Google Pixel 8 Tensor G3-lækage peger på nogle store ydeevneopgraderinger

Pixel 7a anmeldelse

Googles Pixel 7 og Pixel 7 Pro er ikke specielt gamle, og al snak handler stadig om Pixel Fold og Pixel 7a, men når det kommer til rygter, er folk allerede videre, og det er tid til at rette vores opmærksomhed mod det næste.

Det næste er Pixel 8, og vi er allerede begyndt at se nogle rygter om, hvad den og dens større fætter, Pixel 8 Pro, vil have at byde på. Nu har en ny rapport peget fingeren direkte på nogle store opgraderinger til Googles chip, der forventes at drive Pixel 8-serien og sandsynligvis blive navngivet Tensor G3, hvis Google følger deres forgængere.

En chip med masser af kerner

De seneste nyheder kommer fra en rapport fra Android Authority, der citerer en unavngiven “kilde inde i Google”, når man diskuterer specifikationerne for den kommende Tensor G3.

Ifølge den rapport er Google klar til at øge satsen denne gang, og pakke Tensor G3 med mere moderne kerner i et forsøg på at sikre, at de telefoner, den driver, vil være i stand til bedre at konkurrere med chip som Qualcomms Snapdragon og Samsungs Exynos.

“Med Tensor G3 sætter Google endelig mere opdaterede kerner i chippen,” hævder rapporten. “Hele CPU-blokken er blevet ombygget til at bruge 2022 ARMv9-kerner. Kernelayoutet er også blevet ændret – væk er den usædvanlige 4+2+2-opsætning, og i stedet har Google indsat et endnu mere mærkeligt et?”

Det ser ud til, at kernen er, at den nye Tensor G3 vil have ni CPU-kerner. Fire af dem vil være små Cortex-A510-kerner, mens de vil få selskab af fire Cortex-A715’ere. Derefter vil en enkelt Cortex-X3-kerne klare de tunge løft med alle disse kerner med højere clockfrekvenser end Tensor G3.

Det betyder, at Tensor G3 vil have små kerner, der kører ved 2,15 GHz. Disse Cortex-A715-kerner vil køre ved 2.45GHz, mens den eneste store kerne vil køre ved 3.0Ghz. Det er mindst et 150Mhz boost i forhold til sidste års chip.

Alt dette vil selvfølgelig hjælpe med at forbedre ydeevnen, mens andre ændringer vil se understøttelse af ARMs Memory Tagging Extensions (MTE) – en funktion, der skal hjælpe med at forhindre hukommelsesbaserede forsøg på at kompromittere enheder.

Rapporten antyder også, at grafikken vil blive boostet af en ny GPU baseret på Mali-G715, en chip, der vil have tre flere kerner end sidste års Tensor G2. En beskeden klokkehastighed vil også være inkluderet.

Alt dette vil efter sigende være kombineret med understøttelse af UFS 4.0-lagring, hvilket sikrer, at apps og spil indlæses pænt og hurtigt. Men de, der håber på endnu hurtigere forbindelse, bliver måske skuffede – rapporten hævder, at Tensor G2’s Exynos 5300-modem bliver det samme.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.