Opdater din iPhone og Mac hurtigst muligt

iPhone 12 Pro Max test

iOS 17 har været ude i et stykke tid, og brugerne elsker i høj grad den nye opdatering. Funktioner som kontaktplakater, NameDrop og StandBy har været en succes, så der er god nok grund til at være på den seneste opdatering. Ikke alle iOS-opdateringer kommer med store funktioner. Apple udruller nu iOS 17.1.2, iPadOS 17.1.2 og macOS Sonoma 14.1.2 til henholdsvis bedste iPhones, bedste iPads og bedste Macs, og du bør opdatere til disse nye versioner med det samme, da de indeholder kritiske sikkerhedsrettelser.

Opdateringerne på tværs af de tre platforme inkluderer de samme rettelser til kritiske sikkerhedsproblemer. Mere specifikt nævner Apples supportdokument, at opdateringen retter to WebKit-sårbarheder, som er blevet aktivt udnyttet af dårlige aktører på tidligere versioner af iOS (før iOS 16.7.1). WebKit er motoren, der driver webkomponenter på Apple-enheder, inklusive Safari, andre browsere og endda App Store.

Disse to sårbarheder er CVE-2023-42916 og CVE-2023-42917. Den første tillod hackere at indhente følsomme oplysninger, mens den anden tillod dem at køre ondsindet kode. I betragtning af den brede brug af WebKit på Apple-enheder, og at disse udnyttelser kan være blevet brugt frit (selvom Apple ikke giver yderligere oplysninger om deres brug), er det vigtigt for alle brugere at opdatere til de nyeste iOS-, iPadOS- og macOS-versioner.

Den nyeste opdatering kommer på dine enheder meget snart. Du kan manuelt søge efter opdateringen ved at gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering på din iPhone og iPad og ved at gå til Apple-menuen > Systemindstillinger > Generelt > Softwareopdatering på dine Mac-enheder.

Googles Threat Analysis Group er krediteret med at finde sårbarheden. Den samme gruppe fandt også en alvorlig sårbarhed i Google Chrome, som blev afsløret for omkring to dage siden. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du sørge for, at din Google Chrome er opdateret på tværs af alle platforme. Du skal have Chrome version 119.0.6045.199 til Mac og Linux, version 119.0.6045.200 til Windows, version 119.0.6045.193 til Android og version 120.0.6099.50 til iOS.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.