Android får egen version af iPhone 14’s Nød-SOS via satellit takket være Qualcomm

Snapdragon 8+ Gen 1

Kommende Android-telefoner får deres egen version af iPhone 14’s Nød-SOS via satellit-funktion i form af Qualcomms nye Snapdragon Satellite. Men denne funktion kunne gøre mere end blot at give nøddækning.

Meddelt i dag (5. januar) på CES 2023, samarbejder chipdesigner Qualcomm med Iridium-satellitnetværket og Garmin Response-redningstjenester for at tilbyde satellitforbindelse til Android-telefoner. Udrulningen vil starte med enheder, der bruger Snapdragon 8 Gen 2 flagskibschipsættet i anden halvdel af dette år, i nordamerikanske og europæiske regioner.

Ligesom Nød-SOS via satellit – en funktion tilgængelig på iPhone 14-seriens modeller – lover Snapdragon Satellite at lade dig sende nødbeskeder overalt i verden med udsigt til den åbne himmel, takket være Qualcomms nye X70 5G-modem, der også giver mulighed for satellitforbindelse.

En demovideo af tjenesten viser en bruger, der er faret vildt, som holder sin smartphone op mod himlen for at spore positionen af en forbipasserende satellit for at oprette forbindelse og sende en besked til en kontakt. Dette gøres i en dedikeret Snapdragon Satellite-app, selvom vi håber, at der også vil være integration med almindelige messaging-apps for nem brug.

Snapdragon Satellite understøtter tovejs nødbeskeder, som Apples tilsvarende tjeneste gør, men den er beregnet til bredere brug end det. Qualcomm sælger dette som en måde at sende almindelige tekster og andre beskeder i fjerntliggende områder. Det kan have en enorm indvirkning på brugere, der kæmper med mobilforbindelser, mens de rejser, eller som bor langt væk fra nettet.

Et ubesvaret spørgsmål er, om Qualcomm- eller Android-telefonproducenter vil opkræve ekstra for at aktivere denne tjeneste på telefoner. Apple har lovet to gratis år med SOS i nødstilfælde via satellitdækning for iPhone 14-ejere, hvilket antyder, at efter det er gået, skal du betale for at få adgang til tjenesten. Det er uretfærdigt at låse sikkerhedsfunktioner bag en betalingsmur efter allerede at have købt en ny enhed, men ligesom Apple er der intet, der forhindrer Qualcomm i at kræve et gebyr for det.

Qualcomm har også ambitioner for denne teknologi ud over smartphones, såsom for bærbare computere, tablets og køretøjer. Selvom du sandsynligvis vil have din telefon med dig overalt, er der tidspunkter, hvor du vil bruge forskellige enheder, eller når du er i en bil. At have denne funktion indbygget i produkter ud over telefoner vil forbedre meddelelser på andre platforme, samt åbne op for andre potentielle funktioner.

De første Snapdragon 8 Gen 2-telefoner er allerede på vej, såsom OnePlus 11 Pro; mere rygtede enheder som Samsung Galaxy S23-serien er ikke så langt efter. Vi vil antage, at disse modeller vil få Snapdragon Satellite aktiveret på dem, når Qualcomm lancerer tjenesten, så hvis du planlægger at købe disse telefoner, skal du holde øje med, hvornår denne bonusopgradering ankommer.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.