Hvilke iPhones er vandtætte?

Hvilke iPhones er vandtætte

Der er efterhånden rigtig mange iPhones. Så hvor mange af dem er vandtætte? Hvornår begyndte telefoner egentlig at blive vandtætte?

Bare for at gøre det klart, ingen iPhone derude er fuldstændig vandtæt. Hvis du lader en telefon ligge i vand eller en anden væske længe nok, vil den gå i stykker. Af den grund har producenterne en tendens til at bruge udtrykket “vandtæt.”

International Electrotechnic Commission bruger klassificeringer til at beskrive en enheds holdbarhed. Dette kaldes en enheds IP-kode. IP-koden består af to tal. Det første tal repræsenterer en enheds beskyttelse mod faste genstande (fra 0 til 6, 0 er slet ikke beskyttende). Det andet tal repræsenterer en enheds beskyttelse mod væsker (fra 0-9, 0 er slet ikke beskyttende).

Læs også: De bedste vandafvisende telefoner

Så hvis du undrer dig over, hvilke iPhones der er vandafvisende, samt hvor modstandsdygtige de er, så tag et kig nedenfor og se, om du ser din og dens IP-kode ifølge Apple.

Hvilke iPhones er vandafvisende?

Det korte svar? iPhones 7 og nyere, hele vejen op til den nyeste iPhone 14. Beskyttelsesgraden varierer dog blandt iPhones i denne gruppe – og der er mange iPhones.

iPhone-modeller og deres beskyttelsesgrad (IP-kode)

iPhone-modellerne nedenfor er de mest vandtætte og har en klassificering på IP68 (maksimal dybde på 6 meter i op til 30 minutter).

iPhone-modellerne nedenfor er lidt mindre vandafvisende og har en klassificering på IP68 (maksimal dybde på 4 meter op til 30 minutter).

  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max

iPhone-modellerne nedenfor har en klassificering på IP68 (maksimal dybde på 2 meter op til 30 minutter).

  • iPhone 11
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max

iPhone-modellerne nedenfor har en klassificering på IP67 (maksimal dybde på 1 meter op til 30 minutter).

Som Apple support bemærker, er en enheds beskyttelsesklassificering ikke permanent. Hvis du nedsænker din iPhone 14 i vand i 20 minutter, vil den muligvis være ret beskyttet den gang. Men hvis du skulle blive ved med at nedsænke den i vand igen og igen, er det muligt, at dens grad af beskyttelse vil falde over tid.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.