Netflix overvejer ny live-streaming teknologi

Netflix

Selvom Netflix mere end noget andet selskab har været med til at flow-tv har mistet pusten, ser det ud til, at de måske tager noget inspiration fra old-school kabel tv ved at introducere live-shows til platformen.

Ifølge Deadline arbejder Netflix på en mulighed for livestreaming hvor de kan udsende stand-up specials og indhold uden manuskript. Netflix bekræftede efter sigende historien og fortalte siden, at den var i de tidlige udviklingsstadier.

En oplagt mulig anvendelse er Netflix Is A Joke-begivenheden – en komediefestival, som selskabet arrangerede sidste år. Mens ting fra begivenheden vil komme op på Netflix på et tidspunkt, kan en teoretisk fremtidig festival blive transmitteret live (eller mere sandsynligt med en lille forsinkelse for hurtigt at redigere noget stødende). Koncerter, sport, teater: Der er enormt potentiale.

En anden mulig vej er reality-tv med publikumsinteraktion. Mens Netflix har programmer som The Circle og Love Is Blind, kan live-udsendelser bringe denne reality-tv-vare tilbage med seer-afstemninger for at afgøre, hvem der skal sendes hjem.

Ny teknologi til en retrooplevelse

Det lyder måske lidt underligt, at dette bliver nævnt som den næste store ting. Live-tv har trods alt eksisteret i årtier, og selv muligheden for at stemme i et live-talentshow er ikke noget nyt og eksotisk – bare se på Scenen er din, som debuterede helt tilbage i 2004, da Netflix stadig sendte dvd’er med posten.

Ikke desto mindre kan det være et værdifuldt våben i Netflix’ arsenal, da de forsøger at sikre sig mod den abonnentnedgang, som de led i sidste kvartal.

Live-shows, der forsvinder, når de er færdige, er et stærkt incitament for folk til at fortsætte deres abonnement i stedet for at stoppe og starte, når shows føjes til tjenesten. Du kan til enhver tid forny dit abonnement for at indhente det tabte på fx Stranger Things, men hvis en liveoptræden virkelig er en enkelt gang, så er det sværere at planlægge en abonnementsplan.

At optage en komedieoptræden eller en koncert er også en del billigere end at udvikle, skrive manuskripter og optage et multi-set drama, hvilket helt sikkert ville hjælpe virksomhedens bundlinje. Plus det kan blødgøre Netflixs voksende ry som en brutal aflysningsspecialist: du kan jo ikke rigtig aflyse et liveshow midtvejs.

Deadline siger, at det er “tidlige dage for live-udrulningen”, så det kan tage et stykke tid, før vi ser det bliver til noget. Men hvis Netflix gør det godt, kan dette vise sig at være en genistreg.

Læs også: Netflix vil have dig til at betale ekstra for at dele din konto

About Anders Buhl 972 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.