iPhone SE 4 kunne blive som iPhone 14 – men med tre vigtige ændringer

iPhone SE 4 design

Flere iPhone SE 4-detaljer er blevet lækket, hvilket giver os et billede af en telefon, der ligner meget sidste års iPhone 14, men med nogle vigtige forskelle og opgraderinger (via MacRumors).

Den næste iPhone SE vil tilsyneladende være en stor afvigelse fra den nuværende iPhone SE, som er baseret på 2017’s iPhone 8 model. For det første vil den få iPhone 14’s grundlæggende kropsform, hvilket betyder, at Apples billigste iPhone endelig får et fladsidet aluminium-chassis og en større 6,1-tommer skærm med et hak og Face ID.

En mulig Midnight-farvemulighed siges også at blive testet for denne enhed, hvilket ville følge pænt efter iPhone SE 3’s muligheder for Midnight, Starlight og Product RED-farverne.

Som det ser ud, lyder dette som en stor opgradering fra iPhone SE 3, selvom nogle brugere sandsynligvis vil savne at have en Home-knap eller Touch ID, eller ikke vil foretrække den større størrelse på telefonen. Men som resten af de lækkede detaljer forklarer, vil dette ikke være en simpel relancering af Apples 2022-standard iPhone-model til en lavere pris.

iPhone SE 4: De største forskelle

For det første vil iPhone SE 4 tilsyneladende bruge en USB-C-indgang, ligesom med iPhone 15-serien, som har forladt Lightning for at overholde den kommende EU-lovgivning. Dette kunne frustrere nogle mangeårige iPhone-brugere, der er vant til Lightning-kabler, men skulle betyde, at iPhone SE 4 er nemmere at oplade, da mange andre enheder bruger dette stik.

En anden funktion, der tippes til at blive taget fra iPhone 15-serien og tilføjet til iPhone SE 4, er handlingsknappen. Dette er noget, vi hidtil kun har set på iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max, men som tidligere er blevet tippet til iPhone SE 4 og også den kommende iPhone 16. Den erstatter mute-knappen, der er på iPhones, der går tilbage til originalen fra 2007, og tjener som udgangspunkt samme formål, men kan også omkonfigureres til at fungere som en genvej til flere andre apps eller funktioner.

Den sidste store ændring gælder den nye iPhone SEs bagkameraer. Den vil efter sigende være udstyret med et enkelt 48 MP bagkamera, hvilket ville være en stort øgning fra 12 MP-sensoren på bagsiden af iPhone SE 3, men der ville ikke være nogen ultrabrede fotoegenskaber, som findes på iPhone 14. Den ville også gøre, at den nye iPhone SE 4 vil veje mindre end iPhone 14 og have et andet bagpaneldesign for at imødekomme det anderledes kameraområde.

Med iPhone SE 4, der menes at blive lanceret i 2025, er der stadig rig mulighed for Apple at udvikle den næste generations budget iPhone i en anden retning end det, vi har hørt her. Men går man ud fra rygternes stabilitet indtil dette punkt, føles det som om, at Apple har besluttet sig for, hvad fremtiden bringer for deres budget-iPhone-modeller.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.