Så meget koster det at lave en iPhone 15

iPhone 15 farver

De bedste smartphones bliver dyrere hvert år, og det er ikke kun tilfældet for forbrugerne. Producenterne står også over for højere komponentomkostninger. Nu viser en ny rapport, hvor meget dyrere iPhone 15-serien er blevet for Apple.

Med hjælp fra det japanske analysefirma Fomalhaut Techno Solutions undersøgte Nikkei Asia modellerne for de nye Apple-telefoner og leverede en omkostningsanalyse af de anvendte komponenter. Interessant nok, mens Apples seneste flagskibsserie er dyrere at lave, har forbrugerne ikke fået det at føle i denne omgang.

Du kan se komponentomkostningerne for iPhone 15-seriens basislagringsmodeller nedenfor:

  • Standard iPhone 15s komponentomkostninger steg angiveligt 16% i forhold til iPhone 14 til $423 (ca. 2.980,29 kr.)
  • iPhone 15 Plus fik en beskeden stigning på 10% i forhold til sin forgænger til $523 (ca. 3.684,85 kr.).
  • iPhone 15 Pro Max oplevede en stigning på 12% i forhold til sin forgænger. Dens komponentomkostninger går op til $558 (ca. 3.931,44 kr.).

Hvordan er dette sammenlignet med iPhone 15-alternativerne? Ifølge Counterpoint Research koster Samsung Galaxy S23 Ultras komponenter angiveligt $469, Pixel 7 Pro $413 og Pixel 6 Pro $485.

De dyreste iPhone 15-komponenter

I deres endeløse søgen efter ydeevne og effektivitet forbliver chippen Apples dyreste komponent. A17 Pro-chipsættet, som nu driver Pro- og Pro Max-modellerne, koster $130 – en stigning på 27% i forhold til A16 brugt på deres forgængere.

Andre komponenter er også dyrere i 2023. iPhone 15 Pro og Pro Maxs nye 5x telefotokamera koster nu 30 USD. Det virker ikke af meget, men det er en stigning på 280% i forhold til objektivet, der blev brugt i den tidligere model. Apples skift til titanium rammer koster virksomheden 50 USD pr. enhed – en stigning på 43% i forhold til de sidste generations rustfri stålmodeller. Selvom Pro Max ikke ser nogen større skærmopgraderinger, koster skærmen leveret af Samsung 10% mere i år.

Endelig er det også værd at bemærke, at opbevaring bliver ved med at blive mere overkommelig. Flytningen til et højere basislagerbeløb for Pro Max kommer ikke med en væsentlig prisforskel. Nikkei Asia foreslår, at 256GB-lagerenheden, der bruges på iPhone 15 Pro Max, kun koster 5% mere end iPhone 14 Pro Max’s 128GB-mulighed.

Normalt kommer øgede komponentomkostninger med en oppustet detailpris. Dette er dog ikke tilfældet for iPhone 15-serien. Apples seneste flagskibsserie faldt faktisk en smule i forhold til sin forgænger ved lanceringen. Det skal dog siges, at iPhone 14-serien fik en ordentlig prisstigning, så der var noget at give af.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.