Samsung Galaxy A54 5G anmeldelse

Samsung Galaxy A54 5G

Samsung Galaxy A-serien har været populær blandt kunder, og den har givet adgang til en masse Samsung-funktioner, samtidig med at man undgår de højere priser, der følger med Galaxy S-serien.

Og 2023 Samsung Galaxy A54 5G er tættere på flagskibs Galaxy S23-modellerne, end vi tidligere har set. Så hvad har denne telefon at tilbyde, der i år kommer til en pris på 3.999 kroner?

Design

A53’eren var bygget i fin kvalitet, men A54 tager det dog til næste niveau. Gorilla Glass 5 dækker forsiden og bagsiden af telefonen, hvilket er en mærkbar afvigelse fra sidste års model. Samsung har også gjort op med kamerapuklen og bragt A54 på linje med sit nye, slankere designsprog, der afspejler de selvstændige kameralinser på S23-serien.

Galaxy A54 bruger en mat plastikramme, men den er solid og tager ikke væk fra den robuste fornemmelse i hånden. Du finder SIM-kort/microSD-kortslot og en mikrofon øverst på telefonen. Der er intet på venstre side af enheden, mens højre side rummer lydstyrkeknappen og tænd/sluk-knappen.

Når vi taler om knapperne, så har Samsung forbedret fornemmelsen i år, da hvert tryk føles mindre grødet end på A53. Den nederste skinne på A54 rummer USB-C-porten, den primære Dolby Atmos-tunede højttaler og et andet par mikrofoner. Og for andet år i træk har Samsung udeladt 3,5 mm hovedtelefonstikket.

Jeg ved ikke, om det er et resultat af Dolby Atmos tuning, men højttalerne på A54 lyder fremragende. Parret med ørestykket bliver begge højttalere høje og producerer rig lyd uden forvrængning ved højere lydstyrkeniveauer. Som en ekstra bonus er højtalertelefonkvaliteten over gennemsnittet. Telefonopkaldene lyder skarpe på A54, uanset hvilken højttaler jeg bruger.

A54 har et enkelt og elegant design med flad bagside med tre bagudvendte kameraer, mens LED-blitzen flugter med bagglasset. A54 er også IP67 vand- og støvafvisende.

Skærm

Samsung er kendt for sine fantastiske OLED-skærme, og Samsung Galaxy A54 er ingen undtagelse. Den har en helt fantastisk 6,4-tommer Super AMOLED-skærm, der opdaterer ved 120Hz. Lad ikke 1080p-opløsningen narre dig – dette er en fremragende skærm. Sidste års skærm var god, men A54’erne får farverne til at vise sig endnu mere frem.

Apropos farver, så har Samsung skruet mætningsniveauet helt op på A54. Mens jeg følte, at det var slået ned på S23 Ultra, minder skærmen på A54’erne mig kærligt om de stærke nuancer på S21 Ultra og dette års OnePlus 11. Som et resultat ser spil som “Pokemon Go” fantastisk ud. Derudover er film på Netflix i stand til at udnytte den skarpe kontrast til at bevare stemningen i mørkere scener.

Ved 1000 nits bliver Galaxy A54’s skærm meget lys, og jeg havde ingen problemer med at se den i direkte sollys. Lysstyrkeniveauet er en mærkbar stigning i forhold til sidste års model. Derudover har A54 et skærm-til-krop-forhold på 82,9 %, så der er mærkbare rammer, men jeg var ikke generet af dem. Det er en skærm i flagskibskvalitet, og jeg beundrede det, hver gang jeg låste telefonen op.

Software

Galaxy A54 5G kører Android 13 med One UI 5.1 fra start af. Jeg kan godt lide, hvad Samsung har gjort med deres software i løbet af de sidste par år – One UI 5.1 er ren, veloptimeret og intuitiv. Dens design er også slankt og moderne uden at belaste hardware og hæmme ydeevnen. Animationerne er glatte, og jeg er tilfreds med, hvor godt Android 13 kører her.

Uanset om du elsker eller hader dem, er Samsungs apps igen forudinstalleret på Galaxy A54. Nogle Google-apps – såsom Beskeder, der fungerer som standard-sms-tjenesten – er bundtet direkte, men andre apps som Samsungs internetbrowser er stadig standard. Hvis du ikke har prøvet Samsung-browseren i et stykke tid, er den faktisk et forsøg værd. Hvad angår resten af dens software, gør Samsung et godt stykke arbejde med at afskærme dem i sin egen mappe. For apps som Bixby og AR Zone ville jeg ikke have noget imod at se dem blive valgfrie downloads.

