Hvis du har nogen af de bedste Android-telefoner, men kæmper med de indbyggede lagergrænser, så er Google ved at komme dig til undsætning i form af en ny “app-arkivering”-funktion.
Som annonceret på Android-udviklerbloggen, vil Android-udviklere nu være i stand til at reducere størrelsen af apps med omkring 60 % ved at lade dem blive gemt som et nyt arkiveret APK-filformat. Ifølge annonceringen kommer denne mulighed til udviklere, men vil ikke være tilgængelig for forbrugerne før “senere på året”, måske i tråd med lanceringen af Android 13.
Pointen med at arkivere en app, i stedet for bare at afinstallere den, er, at det skulle betyde, at du ikke behøver at downloade så meget (eller endda nogen) data for at få den til at fungere igen, hvilket gør det hurtigere at aktivere en arkiveret app, når du har brug for den. Det lyder ideelt til de apps, som du kun bruger fra tid til anden, men som ikke kan slettes på fornuftig vis. Et par eksempler på sjældent brugte apps på min telefon, er rejse-apps og bestillingsapps til barer og restauranter.
Denne arkiveringsfunktion inkluderer ikke brugerdata, bliver der beskrevet i bloggen. Vi ved ikke, hvad de præcise fordele ved dette kan være, men i det mindste lyder det praktisk kun at arkivere de oplysninger, som udvikleren kan garantere vil være til stede på appen.
Bloggen nævner også, at arkivering ikke vil være en obligatorisk funktion og viser udviklere, hvordan de kan deaktivere det. Det er en interessant funktion at tilføje for udviklere, der af en eller anden grund måske ikke ønsker, at deres app skal kunne arkiveres, selvom det kan skuffe nogle brugere, der hellere vil være i stand til at spare plads på alle mulige apps.
Mens nogle ældre og billigere Android-telefoner kan have meget lidt indbygget lagerplads, har nyere Androids normalt mindst 128 GB lagerplads. Selv med denne mængde kan det være svært for nogle brugere at få plads til alle de apps, filer, billeder osv., som de ønsker på deres telefoner. Selvom skylagring kan hjælpe med at holde billeder og data tilgængelige, men ikke på selve enheden, kræver de fleste apps stadig en korrekt installation for at fungere. Det bliver interessant at se, hvordan denne funktion ser ud og fungerer, når Google udgiver den, og finde ud af, hvor meget lagerplads du kan få tilbage på din enhed.
Læs også: 15 bedste Android-tablet-spil, der fungerer bedre på store skærme
Be the first to comment