Google Pixel 7a anmeldelse: Endnu en solid mellemklasse telefon fra Google

Pixel 7a anmeldelse

Efter tilsyneladende endeløse lækager, rygter og teasers er Google Pixel 7a endelig her. Som andre Pixel A-enheder før den har Pixel 7a et klart mål på papiret: Levere en højkvalitets Google Pixel-smartphoneoplevelse til færre penge end sine dyrere søskende.

I sig selv er Pixel 7a en rigtig god smartphone. Den har et lækkert design, fantastiske specifikationer, et pålideligt kamerasystem og er forholdsvis prisvenlig til kun 3.999 kr. Men når den mere bedre Pixel 7 tilbyder et par gode opgraderinger til 4.999 kr. – og sidste års Pixel 6a bliver ved med at falde i pris – sætter det Pixel 7a i en svær situation. Her er vores fulde anmeldelse.

Google Pixel 7a: Design

Designet hos Pixel 7a er ligesom sin forgænger med et par mindre forskelle. Du har stadig en højglans plastikbagside, der ligner glas, indtil du rører ved den, og en aluminiumsramme omgiver kanterne. I modsætning til Pixel 6a’s ramme, som dog havde en metallisk sort finish, matcher aluminiumsrammen på Pixel 7a farven på den enhed, du vælger.

Med Pixel 6a kunne du se, at det var den billigere Pixel, fordi den også havde plastik på kamerabjælken. Men Pixel 7a har nu en metallisk kamerastang, der ligner det, du finder på standard Pixel 7, bare lidt tyndere (sandsynligvis på grund af de mindre sensorer).

Pixel 7a er også en smule højere og bredere end Pixel 6a, men du vil ikke bemærke forskellen, medmindre du har dem stablet oven på hinanden. Produktdimensionerne for Pixel 7a er 72,9 x 152,4 x 9,0 mm, hvorimod 6a er 71,8 x 152,2 x 8,9 mm. Pixel 7a vejer også lidt mere med 193 gram sammenlignet med de tidligere 178 gram. På trods af de meget små forskelle i størrelse har Pixel 7a stadig den samme skærmstørrelse på 6,1 tommer, hvilket gør den til den mest kompakte af Pixel 7-serien.

Google Pixel 7a anmeldelse

På grund af den lidt mindre størrelse på Pixel 7a er den mere behagelig at holde end Pixel 7. Men som en, der foretrækker mindre telefoner generelt, ville jeg ønske, at Pixel 7a stadig havde samme fysiske størrelse som sin forgænger, hvilket var lidt nemmere for mig at holde komfortabelt. Men generelt set er designet af Pixel 7a stort set det samme som andre Pixels, bare lavet med højglansplastik på bagsiden frem for Gorilla Glass Victus.

Endelig hævder Google, at Pixel 7a er en af de mest holdbare i Pixel A-serien. Den har en IP67-klassificering, så den kan håndtere vand og støv uden problemer. Frontskærmen er også dækket af Corning Gorilla Glass 3, så det er ridsemodstandsdygtigt.

Google Pixel 7a: skærm og ydeevne

Pixel 7a har samme skærmstørrelse som Pixel 6a, som er 6,1 tommer. Det er også en Full HD OLED-skærm med en opløsning på 1080 x 2400, et billedformat på 20:9 og har Corning Gorilla Glass 3 for holdbarhed. Google lavede dog nogle mindre forbedringer for at gøre Pixel 7a lidt bedre.

Tidligere enheder i Pixel A-serien har haft en opdateringshastighed på 60 Hz, hvilket var typisk for budgettelefoner for et stykke tid tilbage. Men den nye Pixel 7a er blevet øget til en jævnere 90Hz adaptiv opdateringshastighed, kaldet “Smooth Display”. Det er den samme indstilling, som du finder i den almindelige Pixel 7, som også har en opdateringshastighed på 90Hz.

Med den øgede opdateringshastighed på skærmen kan du forvente jævnere rulning, animationer og bedre grafik, når du spiller. Indstillingen for Smooth Display er dog deaktiveret som standard, så du skal aktivere den manuelt. Dette skyldes sandsynligvis den dårlige batterilevetid, som Pixel 7a har (en højere opdateringshastighed mindsker batterilevetiden), som vi kommer til om lidt.

Google Pixel 7a anmeldelse

Inden i, har Google den nyere Tensor G2-chip, som er en forbedring i forhold til den første generation af Tensor i Pixel 6a. Du får også 8 GB RAM (6a’eren havde kun 6 GB), og endnu en gang er den eneste lagermulighed 128 GB.

