Samsung Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max: Hvilken er bedst?

Samsung Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max

Samsung har for nyligt udgivet deres 2024 flagskib smartphone modeller på en overraskende tidlig Galaxy Unpacked begivenhed. Mens alle de sædvanlige rygter sørgede for, at der ikke var meget tvivl om, hvad vi kunne forvente af Galaxy S24-serien generelt, er Galaxy S24 Ultra stadig den mest spændende opdatering, da den indeholder nogle fascinerende ændringer fra sidste års model.

Selvom Galaxy S24 Ultra måske er en smule mere iterativ i år, er der meget at kunne lide ved denne model – inklusive et nyt titanium-design, en endnu lysere skærm og et betydeligt forsøg fra Samsung på at lave nogle sjove og kraftfulde nye AI-funktioner.

Galaxy S24 Ultra er dog også oppe imod hård konkurrence fra Apples sværvægter, iPhone 15 Pro Max, som ankom sidste efterår med et lignende skifte til titanium, nogle bemærkelsesværdige kameraforbedringer og den absolut mest kraftfulde chip, som Apple nogensinde har lagt i en iPhone.

Lad os tage et kig på, hvordan disse to premium flagskibe sammenlignes.

Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max: specifikationer

 Samsung Galaxy S24 UltraiPhone 15 Pro Max
Størrelse162.56 x 78.99 x 8.64 mm159.9 x 76.7 x 8.25 mm
Vægt233 grams221 grams
Skærm6.8-tommer QHD+ Dynamic AMOLED 2X Display with Super Smooth 120Hz opdaterings-hastighed (1~120Hz)6.7-tommer always-on Super Retina XDR OLED with 120Hz ProMotion
Operativ systemAndroid 14 med One UI 6.1iOS 17
Lager256GB, 512GB, 1TB256GB, 512GB, 1TB
ProcessorSnapdragon 8 Gen 3 for GalaxyApple A17 Pro
KameraBagside: 200-megapixel (MP) hovedkamera (bred), 12MP Ultrabred, 50MP 5X tele, 10MP 3x tele.
Forside: 12MP
Bagside: 48-megapixel (MP) hovedkamera (bred), 12MP Ultrabred, 12MP 5X telefoto, LiDAR-scanner
Forside: 12MP TrueDepth
Bluetooth versionBluetooth 5.3Bluetooth 5.3
PortsUSB-CUSB-C
Water resistanceIP68IP68
Batteri5.000 mAh
45W hurtig opladning (kablet)
Hurtig trådløs opladning 2.0
Trådløs PowerShare
Videoafspilning: 25 til 29 timer
Lydafspilning: 95 timer
20W hurtig opladning (kablet)
15W MagSafe/Qi2 opladning
FarverTitanium Gray, Titanium Black, Titanium Violet, and Titanium Yellow, plus Samsung exclusive Titanium Blue, Titanium Green, and Titanium OrangeNatural Titanium, Blue Titanium, White Titanium, Black Titanium
PrisStartpris 11.499Startpris 11.799 kr.

Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max: Design

Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max: Design

Samsung har i løbet af de sidste par år tilsyneladende slået sig fast på hvordan deres design skal være, og bragt mange af de ikoniske ting ved Galaxy Ultra ned til standard- og Plus-modellerne, så vi forventede ikke nogen væsentlige visuelle ændringer. Ikke desto mindre har Samsung fulgt Apple ved at bruge en ny titaniumramme til Galaxy S24 Ultra – og nogle vil hævde, at det har gjort det ret åbenlyst ved at bruge et lignende “Titanium”-branding for deres syv farvemuligheder.

Ligesom iPhone 15 Pro Max hjælper titaniumkonstruktionen teknisk set Galaxy S24 Ultra med at gøre den lidt lettere end sin forgænger. Alligevel er det ikke nær så betydningsfuldt som den vægt, Apple trimmede fra sin. Tidligere iPhone Pro-modeller brugte meget tungere rustfrit stål, så skiftet til titanium gjorde iPhone 15 Pro Max 19 gram lettere.

