Apple bekræfter, at USB-C iPhones kommer

Vi har hørt en masse rygter om, at iPhone 15 kunne være den første Apple-telefon, der får USB-C, men nu har en Apple-chef indrømmet, at de ikke har noget valg. Takket være EU’s officielle vedtagelse vedrørende en universel opladningsport, der starter i slutningen af 2024, har Apple bekræftet, at de vil overholde mandatet.

Denne nyhed kom fra Greg Joswiak, Apples senior vicepræsident for marketing, der talte ved Wall Street Journal Tech Live Event (via TechCrunch). Joswiak delte ikke yderligere detaljer, men bekræftede, at Apple vil overholde EU’s afgørelse. Det ser dog ud til, at Apple vil efterkomme kendelsen noget modvilligt.

“Vi er kommet til et bedre sted, som er strømadaptere med aftagelige kabler. Alle er USB-A eller USB-C, og du vælger det kabel, der passer til din enhed.” sagde Joswiak: “Det gjorde det muligt for over en milliard mennesker at have det (Lightning) stik og være i stand til at bruge det, de allerede har og ikke blive forstyrret og forårsage en masse e-affald.”

Den korte version er, at Apple stadig insisterer på, at påbud om et skifte fra Lightning til USB-C faktisk vil skabe mere e-affald, end det forhindrer – da folk bliver nødt til at skille sig af med gamle Lightning-kabler og tilbehør. Det betyder også, at virksomheden ikke kan tjene penge på Lightning-salg og licenser i meget længere tid – så det er ikke sandsynligt, at disse kommentarer er 100% altruistiske.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.