På papiret ser specifikationerne for Pixel 7a bestemt imponerende ud for en telefon i denne prisklasse, men det er ikke en voldsom opgradering i forhold til, hvad du kan få med Pixel 6a. Ja, 90Hz opdateringshastigheden hjælper bestemt, men jeg føler, at den måske ikke er for mærkbar for de fleste mennesker, der ønsker en billig budgettelefon, da Pixel 6a stadig er et godt køb. Og den ekstra RAM hjælper, men den er stadig ret ubetydelig i daglig brug.

Under min test med Pixel 7a klarer telefonen mine daglige opgaver ganske godt. Dette inkluderer se e-mail og beskeder på Microsoft Teams, uendelig scrolling gennem Instagram og Facebook, masser af kamerabrug og billedredigering, brug af en app til at dele billeder, se streaming video og YouTube, tjekke nyhederne og noget let, afslappet spil. Pixel 7a klarer alle disse opgaver godt uden nogen problemer.

Google Pixel 7a: software

Du får Android 13 på Pixel 7a fra start af, ligesom med Pixel 7 og Pixel 7 Pro. Ligesom standard Pixel 7-serien vil Pixel 7a også få tre års OS-opgraderinger og fem års sikkerhedsrettelser.

På dette tidspunkt er Android 13 ret sent i sin livscyklus, og Android 14 ser ud til snart at være på vej. Jeg har nydt Android 13 rigtig meget på Pixel 7a – især da dette er den “rene” version af Android, uden forskellige producentversioner lagt ovenpå.

Android 13 er enkel og ren. Jeg er stor fan af Googles Material You-temamotor, da det gør tilpasning af din enhed til en leg med wallpapers og matchende farvetemaer og endda dynamiske tredjepartsikoner, der kan matche din valgte farvepalet.

Googles Tensor-chip gør også mange af AI-funktionerne på Pixel 7a meget tiltalende, og en stor grund til at overveje Pixel 7a – eller en hvilken som helst Pixel for den sags skyld. For eksempel fungerer Magic Eraser vidunderligt, og du har adgang til funktioner som Google Assistant ved telefonopkald til at holde din plads i kø og mere.

Samlet set kører softwaren på Pixel 7a godt, takket være det ydelsesboost, som Google gav den med hensyn til specifikationer. Det er hurtigt, responsivt og nemt at bruge. Hvis du er fan af den almindelige Android-oplevelse, kan du ikke gå galt med Pixel 7a.

Google Pixel 7a: kameraer

Selvom Pixel 7a er budgettelefonen i Pixel 7-serien, besluttede Google at give den noget imponerende kamerahardware – overgår endda Pixel 7 og Pixel 7 Pro på nogle områder.

Der er et 64 MP hovedkamera på Pixel 7a og en 13 MP ultrabred sensor. Til sammenligning har Pixel 7 og Pixel 7 Pro begge et 50 MP hovedkamera og et 12 MP ultrabred kamera. Google hævder dog, at på trods af at Pixel 7a har et højere megapixelantal end sine søskende, er sensoren ikke så stor som den på Pixel 7 og 7 Pro. Det betyder, at Pixel 7a muligvis ikke er så god, når det kommer til at tage billeder i svagt lys.

Google Pixel 7a anmeldelse

Med Google Pixel 6a kunne du allerede tage nogle fantastiske billeder uden den store indsats, og det var bare med et pålideligt 12 MP-kamera. I min tid med Pixel 7a har jeg virkelig været imponeret over billedkvaliteten. 64MP-kameraet tager utroligt detaljerede og skarpe billeder uden at se for overbehandlet ud. Farverne er også levende, men uden den overmætning, som du får med de fleste Samsung-telefoner, eller barske farver, som man kan få på iPhone 14 Pro, når det er super lyst ude.

Selv når det var lidt overskyet ude, klarede Pixel 7a disse knap så gode lysforhold godt, og billederne blev flotte, på trods af omstændighederne. Og igen, med Tensor G2-chippen, der driver den, er Pixel 7a meget hurtig til at tage et billede.

Selfie-kameraet på Pixel 7a er også et stort skridt op i forhold til forgængeren med sit 8MP-kamera, samt basismodellen Pixel 7, som kun har et 10,8MP frontkamera. På Pixel 7a har du et 13 MP selfie-kamera. Jeg synes, Pixel 7a tager nogle fremragende selfies, der er detaljerede og med den helt rigtige mængde bokeh, der foregår i baggrunden, når du tager dem i portrættilstand (dette gælder også for portrætbilleder med bagkameraet).

Hudfarver ser dog stadig ud til at være lidt af et hit eller miss, afhængigt af belysningen på tidspunktet. Nogle gange så det ud til at fange min hudtone korrekt, og andre gange så jeg en smule blegere ud, end jeg faktisk er. Men når hudtonen er præcis, ser billederne fantastiske ud. Billeder i svagt lys er dog ikke så gode. Selvom de er acceptable, kan du helt sikkert se, at detaljerne er meget bløde, og farverne kan virke en smule udvaskede. Det er bestemt her, de større sensorer på Pixel 7 og 7 Pro ville komme til nytte.

