Ny iMac forventes ved Apples “Scary Fast”-begivenhed, men bliver det M3?

Apple scary fast event

Apple har netop annonceret deres næste store begivenhed. Denne gang har selskabet givet det navnet Scary Fast, hvilket har ført til forskellige spekulationer om, hvad det præcist kunne mene. Vi har hørt masser af rygter om en ny iMac, hvilket giver mening med hensyn til timing, men kunne disse nye computere have den rygtede M3-chip, eller vil de holde sig til den eksisterende chip (måske med en af de mere kraftfulde versioner)?

Hvornår er Scary Fast Oktober Apple-begivenheden?

Apples næste hardwarebegivenhed er planlagt til den 30. oktober 2023. Interessant nok starter den kl. 02.00 dansk tid. Det er atypisk for Apple-begivenheder, som normalt starter tidligere. Måske vælger virksomheden en sen aftenbegivenhed (amerikansk tid) for at passe til det uhyggelige tema, da annonceringerne sker dagen før Halloween.

Hvad forventer vi at se?

Lækager vedrørende denne begivenhed har hidtil været minimale, hvor den mest pålidelige tyder på, at Apple vil annoncere nye 24-tommer iMac-modeller til oktober Scary Fast-begivenheden. Den model har stadig en M1-chip og har ikke fået en opgradering siden 2021, så tidslinjen passer perfekt til, at Apple udgiver en ny model.

Den samme rapport antyder, at Apple vil annoncere en ny 13-tommer MacBook Pro, en anden model, der skal opdateres. Når det er sagt, forventer vi ikke noget revolutionært, medmindre Apple chokerer os og udgiver den med en M3-chip. Hvis dette sker, kan vi se en meget spændende ny bærbar computer.

Men forventer vi faktisk, at M3-chippen kommer? Nok ikke. Timingen ser ikke ud til at være rigtig, da virksomheden udgav Vision Pro med M2. At annoncere M3 ville få den meget dyre enhed til at føles forældet, før den overhovedet lanceres, noget Apple næsten helt sikkert ville undgå. I stedet forventer vi, at Apple annoncerer den nye M3-chip på WWDC i år, men det vil kun tiden vise.

Hvad der er mere sandsynligt er, at vi ser M2-chips i begge nye enheder, hvilket er mindre spændende, men som stadig kan give nogle bemærkelsesværdige ydelsesforbedringer. Apple kunne tilbyde M2 Pro eller M2 Max-modeller, hvilket ville øge hastigheden og ydeevnen yderligere, ligesom virksomheden gjorde med den større 16-tommer MacBook Pro. At tilbyde disse chips ville også hæve prisen, men det kunne være en acceptabel afvejning for den øgede kraft.

Alligevel får navnet “Scary Fast” os til at spekulere i, at der kunne være noget mere. Virksomheden sætter høje forventninger ved at kalde begivenheden for det (selvfølgelig spiller den på, at begivenheden finder sted lige op til Halloween). Selvom vi er rimeligt overbeviste om, at M3 ikke vil komme, så den lille chance for, at det kunne ske, gør begivenheden langt mere spændende, end hvis det kun var en ny iMac og MacBook.

Kort efter annonceringen af begivenheden bemærkede analytiker Ming-Chi Kuo, at M3 MacBook Pro er sandsynlig, og sagde: “Jeg tror, at M3-serien MacBook Pro vil være fokus på den 30. oktober mediebegivenhed.” Heldigvis skal vi ikke vente for længe på at finde ud af, om M3 dukker op eller ej.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.