OnePlus Nord Buds 2 anmeldelse – Overraskende god støjreduktion til prisen

OnePlus Nord Buds 2 anmeldelse

OnePlus satte en høj bar med sidste års Nord Buds, som generelt er nogle af de bedste trådløse budget øretelefoner på markedet. De var prissat til en meget lav pris på 399,00 kr., men leverede ret klar lyd og et sæt funktioner, der ville være gode nok for de fleste brugere.

Nu, lidt forud for den typiske årlige udgivelsescyklus, lancerer OnePlus Nord Buds 2. Den nye model har mange af de samme træk fra originalen, men foretager et par små ændringer og tilføjer aktiv støjreduktion (ANC) til ligningen. Dette kommer dog til en højere pris på 549,00 kr.

Pris og tilgængelighed

OnePlus Nord Buds 2 er prissat til 549,00 kr. Ved lanceringen vil du være i stand til at købe et par direkte hos OnePlus. Det vil være muligt at købe hos andre forhandlere senere i april.

Design og hardware

Udseendet er subjektivt, men OnePlus Nord Buds 2 har et meget intetsigende, kedeligt udseende. Alt fra det ubeskrivelige OnePlus-logo på toppen af casen til det helt hvide (eller helt sorte) case og øretelefoner minder mig om generiske øretelefoner uden navn, du kan finde på et gademarked.

OnePlus Nord Buds 2 anmeldelse
OnePlus Nord Buds 2 test

Låget føles mærkbart tyndere end lågene på andre øretelefoner, jeg har testet, og åbnes med et lille fingersvirp. Faktisk har både Nord Buds 2 og kabinettet denne meget hule, billige følelse. Indrømmet, de “andre øretelefoner”, jeg refererer til, er flagskibsøretelefoner fra Apple, Samsung og Bose, som jeg tidligere har anmeldt, og som koster alt fra 1500 kr. til 2500kr., så det er ikke en rimelig sammenligning.

Læs også: Bedste høretelefoner lige nu

Hvis du synes, at jeg er alt for hård, og at der i virkeligheden kun er så mange forskellige designs, du kan lave på et sæt øretelefoner, har OnePlus allerede bevist, at de kan ændre det. Selv at give øretelefonerne en tofarvet design med en lysere farve, som den originale Nord Buds’ neongrønne farve, ville tilføje noget tiltrængt appel. Og for hvad det er værd, er OnePlus’ flagskibs-øretelefoner, Buds Pro 2, blandt de flotteste øretelefoner på markedet.

Nok om udseendet. Lad os gå videre til det praktiske. Nord Buds 2 er meget lette med 4,7 g pr. knop, og på trods af deres klodsede udseende med de buttede stilke, passer de meget behageligt i mine ører. Der er tre størrelser af silikonespidser til rådighed, men de mellemstore standard passer mig godt fra start af. Opladning sker via USB-C, og der er ingen trådløs opladning.

Funktioner, ANC og lyd

Du styrer øretelefonerne via et lille touchpanel på ydersiden, der understøtter tryk. Betjeningsknapperne kan det sædvanlige: Du kan starte eller sætte lyden på pause og trykke længe for at skifte mellem ANC- eller Transparent-tilstand. Øretelefonerne er også klassificeret IP55 for vandafvisning, så du kan bruge dem ude i regnen uden bekymringer. OnePlus angiver ikke batteristørrelsen inde i øretelefonerne, men de er annonceret til at holde fem timer på en enkelt opladning med ANC tændt, og det passede meget godt i min test. Casen tilføjer yderligere 5,5 opladninger for omkring 27 timers samlet lyttetid med ANC tændt.

Og du vil gerne lade ANC være tændt, fordi jeg synes, at silikonespidsforseglingen ikke naturligt blokerer lyden så meget som andre øretelefoner. Men som jeg allerede har nævnt et par gange, er ANC her faktisk funktionelt. Den er ikke nær så stærk som ANC i Apples AirPods Pro 2 eller endda Nothing Ear 2, men den er omtrent på niveau med ANC i Jabras Elite 4 til omkring 750 kr. og lidt efter OnePlus Buds Pro 2 til 1.399,00 kr. Det betyder, at den er god nok til at eliminere mange lavfrekvente lyde og i det mindste dæmpe højfrekvente lyde. Det er nok til, at jeg kan have den på i en larmende kaffebar og få lidt mere ro. Transparent-tilstanden er også udmærket. Den lukker lyden ind som lovet, men menneskestemmer kan lyde dæmpet i udendørs omgivelser.

De originale Nord Buds leverede utrolig lydkvalitet taget prisen i betragtning. Selvom jeg er sikker på, at de aldrig var beregnet til at leve op til standarderne hos meget kræsne lyttere, ville de fleste være tilfredse med deres lyd. Buds 2 fortsætter, hvor originalerne slap, og forbedrer faktisk den eneste bemærkelsesværdige svaghed ved originalen: bas.

OnePlus redesignede lydkammeret, hvilket gav Nord Buds 2 mere naturlig bas og noget forbedret klarhed i mellemtonerne. Mens du stadig skal åbne HeyMelody companion-appen for enten at vælge en bassier-forudindstilling eller tilpasse dine egne EQ-indstillinger og derefter øge den nye BassWave-funktion, kan Nord Buds 2 faktisk give dig noget af det ægte dunk, som den originale version ikke kunne levere.

Software

OnePlus Nord Buds 2 bruger den samme HeyMelody companion-app, der er tilgængelig på iOS og Android, og den tilbyder den sædvanlige kontroltilpasning (du kan ændre et langt tryk for at aktivere Google Assistant eller Siri i stedet for at skifte mellem ANC/Transparent-tilstand, for eksempel).

Nord Buds 2 har som budgetøretelefoner ikke mange specielle funktioner som rumlig lyd, men du kan bruge øretelefonerne til at styre din smartphones kameraudløser. Der er også en Game Mode, som formodes at reducere lattens, men det så jeg ikke rigtig i min test.

Skal du købe OnePlus Nord Buds 2?

Ligesom originalerne giver Nord Buds 2 en stor værdi for prisen på kun 549,00 kr. Lydkvaliteten er meget tættere på dem i prisklassen omkring 1000-1500 kr., end den burde være, og de leverer de funktioner, de fleste mennesker har brug for, dog uden et par af luksuserne som multipoint-forbindelse, in-ear-detektion eller trådløs opladning.

Medmindre du leder efter en specifik funktion, lydkvalitet på audiofilniveau eller en anden pasform, er Nord Buds 2 formentlig en af de bedste øretelefoner i sin prisklasse.

Hvad vi kan lide
  • Funktionel ANC i denne prisklasse er super sjælden
  • Stabil forbindelse
  • Let og behagelig at have på
Vær opmærksom på
  • Intetsigende design
  • Fem timers batterilevetid er bare OK
About Anders Buhl 977 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.