Google Photos ubegrænsede gratis plads slutter den 1. juni – hvad nu?

Google Photos gratis service, hvor du kunne opbevare billeder nærmer sig sin slutning i sin nuværende form, da virksomheden foretager gennemgribende ændringer i sin cloud opbevaringspolitik, hvilket resulterer i et system, der ligner Apples iCloud. Brugere får stadig op til 15 GB gratis, der kan lagres på deres Google-konti. Fra den 1. juni, kan man dog ikke tage del i den ubegrænsede lagermulighed uden at betale for det.

Oprindeligt gav Google brugere 15 GB lagerplads til deres Gmail, Google Drev og Photos gratis. Fotos og videoer, der blev gemt i lavere kvaliteter – Høj eller Express – fik ubegrænset plads uden omkostninger. Denne opsætning blev hurtigt populær takket være en brugervenlig brugergrænseflade, familiedeling og smarte displayfunktioner. Men nu hvor brugerne er blevet fanget på Google Photos brugergrænseflade, siger selskabet, at brugere skal enten betale eller flytte deres fotos et andet sted hen.

Læs også: Bedste smartphones

Google Photo bliver lettere at organisere

I de dage, hvor Google Photos-lagerplads var ubegrænset, havde du mulighed for at tage backup af alle dine fotos uden at bekymre dig om de faktisk var værd at beholde. Fra 1. juni vil det ikke være tilfældet. Så der er et helt nyt Google Photos-lagerstyringsværktøj designet til at hjælpe dig med at spore og slette billeder.

Google Photos vil specifikt samle alle skærmbilleder, store filer og slørede billeder, som du har sikkerhedskopieret, samt billeder, der kom fra andre apps. På den måde kan du se nøjagtigt, hvor meget plads de optager, og rulle gennem et dedikeret feed for at vælge, hvilke der skal slettes.

Værktøjet er allerede begyndt at rulle ud og vil være tilgængeligt i de kommende dage. Google Photos giver dig også et personligt skøn over, hvor lang tid det vil tage at udfylde din 15 GB gratis lagerplads.

Indstillinger for Google Cloud Storage

Hvis du er bekymret for, hvad du skal gøre med de feriebilleder før Covid, er der et par muligheder. Den ene er at tage backup af alle dine aktuelle fotos og videoer i høj eller ekspres kvalitet inden 1. juni på din Photo-konto.

Da de i øjeblikket ikke tæller med i din samlede mængde lagerplads, så kan du ved at ændrer fotokvaliteten, gøre at de ikke tager lagerplads efter ændringen. De nuværende ubegrænsede regler gælder stadig. Dette kan gøres ved at gå på dine Google Photo-indstillinger – ikke at forveksle med din Android-enheds Galleriindstillinger – vælge Backup og synkronisering og derefter Uploadstørrelse. Herfra ændrer du indstillingen til høj eller ekspres kvalitet.

Bemærk: Express reducerer opløsningen mere end Høj.

Nu tager alle dine fotos og videoer, der er gemt i skyen, ikke ekstra plads. Alt, der gemmes efter 1. juni, uanset kvalitet, tæller med i de 15 GB. Medmindre du uploader dem fra en Pixel-enhed, fordi disse enheder stadig får ubegrænset lagring i høj og ekspres kvalitet.

En anden mulighed er at betale for mere lagerplads via Google One. I lighed med Apples iCloud-opbevaringsplaner kan du vælge forskellige størrelser baseret på dine behov. Google One’s medlemsplaner er henholdsvis 100 GB, 200 GB og 2 TB for henholdsvis $1,99, $2,99 og $9,99 om måneden. Der er også årlige muligheder for de samme lagerplaner, der tilbyder en lille rabat, der spænder fra $19,99 om året til $99,99 om året. De højere muligheder skulle være tilstrækkelige for de fleste kunder. Når det er sagt, kommer de også med ekstra frynsegoder (som 3% tilbage i Google Store og VPN til Android-telefoner).

Konklusion

Ændringerne i Googles cloud politik burde have været forventet. Når det er sagt, tilbyder Google stadig mere cloud plads end Apple. Virksomheden giver kun sine brugere 5 GB ledig plads, før de kræver en opgradering i modsætning til Googles 15 GB. Premium-mulighederne er ens, idet Apple tilbyder 50 GB til $0,99 om måneden. Ja, det er billigere end $1,99. Men hvis du får så meget for 99 cent, hvorfor ikke få 100 GB for en dollar mere?

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.