Til sammenligning bruger sidste års Galaxy S23 Ultra aluminium, som allerede er et meget let materiale. Dette efterlader Galaxy S24 Ultra kun 1 gram lettere. Så den rigtige gevinst for Samsung ved at skifte til titanium er ikke en lettere vægt, men en stærkere byggekvalitet.

iPhone 15 Pro Max anmeldelse

Dette betyder også, at Galaxy S24 Ultra er tungere end sin iPhone-modstykke. iPhone 14 Pro Max kom ind på 240 gram, lidt tungere end Galaxy S23 Ultra, mens iPhone 15 Pro Max udvider det hul i den anden retning. Galaxy S24 Ultra er dog en større telefon, så den forskel vil nok ikke umiddelbart være tydelig.

Med hensyn til holdbarhed burde begge smartphones være temmelig ligeligt matchede. Mens begge har den samme IP68-klassificering, får iPhone 15 Pro Max en fordel for sin højere vandmodstand – op til 6 meter i 30 minutter sammenlignet med Samsungs sædvanlige 1,5 meter. Galaxy S24 Ultra slår dog iPhonen med sin nye Corning Gorilla Glass Armor på begge sider. Apple bruger sit eget Ceramic Shield-glas, men sætter det kun på frontskærmen.

Mens iPhone 15 Pro Max er tilgængelig i Natural Titanium, Blue Titanium, Black Titanium og White Titanium, tilbyder Galaxy S24 Ultra større valgmuligheder for dem, der vil have noget mere farverigt, med Titanium Violet og Titanium Yellow muligheder sammen med den Samsung-eksklusive Titanium Blue, Titanium Green og Titanium Orange.

Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max: Skærm

Samsung har altid tilbudt nogle af de bedste skærme på enhver smartphone, hvilket ikke er overraskende, da virksomheden har sin egen skærmafdeling. Faktisk køber Apple de fleste af sine skærme fra Samsung Display, inklusive dem, der bruges på iPhone 15 Pro Max.

Det er nok ikke urimeligt at sige, at Samsung reserverer sin bedste skærmteknologi til sine egne flagskibe, og Galaxy S24 Ultra er beviset. Det er for det meste den samme 6,8-tommer AMOLED 2X-skærm, som findes på sidste års Galaxy S23 Ultra, med en adaptiv opdateringshastighed, der går fra 1Hz til 120Hz og kun en meget lille opløsningsforøgelse til 3120 x 1440, op fra 3080 x 1440 på S23 Ultra .

Den store trend blandt flagskibssmartphones i løbet af de sidste par år har været at skubbe lysstyrkeniveauer til nye højder, og Galaxy S24 Ultra følger trop og hopper til en maksimal lysstyrke på 2.600 nits – op fra 1.750 på S23 Ultra. Den slår praktisk talt de 2.000 nits, som iPhone 15 Pro Max tilbyder, hvilket burde give endnu bedre udendørs synlighed. Selvom det er en god spec på papiret, må vi vente og se, hvor meget det betyder i den virkelige verden, da vi aldrig har haft problemer med at bruge 2.000-nit iPhone-skærme udenfor.

Galaxy S24 Ultra får en fladere skærm og slankere rammer, hvilket sætter den mere på niveau med Apples design, selvom hjørnerne forbliver firkantede snarere end afrundede, som de er på iPhone og standard S24-modeller.

iPhone 15 Pro Max ændrede dermed heller ikke meget, når det kommer til skærmen sammenlignet med sin 2022-forgænger. Den kan prale af den samme always-on Super Retina XDR-skærm med en variabel opdateringshastighed, der går fra 10Hz til 120Hz under normal drift og falder ned til 1Hz på always-on. Opløsningen på 6,7-tommer iPhone 15 Pro Max er lavere på 2796 x 1290, og selvom den lidt mindre skærmstørrelse kompenserer lidt for det, har den stadig en lavere tæthed på 460 pixels pr. tomme (ppi) kontra 501 ppi på Galaxy S24 Ultra.

