iOS 16.5 gør populær iPhone- og iPad-adapter ubrugelig

iOS 16

Hvis du har problemer med at få din Apple Lightning til USB 3-kameraadapter til at fungere med din telefon eller tablet efter den seneste opdatering, er du ikke alene. iOS 16.5 og iPadOS 16.5 blev lanceret i torsdags med yderligere wallpaper-muligheder, en ny Sports-fane til Apple News og mere – samtidig med at den tilsyneladende stopper kompatibiliteten med dette populære Apple-tilbehør.

Donglen forbindes til en iPhone eller iPad via opladningsporten og leveres med en USB-A-port til at tilslutte et kamera, mikrofon eller andet USB-drevet tilbehør til din Apple-telefon eller tablet. Den har også en indbygget Lightning-port, så du samtidig kan oplade din enhed.

Som set af MacRumors er der et hav af Apple-brugere på tværs af Reddit og Apple Support Community-forummet, der er løbet ind i problemer, hvor adapteren efter den seneste opdatering ikke længere forsyner enheder, der er tilsluttet nogen af disse porte. Når du tilslutter et tilbehør til USB-A-porten, dukker der angiveligt en fejlmeddelelse op, der hævder, at adapteren kræver for meget strøm til at fungere.

Apple fakturerer denne dongle, som en adapter specielt til kameraer. Men iPhone- og iPad-brugere er afhængige af den til at forbinde en række USB-drevne produkter til deres Apple-enheder, lige fra digitale lydkonvertere til Ethernet-adaptere.

Hvornår kan vi forvente en løsning?

Den underliggende årsag er stadig uklar. Tegn peger på, at det er en softwarefejl taget i betragtning af hvor hurtigt rapporter om problemet begyndte at dukke op efter udgivelsen af iOS 16.5. Apple vil sandsynligvis tilføje en patch i en fremtidig iOS-version.

Det kan stadig være mange uger, hvis ikke måneder væk. De første betaversioner af iOS 16.6 og iPadOS 16.6 udkom til udviklere i fredags, ifølge MacRumors. Det er muligt, at Apple kunne frigive en iOS 16.5.1-opdatering i mellemtiden for at rette kompatibiliteten hurtigere end det.

iOS 16.5 var generelt en relativt mindre opdatering, selvom den tacklede nogle fejl, hvor Spotlight ikke reagerede, og skærmtidsindstillinger synkroniserede på tværs af enheder. Apple har udrullet opdateringer til iOS 16 siden sidste efterår, og de største tilføjelser kom tidligt.

Vi vil sandsynligvis se, hvilke store ændringer Apple har planlagt til iOS om blot et par uger på Apples WWDC 2023 keynote. Der forventes virksomheden at annoncere iOS 17 og debutere sit længe rygtede Apple AR/VR-headset.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.