Hvorfor var der ingen iPhone 9? Plus, hvad skete der med iPhone 10

Hvorfor var der ingen iPhone 9 Plus, hvad skete der med iPhone 10

iPhone 11 blev annonceret i 2019 og i 2020 var der iPhone 12. Men hvis du er kommet til denne artikel, undrer du dig sikkert – hvad skete der med iPhone 9 og/eller iPhone 10?

Hvis vi bare skal gå lige til det, så er iPhone SE (anden generation) det tætteste på en iPhone 9, vi nogensinde kommer. iPhone X (som faktisk blev udtalt som ‘iPhone 10’) er nu helt udgået.

Hvad skete der med iPhone 10?

Lad os først besvare iPhone 10-spørgsmålet, da det er nemt. Der BLEV faktisk en iPhone 10 lanceret i slutningen af 2017, men den var kendt som iPhone X. ‘X’et blev faktisk udtalt 10, ikke “iPhone EX”, som de fleste ville sige. Ingen kaldte den nogensinde “iPhone 10” (medmindre de arbejdede i en telefonbutik eller Apple-butik og var nødt til det).

Hvad skete der med iPhone 10

Her er den afbilledet, men hvis du tænker at købe en, vil du gå forgæves, da den er udgået. Dens efterfølger, iPhone XS, ligner den meget, og blev dengang erstattet af iPhone 11 Pro og nu iPhone 12 Pro. Standard iPhone 11 og iPhone 12 er dog også mere kraftfulde.

iPhone X eller iPhone 10 blev introduceret sammen med iPhone 8 og 8 Plus af en meget god grund – 2017 var 10-årsdagen for iPhones originale afsløring af Steve Jobs i januar 2007.

Hvad skete der med iPhone 9?

Som vi nævnte, lancerede Apple i 2017 iPhone 8 og 8 Plus. Hvis vi er ærlige, burde de nok have heddet iPhone 7S og 7S Plus, da de, trods de introducerede flere nye funktioner såsom trådløs opladning, basalt set bare var forbedringer af den eksisterende iPhone 7.

Som vi så med 2018’s iPhone XS, bruger Apple normalt ‘S’-suffikset til at betegne en opdatering i modsætning til et komplet redesign.

Og som vi sagde, lancerede Apple også iPhone X eller iPhone 10. Ikke alene var det navn for at markere et årti siden Apples første iPhone, men det repræsenterede også en ny start for iPhone, der varslede et nyt design ved hjælp af Face ID og Hjemknappen.

iPhone 8 er nu udgået til fordel for iPhone SE (2020).

iPhone SE er iPhone 9

Denne nye telefon er næsten identisk med hensyn til iPhone 8 og har det samme kamera, men bruger mange interne komponenter fra iPhone 11 og har også næsten den samme kamerasoftware.

iPhone SE (2. generation) er, hvis du vil, iPhone 9.

En sidste bemærkning; det er ikke så usædvanligt, at virksomheder går glip af et fortløbende nummer i produktnavne. Nogle gange gøres dette, fordi et tal anses for at være uheldigt i nogle lande.

Men ofte er det af samme grund, at Apple sprang 9 over – fordi virksomheden ønsker at markere en ny begyndelse for et produkt, ligesom Microsoft gjorde, da de sprang Windows 9 over og gik direkte til Windows 10 fra Windows 8 (hvis man lige ser bort fra Windows 8.1).

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.