Telefonmangel kan blive værre, da Foxconn standser driften i Shenzhen

Smartphone-industrien er allerede blevet ramt af den igangværende chipmangel, hvilket forårsager forsinkelser i forsendelsen af mange af de bedste-telefoner. Som om det ikke var nok, er den globale forsyningskæde ved at blive endnu værre.

Foxconn, blandt en af flere producenter, der opererer i Shenzhen, er ifølge Nikkei Asia blevet tvunget til at stoppe produktionen i byen på grund af stigende COVID-19. Kina har sat byen under lockdown fra mandag til 20. marts.

Nedlukningen betyder, at alle ikke-nødvendige virksomheder midlertidigt stopper driften, undtagen apoteker, medicinske institutioner og andre vigtige virksomheder.

Shenzhen er hjem for Foxconns næststørste produktionsvirksomhed i Kina. Elektronikgiganten er også blandt de største leverandører til tech-giganter som Apple, Intel, Nvidia og Samsung. General Interface Solution Holding, som leverer touch-skærme til Samsung, og Unimicron, der bygger printkort, standser også driften i Shenzhen.

Nedlukningen påvirker Foxconns drift på fabrikkerne i Longhua og Guanlan. Både Huawei og Oppo har også deres hovedkvarter i Shenzhen.

IDC rapporterede sidste år, at det globale smartphonemarked faldt 6,7% i tredje kvartal af 2021 på grund af chipmangel. De seneste restriktioner har givet anledning til bekymring for, at de vil resultere i endnu et massivt tilbageslag i forhold til smartphone-produktion.

About Anders Buhl 971 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.