Google Pixel 7a: Batteri og opladning

Desværre er batterilevetiden Pixel 7as svageste punkt. Da Pixel A-serien er den mindste i Pixel-serien, har den typisk det mindste batteri til at gå sammen med den fysiske størrelse. Med Pixel 7a får du et 4.385 mAh-batteri, hvilket faktisk er mindre end forgængerens 4.410 mAh-batteri, selvom det er på niveau med Pixel 7’s 4.355 mAh. Endnu en gang hævder Google, at Pixel 7a er en 24-timers smartphone, selvom du kan forlænge den til 72 timer ved at bruge indstillingen Extreme Battery Saver.

Pixels har aldrig været kendt for at have stor batterilevetid, og det gælder især med Pixel 7a. Mit brug med Pixel 7a har været, hvad jeg ville betragte som let til medium brug, da jeg primært kun har brugt enheden på Wi-Fi. Jeg bruger det til at tjekke e-mail, arbejdsbeskeder, sociale medier, tage billeder og redigere dem, se videoer og streame musik, surfe på nettet og andre daglige opgaver. Ikke noget tungt eller super ressourcekrævende, men jeg bemærker, at batteriet bare konstant drænes, selvom den bare ligger på mit skrivebord.

Hvis dette var min primære telefon, så jeg den bestemt ikke holde mere end en dag med kraftig brug. Selv da jeg var ude at tage billeder med Pixel 7a, blev batteriet tømt hurtigere, end jeg havde foretrukket, og det har også en tendens til at blive varmt. Det ser ikke ud til, at Tensor G2-chippen forbedrede meget på energieffektivitetsfronten, desværre.

Pixel 7a har 18 W hurtigopladning via et USB-C-kabel, så det er ikke den hurtigste mulighed derude. For eksempel har Samsung Galaxy S23 et mindre batteri på 3.900 mAh (men mærkeligt nok ser batterilevetiden ud til at være bedre med det), men har hurtig opladning ved 25W. Standard Pixel 7 er ikke meget bedre end Pixel 7a, da det kun er 20W kablet opladning. At få telefonen fra nul til 100% tager lidt over 1,5 time.

Google tilføjede dog trådløs opladning til Pixel 7a, hvilket er den første. Desværre er den meget langsommere end selv den almindelige Pixel 7, da den kun er 7,5W med Qi-kompatible trådløse opladere, selvom du får lidt hurtigere trådløse hastigheder, hvis du bruger Googles Pixel Stand-tilbehør. I modsætning til Pixel 7 er der ingen omvendt trådløs opladning (batterideling).

Google Pixel 7a: Pris og tilgængelighed

Google Pixel 7a kan købes lige nu for 3.999 kroner. Du kan købe den direkte fra Google, andre forhandlere og mobiludbydere. Pixel 7a kommer i fire farver: Charcoal (gråsort), Snow (snehvid), Sea (havblå) og Coral (koralrød), hvor sidstnævnte er eksklusivt til Google Store.

Google Pixel 7a: Endelig bedømmelse

Hvis du ser på Pixel 7a i sig selv, er det en rigtig god enhed til kun 3.999 kr. Det er den mindste i Pixel 7-serien, men 6,1-tommers skærm ser godt ud med levende farver og fyldige sorte farver, og 90Hz opdateringshastigheden gør scrollning og spil bedre. Du får Android 13 drevet af Tensor G2-chippen, så alt kører problemfrit og er ret hurtig og lydhør, især med 8 GB RAM.

Du får også et imponerende 64 MP hovedkamera og 13 MP ultravidvinkelobjektiv, og takket være Tensor G2-chippen er kameraappen ret hurtig, når det kommer til at tage billeder, selv når dit motiv er i bevægelse. Derudover er det første gang, at Pixel A-serien har trådløs opladning.

Tidligere var telefoner som Pixel 6a klart bedre end andre mellemklassemodeller som Samsungs ældre Galaxy A53. Når jeg nu sammenligner Pixel 7as evner med Galaxy A54, er der næsten ingen forskel.

Er Pixel 7a den bedste telefon til under 4000 kr.? Galaxy A54’s 120Hz opdateringshastighed og stærkt forbedrede kameraer gør det til et svært valg. Men Pixel 7a’s Tensor-drevne funktioner gør dette til en unik enhed, der forbliver en god handel, selvom den er dyrere end sidste års model.

Hvad vi kan lide
  • Hurtigere opdateringshastighed på lys skærm
  • Fremragende Tensor G2-drevne funktioner
  • Hovedkamera tilbyder flere megapixel end før
  • Understøttelse af trådløs opladning
Vær opmærksom på
  • Kamera ikke fantastisk i svagt lys
  • Batterilevetiden er skuffende
About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.