Det er en subtil forskel, som de fleste sandsynligvis ikke vil bemærke, men et område, hvor Samsung har lukket hullet i år. Apple var sent ude med at bringe always-on-skærmteknologi til iPhone, men som det ofte er tilfældet, da Apple endelig kom med, gjorde de det glimrende og overgik sine Android-rivaler med en rig, fuld-farve skærm, der altid holdt wallpaer og meddelelserne til rådighed.

Det har taget Samsung over et år at indhente, men det er gjort med Galaxy S24 Ultra, som nu tilbyder den samme dæmpede, men farverige udsigt, som Apple-fans har kunnet nyde siden iPhone 14 Pro. Selvom det ikke er alles kop te – nogle foretrækker det grundlæggende sort-hvide look. Den gode nyhed er, at det er nemt at nedtone eller slukke helt, hvis du ikke kan lide det.

Mens Galaxy S24 Ultra og iPhone 15 Pro Max tilbyder to af de bedste skærme, du vil finde på enhver smartphone i dag, giver den større størrelse, lysere skærm, højere pixeltæthed og forbedrede altid tændte skærmfunktioner S24 Ultra en lille fordel her.

Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max: Ydeevne og batteri

Galaxy S24 Ultra har Qualcomms seneste Snapdragon 8 Gen 3-chip med sin sædvanlige “for Galaxy”-branding, hvilket tyder på, at den endnu en gang har indgået partnerskab med Qualcomm for at tilpasse chippen til de unikke behov i S24 Ultra og One UI 6.1. Generelt formodes Snapdragon 8 Gen 3 at være 30% hurtigere og 20% mere strømeffektiv end forgængeren, hvilket skulle oversættes til bedre spilydelse og længere batterilevetid.

Alligevel er den blevet fremstillet ved hjælp af TSMCs lidt ældre 4-nanometer (nm) teknologi, som halter bagud efter A17 Pro-chippen, der bruges i Apples iPhone 15 Pro Max. Da Apple designer sine egne chips fra bunden, er det svært at lave en direkte sammenligning her, men da Apple afslørede A17 Pro, lovede de at indlede en ny generation af konsolspil på iPhone. Indtil videre ser det ud til at have båret frugt, hvor adskillige premium konsoltitler er kommet ind i Apples mobile økosystem.

Med hensyn til rå specifikationer har Snapdragon 8 Gen 3 en enkelt ultrahøjtydende “prime”-kerne plus fem ydeevnekerner og to effektivitetskerner. Qualcomm hævder, at den kan drive gaming med 240 billeder i sekundet (fps), forudsat at du kan finde en telefon og et spil med en skærm, der kan klare det. Apples A17 Pro har en seks-core CPU, der hælder mere mod effektivitet ved at kombinere to højtydende kerner med fire højeffektive kerner.

Apples chip har dog også en sofistikeret ny seks-core GPU med hardware-accelereret ray tracing – en funktion, der typisk kun findes på pc’er og konsol GPU’er – samt opskalering af effekter skabt ved hjælp af Apples Metal rammer. Dette fungerer sammen med chippens 16-kerne Neural Engine for at gøre den til et spilkraftcenter i sig selv. Snapdragon 8 Gen 3 bruger Unreal Engine 5’s Lumen-system med sin Adreno GPU til at levere sin softwaregenererede strålesporing. Igen bliver vi nødt til at vente på nogle tests fra den virkelige verden for at se, hvordan dette viser sig i praksis.

