AirPods Pro 2 kan have tabsfri audio og en sporbar case

AirPods Pro fylder tre år i oktober, og en anden generation har længe været rygtet at komme i 2022. Nu har Apple-analytiker Ming-Chi Kuo givet et gæt på en udgivelsesdato i 4. kvartal for AirPods Pro 2 og skitseret nogle af de opgraderinger, vi kan forvente senere på året.

I et investeringsnotat set af 9to5Mac siger Kuo, at den vigtigste opgradering er den planlagte introduktion af tabsfri audio via Apples eget ALAC (Apple Lossless Audio Codec) format. Intet andet tabsfrit format er nævnt, hvilket måske ikke er overraskende, da det ville være en god måde at hente fans af kvalitet-lyd til Apple Music – som for nylig fik ALAC-understøttelse – frem for Spotify eller lignende.

Tabsfri audio sange er også betydeligt større filer, hvilket ville være praktisk for Apple, da det ser ud til at sælge iPhone 14-telefoner med mere intern lagerplads senere på året. Det ville helt sikkert gøre den rygtede 2TB iPhone 14-model lidt nemmere at retfærdiggøre.

Men der er også betydelige problemer der skal løses. Den mest vanskelige af disse er begrænsningerne ved selve Bluetooth, som udgør noget af en flaskehals. Det er muligt, at Apple kunne komme med sin egen standard eller blot udvikle et codec for at gøre ALAC opnåeligt, men det er bestemt noget, virksomheden tygger over. I et interview med What Hi-Fi gjorde Apples Gary Geaves det klart, at selskabet ville “foretrække mere båndbredde” og antydede, at de har planer i den retning, uden at angive præcis, hvad de kunne være.

Derudover bekræfter Kuo rygtet om, at Apple vil bruge Pro-øretelefonerne til kontrol af ens sundhed på en eller anden måde, og foreslår, at de kan prale af et “nyt formfaktordesign.” Selvom han ikke uddyber dette, er det bemærkelsesværdigt, at AirPods 3 så deres stilke betydeligt reduceret, så det kunne være et område at se nærmere på.

Kuo forventer som sagt en udgivelsesdato i 4. kvartal af AirPods Pro 2, som dermed vil være i slutningen af året, endda senere end den sædvanlige september-lancering af nye flagskibs iPhones og Apple Watches. Alligevel er Kuo overbevist om, at efterspørgslen er der, idet analytikeren forudsiger forsendelser på 18 til 20 millioner enheder inden udgangen af 2022.

About Anders Buhl 973 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.