Google og Apple er konkurrenter på mange områder, især over for hinanden i iOS vs Android-debatten. Men virksomhederne bidrager også mere direkte til hinandens konto. Vi ved allerede, at Google betaler Apple for at være standardsøgemaskinen på iPhones. Men det viser sig, at de betaler rigtig mange penge for det.
Ifølge The Register, der citerer en rapport fra analytikerfirmaet Bernstein, betaler Google Apple et sted mellem $18 milliarder og $20 milliarder om året for at forblive den “dominerende søgemaskine på iPhone.” Denne kommentar blev fremsat i forbindelse med en aftale om informationstjenester (ISA) mellem Apple og Google, som det amerikanske justitsministerium undersøger i en antitrust-sag mod Google.
Rapporten nævner, at der er en mulighed for, at den føderale domstol vil dømme imod Google og tvinge den til at opsige sin søgeaftale med Apple. Denne aftale siges at stå for 14-16% af Apples årlige driftsoverskud. Googles økonomiske rapporter nævner, at det udbetaler 22% af deres samlede annonceindtægt på trafikanskaffelsesomkostninger. Af disse 22% siges Apple sandsynligvis at modtage 40% (hvilket beregnes til at være 8,8 % af Googles samlede annonceindtægter) af Bernstein. Google genererede 222,47 milliarder dollars i omsætning fra reklamer i 2022, hvilket sætter Apples indgående indtægter på omkring 19,5 milliarder dollars i 2022.
Tallene for ISA varierer afhængigt af, hvem du spørger. Justitsministeriet mener, at Apple får omkring 10 milliarder dollars fra ISA med Google, men rapporten bemærker, at dette tal kommer fra eksterne kilder.
Apple kontrollerer iPhone, og rapporten bemærker endvidere, at de genererer over 60 milliarder dollars i annonceindtægter. Så begge virksomheder kunne stadig få en god handel ud af det på trods af den astronomiske kommission. Hvis den føderale domstol dømmer imod Google og tvinger aftalen til at blive afsluttet, kan Apple få mulighed for at få andre søgemaskiner ombord som Microsofts Bing og endda lancere sin egen. Der er dog stadig lang vej til rettens afgørelse.
Be the first to comment