Rapport: Kina forbyder brug af iPhone for statsansatte

iPhone 12 pro

En nylig rapport fra Wall Street Journal (via Reuters) hævder, at kinesiske regeringsansatte nu har forbud mod at bruge iPhones og enheder fra udenlandske mærker på deres arbejde på grund af potentielle sikkerhedsrisici. Forbuddet er hovedsageligt en del af en større plan for den kinesiske regering om at reducere deres afhængighed af udenlandsk teknologi og forhindre følsomme data i at lække. Ifølge rapporten er kinesiske regeringsansatte instrueret i ikke at bruge deres iPhones til arbejdsrelaterede opgaver og har også forbud mod at bringe dem til arbejdspladsen.

En opfølgende rapport fra Bloomberg News antyder, at forbuddet sandsynligvis vil udvide sig til regeringsstøttede agenturer og statsdrevne virksomheder, da Kina søger at blive teknologisk selvhjulpen. Kina er et af Apples største markeder og er hjemsted for flere af dens store produktionssteder. De nye tiltag kan ses som modtræk til det amerikanske forbud mod Huawei og ZTE og for nylig Tik-Tok.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.