Die-hard Samsung-fans vil blive skuffede over fraværet af DeX. Jeg er dog ikke overrasket, da Samsung har været nærig ved ikke engang at inkludere den på Galaxy Z Flip 4. Du bliver nødt til at få en af virksomhedens flagskibs Galaxy S23-enheder for at få DeX, hvilket er en afvejning i pris, som de fleste kunder næppe vil lave.

Ydeevne

Den nye Exynos 1380-processor driver Galaxy A54. Mens sidste års Exynos 1280 indeholdt to Cortex-78 og seks Cortex-A55 kerner, inkluderer 1380 fire af hver. Resultatet er højere benchmarkscore og, endnu vigtigere, markant forbedret ydeevne.

Misforstå mig ikke: ingen vil tro, at A54 vil svare til flagskibskraft. For eksempel, da det stadig er et Exynos-chipsæt, vil telefonen nogle gange blive lidt varm, når du downloader apps eller spiller spil.

Multitasking er en leg på A54. Jeg var i stand til at scrolle gennem live resultater og se Youtube på samme tid. Swiping ind og ud af apps er glat og responsivt. Derudover føles scrollning gennem Twitter- og Instagram-feeds lige så glat, som du ville håbe på fra en telefon i denne prisklasse.

Selvom jeg ikke ville overveje at købe Galaxy A54 alene baseret på dens ydeevne, ville jeg heller ikke diskvalificere den. Og efter sidste år er præstationsforbedringer et stort skridt i den rigtige retning.

Batterilevetid og opladning

Batteriet på 5.000 mAh i Galaxy A54 har samme størrelse som sidste års, men med lidt bedre ydeevne. Jeg formåede konsekvent at få 6 til 6,5 timers skærmtid med A54. Jeg holdt også skærmens lysstyrke på tæt på 90% og gjorde ikke meget for at spare strøm, så jeg var glad for, at A54 kunne klare sig igennem en hel dags brug.

Opladningshastigheder er begrænset til 25W, så det er ikke en mulighed at fylde hurtigt op. Jeg var i stand til at oplade fra 20% til 100% på knap to timer. Desværre er trådløs opladning ikke tilgængelig på A54 på trods af skiftet til en glasbagside.

Kamera

Samsung Galaxy A54 5G bruger tre bagudvendte kameraer: en 50 MP hovedsensor med OIS, en 12 MP ultra-bred og et 5 MP makroobjektiv. 5MP dybdesensoren fra A53 er ingen steder at finde, men det gør ikke så meget, da 32MP sensoren på forsiden af enheden håndterer selfies.

Alt i alt er jeg tilfreds med kamerasystemet på A54. Billeder i god belysning er skarpe, med gode farver og dyb kontrast. Derudover formår hovedsensoren at fange indviklede detaljer i billeder i direkte sollys uden at blæse dem ud.

Selfies fra A54’s 32 MP frontkamera er overraskende skarpe. Jeg var også tilfreds med ydeevnen i portrættilstand for både front- og bagkameraet. Behandlingen foregik hurtigt, og kantdetektering var ret præcis.

Hvis der er en svaghed i kamerasystemet på Galaxy A54, er det natfotografering. I svagt lys er billederne støjende. Men efter et par forsøg kan du få et ret anstændigt billede.

Samsung Galaxy A54 5G: Skal du købe den?

Samsung Galaxy A54 er en fin allrounder med antydning af premium-bygge-kvalitet takket være en glasbagside og et opdateret design, der bringer den ret tæt på Galaxy S23-serien. IP67-understøttelse er især bemærkelsesværdig til denne pris.

Den understøttes af en kraftfuld, lysstærk 120Hz AMOLED-skærm, selvom udeladelsen af enhver form for HDR-understøttelse vil være skuffende for binge-streamere.

Hovedkameraet på 50 MP er endnu en vigtig opgradering til dette års model, der yderligere forbedrer ydeevnen under både godt oplyste og svage lysforhold med masser af detaljer.

Ydeevnen er ganske udmærket til prisen det meste af tiden, men selv simple opgaver som at låse telefonen op, skifte kamera og spille spil i længere perioder kan fremhæve begrænsningerne ved mellemklassechipsættet.

Batterilevetiden er også lidt hit-og-miss. Så længe du ikke bruger telefonen for ofte, bør den holde, men selv med et 5000mAh batteri kan man ikke altid være sikker på batterilevetid til hele dagen, hvis du virkelig sætter telefonen på prøve. Kombineret med langsom 25W opladning er der stadig en del, der kan forbedres.

Når alt det er sagt er Galaxy A54 5G en solid allrounder, der gør det meste godt, men der er stadig plads til forbedringer.

Hvad vi ikke kan lide
  • Fremragende skærm
  • Premium design og følelse
  • Udvidelig lagerplads
Vær opmærksom på
  • Ingen trådløs opladning
  • 25W opladning
  • Telefonen er tilbøjelig til at blive varm
About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.