Spotify: 10 funktioner, der gør det nemmere og bedre at høre musik

Hvordan man downloader sange fra Spotify

Spotify har over 406 millioner brugere i verden, som nyder en bred vifte af musikalske kunstnere, samt et stort udvalg af lyd- og videopodcasts.

Hvis du kun har lyttet til musik eller podcasts på Spotify-mobilappen og aldrig har ændret indstillingerne, går du glip af funktioner, der kan forbedre oplevelsen.

Her er 10 Spotify-funktioner på mobilappen, du kan bruge for at få mest muligt ud af tjenesten.

Spotify radio

Dette er en funktion, der opretter en afspilningsliste baseret på alle de sange, albums, afspilningslister eller kunstnere, du vælger. Playlisten opdateres også over tid for at holdes frisk.

Læs også: Bedste høretelefoner lige nu

For at starte en radio-afspilningsliste på desktop, mobil eller webafspiller, skal du gå til en sang, album, afspilningsliste eller kunstner. Derefter trykke på knappen med de 3 prikker, og derefter vælge sang/album/afspilningsliste/kunstnerradio.

Radiofunktionen vil skabe en afspilningsliste med omkring 50 numre. Hvis du vil have radioen til at spille uendeligt, skal du sørge for at aktivere Autoplay-indstillingen i appindstillingerne.

Brug Data Saver

Spotifys Data Saver er en måde, du kan spare penge på, mens du bruger appen. For at aktivere Databesparelse skal du åbne Spotify-appen, trykke på tandhjulsikonet og trykke på Databesparelse. Du kan vælge at indstille din lydkvalitet til lav eller streame lyden fra videopodcasts, når du ikke er på Wi-Fi. Der er også en mulighed til kun at downloade lyden fra videopodcasts for at spare hukommelse på din telefon.

Slå offline-tilstand til

Offline-tilstand kan være god, hvis du er ved at løbe tør for data på dit mobilabonnement, eller hvis du kun vil lytte til det, du har downloadet. For at aktivere offline-tilstand skal du åbne Spotify-appen, trykke på tandhjulsikonet, trykke på Afspilning og Offline vil være en mulighed øverst i menuen. Når det er aktiveret, vil premium-medlemmer kunne lytte til downloadede sange og podcasts, og gratis brugere vil være i stand til at lytte til downloadede podcasts.

Slå afspilning uden pauser til

Huller mellem sangene kan være irriterende. Aktivering af afspilning uden pauser kan få sangene på en afspilningsliste eller album til at overlappe hinanden, så det føles som en kontinuerlig strøm af musik fra din yndlings-DJ. For at slå det til skal du åbne Spotify-appen, trykke på tandhjulsikonet, trykke på Afspilning og trykke på Uden Pauser. Over Uden Pauser er der en Crossfade-skyder, der lader dig justere, hvor meget overlap, der er mellem sangene. Vælg et sekund for at få et lille overlap eller 12 sekunder for længere tid.

Administrer Autoplay for lignende sange

Hvis det album eller den afspilningsliste, du lytter til, slutter, vil Autoplay afspille sange, der ligner det album eller den afspilningsliste, der sluttede. Denne funktion er automatisk slået til, men for at slå den fra eller til igen skal du åbne Spotify-appen, trykke på tandhjulsikonet, trykke på Afspil og rulle ned til Autoplay.

Du kan se valgmulighederne På denne enhed og På andre enheder under Autoplay. Hvis det er aktiveret, kan du, efter at dit Metallica-album slutter, begynde at høre Black Sabbath eller Iron Maiden. Hvis den er deaktiveret, stopper musikken, når albummet slutter. Autoplay fungerer, uanset om du blander et album eller en afspilningsliste eller afspiller dem direkte. Funktionen virker ikke, hvis du bruger Spotifys gentagelsesfunktion til albums eller afspilningslister.

Aktiver stemmekommandoer

Siri eller Alexa stemmekommandoer er en praktisk måde at få tingene gjort håndfrit, og du kan bruge dem i Spotify. For at aktivere stemmekommandoer skal du åbne Spotify-appen, trykke på tandhjulsikonet, trykke på Stemmeinteraktioner og trykke på “Hey Spotify”. Når du har givet appen tilladelse til at bruge din mikrofon, kan du sige kommandoer som “Hey, Spotify, spil Dolly Parton” eller “Hey, Spotify, næste sang.”

For at slå stemmekommandoer fra skal du åbne Spotify-appen, trykke på tandhjulsikonet og trykke på Stemmeinteraktioner. Tryk på Hey Spotify i menuen for at slå funktionen fra. Tryk derefter på Mikrofontilladelser for at gå til din telefons indstillinger for ikke at tillade Spotify at få adgang til din telefons mikrofon.

For brugere af iOS 13 og nyere kan du også bruge Siri til at styre Spotify. For at bruge Siri med Spotify skal du downloade og logge ind på Spotify-appen, og derefter sige: “Hey, Siri, spil Willie Nelson på Spotify.” Siri vil bede om tilladelse til at få adgang til Spotify, og når du har givet tilladelse, kan du begynde at spille musik håndfrit uden at gå ind i Spotify-appen.

Administrer dine app-notifikationer

Spotify kan sende dig push-alarmer eller e-mail-beskeder for ting som ny musik fra kunstnere, du følger, virtuelle eller personlige koncerter fra dine yndlingsaktører eller andre Spotify-nyheder. Disse er automatisk slået til, men hvis du vil slå dem fra, skal du åbne Spotify-appen, trykke på tandhjulsikonet og trykke på Notifikationer i bunden af menuen. I den næste menu vil du se muligheder som Anbefalet musik og Ny musik. Tryk på de muligheder, du vil deaktivere, og du vil være i stand til at slå push- og/eller e-mail-meddelelser fra.

Start en privat session

Spotify laver anbefalinger baseret på, hvad brugerne lytter til. Hvis du vil lytte til Jonas Brothers, en guilty pleasure du aldrig ville fortælle nogen om, uden at blive anbefalet til et lignende band/artist, så start en privat session. For at gøre dette skal du åbne Spotify, trykke på tandhjulsikonet og trykke på Sociale aktiviteter. Privat session vil være den bedste mulighed. Nu kan du lytte uden frygt for uønskede anbefalinger.

Juster din lydkvalitet

Spotify-appen lader dig også justere din basislydstyrke, lydkvalitet og endda få adgang til en equalizer. Ændring af disse indstillinger kan forbedre din lydkvalitet til enhver situation. Sådan ændrer du lydkvaliteten på din telefon.

Åbn Spotify-appen. Tryk på tandhjulet for at åbne Indstillinger. Rul ned og tryk på Lydkvalitet. Under WiFi-streaming og mobilstreaming kan du vælge Lav, Normal, Høj eller Automatisk. Indstillingen Automatisk justerer lydkvaliteten til, hvad end din signalstyrke er. Der er også en femte mulighed for betalte abonnenter kaldet meget høj.

Omarranger dine afspilningslister

Hvis du bliver ved med at lave og miste afspilningslister, gør Spotify det nemt at organisere og omorganisere dine afspilningslister. Appen lader dig sortere afspilningslister efter Nyligt spillet, Nyligt tilføjet, Alfabetisk og Udgiver. Du kan også oprette en brugerdefineret ordre, men du skal gøre det på et skrivebord. Her er hvordan du gør.

Åbn din Spotify-app. Tryk på Dit bibliotek. Tryk på playlister øverst på skærmen. Tryk på symbolet ↓↑ under playlister. Dette åbner menuen Sortér efter. Tryk på den rækkefølge du ønsker.

Læs også: De bedste musikapps

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.