelefoner nu holder opbevaringsklip til hukommelse, i modsætning til tidligere brug af harddisk.

Batteri

Smartphones har normalt Lithium-ion-batterier, hvor opladning er et resultat af en kemisk reaktion. Mens brugere rapporterer lavere batteriprocenter efter brug af magnetiske telefonholdere, kan dette typisk forklares ved brugen af navigation i bilen, mens man bruger mobilholderen – vi ved alle, at det kræver meget energi at bruge GPS.

Mulige problemer

Selvom din skærm, hukommelse eller batteri ikke er truet af magneter, kan din telefons kompas være det. En kraftig magnet kan forstyrre din kompaslæsning og endda en smule magnetisere noget af stålet inde i din telefon. Denne magnetisering kan derefter fortsætte med at forstyrre fremtidige kompasaflæsninger.

Selvom du ikke bruger kompas-appen, er nogle GPS-apps, såsom Google Maps, afhængige af kompasset til din orientering. Der er andre apps, især spil-apps, der også er afhængige af kompasaflæsninger. Hvis du har et korrupt kompas (fra magnetskader), kan disse apps blive næsten umulige at bruge.

De dele af din telefon, der kan blive påvirket, såsom højttalere eller kompasset, er placeret på kanten af din telefon, så du kan træffe forebyggende foranstaltninger for at beskytte din telefon ved at placere din holder væk fra disse områder.

Kan magnetiske telefonholdere beskadige min telefon?

Det korte svar er nej. Magnetiske telefonholdere bruger magnetisk kraft til at holde din telefon på plads, men magnetfeltet er ikke stærkt nok til at forårsage skade på nogen af telefonens komponenter. De anvendte magnetiske kræfter og enhedsplader er designet til at være skånsomme og sikre, så du ikke behøver at bekymre dig om at miste eller beskadige din enhed.

En ting at huske på er, at magnetiske felter kan forårsage interferens med dit telefonkameras autofokusfunktion, når det er i brug. For at forhindre dette problem kommer telefoner med en indbygget sikkerhedsfunktion, der deaktiverer kameraets autofokusfunktion, når der er et magnetfelt til stede. Denne funktion er deaktiveret, så snart den er væk fra holderen. Det er vigtigt at bemærke, at magnetisk kraft også kan forstyrre nogle magnetiske komponenter inde i din telefon, såsom det magnetiske kompas. Disse komponenter er dog ikke afgørende for normal funktion, og brug af en magnetisk telefonholder vil ikke forårsage nogen permanent eller varig skade.

En anden almindelig bekymring er magnetiske telefonholdere, der sletter data. Alle mobiltelefoner bruger i disse dage flash-lagring, hvilket betyder, at de ikke kan blive påvirket af magneter – så du behøver ikke bekymre dig om magnetiske felter, der forårsager datatab på din enhed.

Konklussion

Magnetiske mobilholdere er en sikker og bekvem måde at holde din enhed på plads, mens du kører. De vil ikke forårsage permanent skade eller datatab på din enhed, og de vil heller ikke have en effekt på din telefons batterilevetid. Så hvis du leder efter en nem måde at montere din telefon i bilen på, er Belkin Car Vent Mount den sikreste og mest holdbare mulighed. Tjek den nedenfor.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.