Instagram udruller tre nye funktioner mod misbrug til at beskytte deres brugere

Sådan sletter du din Instagram-konto permanent

Vi ved med sikkerhed, at brugere med mange følgere på de sociale medier modtager en del chikane online. På grund af det, har Instagram annonceret tre funktioner, der hjælper med at beskytte sine brugere mod onlinemisbrug.

Instagram-chef, Adam Mosseri, annoncerede i sidste uge tre nye funktioner, der vil give brugerne mere kontrol over deres oplevelse med appen. Det hjælper med at beskytte brugere mod misbrug samt uønskede beskeder og kommentarer på deres profiler.

Læs også: Bedste smartphones lige nu

Nye funktioner mod misbrug på Instagram

Instagram er en af de mest populære sociale medie-apps i verden lige nu. Og når først et indlæg går viralt på appen, oplever brugeren ofte en stigning i beskeder, kommentarer og endda følgere eller anmodninger.

For at håndtere alt dette deaktiverer brugere nogle gange kommentarsporet for at undgå stødende og uønskede kommentarer fra folk, de ikke kender eller måske endda følgere.

Nu har Instagram en ny måde til at hjælpe deres brugere yderligere med at begrænse krænkende kommentarer og beskeder.

Limits

Den første funktion, som Instagram introducerede, er funktionen ‘Limits’. Hvad denne funktion gør, er, at den har mulighed for at begrænse antallet af kommentarer og beskeder i en periode hvor der er meget opmærksomhed på én. Og når funktionen ‘Limits’ er slået til, skjuler den automatisk kommentarer og beskeder for folk, der ikke følger dig eller kun for nylig er begyndt at følge dig.

En af de seneste hændelser var under 2020-finalen i europamesterskabet i fodbold, hvor der var et stigende antal racistiske overgreb mod nogle spillere. Deaktivering af kommentarer gør det umuligt at kommenterer i kommentarfeltet. Derimod tillader “Limits” kun kommentarer til de mangeårige følgere og folk, du følger. Dog begrænser det din interaktion med nye følgere.

Funktionen ‘Limits’ er allerede tilgængelig for alle Instagram-brugere over hele kloden.

Anti-chikane funktion

Instagram introducerer en ny funktion, der viser kraftigere advarsler over for mennesker, der potentielt ønsker at sende stødende kommentarer. Funktionen er skabt for at modvirke chikane. Instagram havde faktisk allerede en advarsel, hvis nogen forsøgte at sende en potentiel stødende kommentar.

Men når de potentielt stødende kommentarer er forsøgt mange gange, vil Instagram derefter vise en endnu mere iøjnefaldende besked, der minder brugeren om fællesskabsretningslinjerne.

Skjulte ord

Sidst men ikke mindst introducerede Instagram en funktion, der skal hjælpe med at bekæmpe misbrug i beskeder og kommentarer.

I annonceringen fra Instagram, er skjulte ord eller “Hidden Words”, som instagram kalder den, en funktion, der automatisk filtrerer stødende ord, sætninger og emojis – disse vil blive gemt væk i en mappe, der kun er tilgængelig for brugeren.

Derudover filtrerer den skjulte mappe også besked-anmodninger, der sandsynligvis er af lav kvalitet eller spam. Desuden har appen udvidet listen over potentielt stødende ord, emojis og hashtags som den filtrere. Instagram lover også at fortsætte med at opdatere listen fra tid til anden.

I første omgang blev funktionen kun frigivet i en række lande tidligere i år. Funktionen vil nu være tilgængelig over hele verden inden udgangen af denne måned.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.