Hvad angår batterilevetid og opladning, har Galaxy S24 Ultra stadig det samme 5.000 mAh-batteri som sin forgænger. Strømeffektivitetsforbedringerne i Snapdragon 8 Gen 3 skulle dog give ejere mulighed for at få lidt mere køretid. Galaxy S23 Ultra har aldrig haft problemer med at komme igennem en hel dag med hårdt brug, så vi forventer, at S24 Ultra klarer sig mindst lige så godt.

iPhone 15 Pro Max forbliver også på niveau med 2022-modellen med hensyn til batterilevetid, og begge holdt deres stand mod Galaxy S23 Ultra. Det betyder, at de to telefoner matcher ligeligt, når det kommer til at få dig igennem dagen med strøm til overs.

Selvom Apple har foretaget to væsentlige opladningsforbedringer med iPhone 15 Pro Max ved at skifte til USB-C og omfavne åben standard 15-watt Qi2-opladning, har de stadig ikke skubbet de faktiske opladningshastigheder højere. iPhone 15 Pro Max er officielt vurderet til 20W opladning, selvom den trækker op til 30 watt med en passende adapter. Det er dog stadig forværret af Samsungs 45W kablede hurtigopladning og evnen til at trække 15 watt fra enhver kompatibel Qi-oplader, ikke kun de nyere Qi2 magnetiske opladere.

Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max: Kameraer

Samsung lavede en interessant og usædvanlig ændring på dette års Galaxy S24 Ultra, idet de droppede deres mangeårige telefotokamera med 10x zoom til et 5x objektiv med en sensor med højere opløsning. Det resulterer i en stigning fra 10 megapixel (MP) på S23 Ultras 10x-objektiv til 50MP på S24 Ultras 5x, men Samsung hævder, at du stadig kan få en 10x optisk zoom takket være dens Adaptive Pixel Sensor Technology.

Samsung-Galaxy-S24

Det er ikke helt klart, hvordan Samsung gør dette, men takket være den større sensor, bruger den højst sandsynligt en pixel-beskæringsteknik, der først blev brugt af Apple på iPhone 14 Pros nye 48MP-sensor, som producerede 2x fotos ved at bruge de 12 megapixel i midten af sensoren. Samsung brugte samme teknik til at tilføje en 2x optisk zoom til Galaxy S23 Ultra i en softwareopdatering sidste sommer, og det fortsætter med Galaxy S24 Ultra.

iPhone 15 Pro Max har også tilføjet en 5x optisk zoom – den første til en iPhone – men den indeholder stadig kun en 12 MP-sensor bag objektivet, så det er så højt, som den optiske zoom går. Samsung kan selvfølgelig stadig prale af sin 100X superdigitale zoom plus den samme 3x 10MP teleobjektiv og 200MP primære sensor, der bruges i Galaxy S23 Ultra. Begge disse er langt foran Apples kameraer, når det kommer til rå specifikationer.

Dermed ikke sagt, at iPhone 15 Pro Max ikke tager fantastiske billeder. De er faktisk utroligt gode i betragtning af den mere begrænsede kamerahardware. Billedbehandlingen og computerfotograferingen i Apples A17 Pro-chip mere end at gøre op for det. Den tager også et spring fra iPhone 14 Pro Max, da den producerer billeder, der er endnu mere naturlige og afbalancerede.

Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max: Software og opdateringer

Galaxy S24 Ultra leveres med Android 14 og Samsungs One UI 6.1 ovenpå, hvilket giver understøttelse af nye funktioner som den rigere always-on-display med levende wallpapers. iPhone kommer naturligvis med Apples seneste iOS 17-udgivelse.

Mens Apple længe har haft kronen, når det kommer til opdatering af softwaren, blev den taget tidligere i år, da Google afgav et svimlende løfte om syv års Android-opdateringer til deres seneste Pixel-telefoner. For ikke at blive overgået matcher Samsung det nu med Galaxy S24 Ultra, hvilket betyder, at du en dag vil være i stand til at opdatere den til Android 21 i 2030.

Apple giver ingen specifikke løfter om opdateringer, men det længste, de nogensinde er gået, er seks år, hvor 2021’s iOS 15-udgivelse går så langt tilbage som 2015 iPhone 6s. Fem år er et mere typisk tal, så vi kan forvente, at en iPhone 15 Pro Max rammer mindst iOS 22 i 2028.

Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max: Særlige funktioner

Mens de fleste mennesker tænker på Googles Pixel-telefoner, når det kommer til sofistikerede mobile AI-funktioner, har der været et stort skub på dette område over det seneste år eller deromkring, da generative AI-systemer langsomt er ved at blive mainstream. Dette har resulteret i, at Qualcomm har puttet den slags computerfotografering og maskinlæringsteknologier ind i sin Snapdragon 8 Gen 3, som engang var eksklusivt for Googles Tensor-chips.

Samsungs Galaxy S24 Ultra drager fordel af de nye muligheder med Galaxy AI, som driver betydelige forbedringer inden for oversættelse, transskription og fotoredigering.

Måske den mest interessante blandt disse er de nye Tolke- og Live Translate-funktioner, der bruger AI til at oversætte direkte personlige samtaler og telefonopkald i realtid, og nedbryder barrierer, når du forsøger at kommunikere med nogen på et andet sprog.

Samsungs AI bruges også i Samsung Notes til at hjælpe dig med at oprette AI-genererede oversigter og transskribere og oversætte stemmeoptagelser til tekst – selv fra flere højttalere. En ny intelligent Circle to Search-funktion giver dig mulighed for at bruge S Pen (en anden speciel funktion, der er eksklusiv for Galaxy Ultra) til at sætte en cirkel om elementer på billeder og automatisk slå dem op online. Der er også billed- og videoredigeringsforbedringer, der kan udfylde baggrunde, give forslag til, hvordan man forbedrer billeder og endda sænke handlingssekvenser i videoer.

Apple har tilføjet et par lignende funktioner til iPhone i løbet af de sidste par år, herunder evnen til at slå specifikke genstande op som dyr, planter og vartegn fra fotos og løfte forgrundsbilleder fra deres baggrunde. De er dog altid bagud, når det kommer til disse typer funktioner, og nu hvor Samsung har kastet hatten i AI-ringen, er iPhone 15 Pro Max endnu længere bagud. Det er ikke for at sige, at de ikke har et par af sine egne unikke tricks, såsom den nye Action-knap, der blev tilføjet på siden af telefonen i år, men de blegner i forhold til, hvad S24 Ultra bringer til bordet .

Det er også værd at bemærke, at iPhone 15 Pro Max ligesom de fleste af Apples produkter passer ind i virksomhedens økosystem som hånd i handske. Folk, der ejer en MacBook eller iPad, kan drage fordel af imponerende kontinuitetsfunktioner som at bruge iPhone som et webcam, dele udklipsholderindhold mellem enheder og meget mere.

Galaxy S24 Ultra vs. iPhone 15 Pro Max: Hvilken skal du købe?

Når det kommer til specifikationer og funktioner, er Samsung Galaxy S24 Ultra en klar vinder med bedre kameraer, mere kraftfulde AI-funktioner, en større skærm og en indbygget S Pen. Selv når det kommer til prisen, har den en lille fordel, da dens startpris er 300 kr. mindre.

Selvfølgelig er sammenligningen ikke så enkel som rå specifikationer, da begge telefoner spænder over to helt forskellige økosystemer. Selvom Galaxy S24 Ultra ser fantastisk ud, er iPhone 15 Pro Max en fremragende smartphone, der ikke skuffer, og de fleste mennesker, der foretrækker Apples iOS eller på anden måde er i Apples økosystem, vil sandsynligvis ikke finde nok overbevisende funktioner på S24 Ultra til at gå væk fra Apple.

Selvom begge telefoner vil tjene dig godt, hvis du leder efter en af de mest kraftfulde smartphones, du kan købe og ikke er stærkt investeret i et givet økosystem, vil Galaxy S24 Ultra sandsynligvis komme ud som vinder for de fleste mennesker.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.