iOS 16.2 live nu – her er alle de nye funktioner til din iPhone

ios 16

Opdatering: Den sidste store opdatering til iOS 16 i 2022 er ankommet, og du kan downloade den nu. iOS 16.2 er nu tilgængelig til generel udgivelse efter en beta-testproces, der tilføjer flere nye funktioner til Apples iPhone-software.

iOS 16.2 skulle være den sidste store opdatering til iPhones styresystem i år, og den forventes nu at blive lanceret i denne uge. iOS 16.1 bragte nogle store ændringer til iPhone, da Apple udgav denne softwareopdatering. Men en ny iOS 16-opdatering er allerede på vej, som vil bringe en ny app til iPhone sammen med andre forbedringer.

Ankomsten af en ny Freeform-app fører til ændringerne i iOS 16.2, som også inkluderer nogle andre interne forbedringer til andre apps og funktioner. Siden da har vi også fået en iOS 16.2 beta 2, som tilføjede en medicin-widget til låseskærmen, Apple News-integration til Weather-appen og en ny Dynamic Island-opdatering kun til iPhone 14 Pro-brugere. Plus, 16.2 skulle bringe ankomsten af Apple Music Sing, Apple Musics sjove nye karaoke-tilstand.

Her er, hvad der kommer af nye funktioner på iOS 16.2.

iOS 16.2: Apple Music Sing

Apple Music Sing er en ny indbygget karaoke-tilstand til Apple Music-brugere og er i øjeblikket planlagt til at ankomme senere på måneden. Den vil sandsynligvis komme med iOS 16.2-opdateringen. Selvom du ikke får denne karaoke-tilstand til alle Apples 100 millioner-plus sange, lover det at blive en masse sjov på tilgængelige numre.

iOS 16.2 Avanceret databeskyttelse

Avanceret databeskyttelse er allerede begyndt at rulle ud gennem Apple Beta Software Program, men det forventes nu at komme med iOS 16.2 eller i begyndelsen af næste år. Denne sikkerhedsfunktion bringer end-to-end-kryptering til Apples iCloud-lagringstjeneste, hvilket er en kæmpe gevinst for iPhone-brugere. Selvom det ikke krypterer mail-, kontakt- eller kalenderdata, er dette et ekstra niveau af datasikkerhed for mange af dine mest følsomme oplysninger.

iOS 16.2: Always-on display skærmforbedringer

iOS 16 føjede Always-on-display til iPhone 14 Pro og Pro Max, hvilket bragte den på linje med sine Android-konkurrenter. Dette gjorde det muligt for brugere at se klokkeslæt, sportsresultater, kalendermeddelelser og mere, alt sammen uden at skulle låse deres telefoner op. Nu forventes iOS 16.2 at lade dig deaktivere wallpaper og/eller meddelelser på Always-on-display. Selvom dette måske ikke er en vigtig funktion for de fleste, så kan den fjerne rod fra Always-on-display, hvilket måske giver dig lige det, du har brug for.

iOS 16.2 AirDrop

AirDrop giver dig mulighed for at dele filer fra din iPhone til en anden – uden brug af kabel. Nu ændrer Apple tingene ved at begrænse muligheden for at modtage et AirDrop fra “Alle” til kun at virke i 10 minutter.

Denne funktionsændring er ikke uden kontroverser. Apple foretog oprindeligt kun ændringen i Kina, angiveligt efter anmodning fra den kinesiske regering for at begrænse demonstranternes kommunikationsevner. Nu ser det ud til, at hele verden kun kan modtage et AirDrop i 10 minutter ad gangen, medmindre det er mellem ens kontakter.

iOS 16.2: Freeform

Måske har du glemt Freeform, en app, som Apple første gang viste under deres verdensomspændende udviklerkonference i juni. Apple fremhæver Freeform som et brainstorming- og samarbejdsværktøj, hvor appen fungerer som en slags mobil whiteboard, som folk kan arbejde på sammen i realtid.

Freeform ser ud til primært at være rettet mod iPad, og drager fordel af den enheds større skærmplads. Faktisk debuterer Freeform også på iPadOS 16.2 Beta 1-udgivelsen, som ankom samtidig med iOS 16.2-opdateringen. Freeform er dog designet til at fungere på flere Apple-enheder, hvorfor det også er inkluderet i både iOS 16.2 og den nye macOS Ventura beta.

Apples udgivelsesbemærkninger til iOS 16.2 Beta 1 advarer om nogle kendte problemer med Freeform, der kræver løsninger til sletning af tavler, mens de er offline, og tilføjelse eller fjernelse af samarbejdspartnere, når delingsindstillinger ændres. Det er en påmindelse om, at dette i høj grad er en beta-udgivelse, med en masse finjusteringer i gang mellem nu og når iOS 16.2 får en generel udgivelse.

iOS 16.2: Nyhedshistorier integreret i regional vejr-app

En ny funktion i iOS vejr-appen er kommet, hvor man har integreret lokale nyheder med vejr vejret. Når du åbner vejr-appen, og ser de aktuelle forhold kommer der relaterede nyheder, som dukker op i Apple News-widgeten.

Denne funktion ser i øjeblikket ud til at være begrænset til USA, men forhåbentlig vil den fungere hvor som helst, når denne funktion forlader beta.

iOS 16.2: Dynamic Island-opgradering til iPhone 14 Pro

iOS 16.2 har en ny Dynamic Island-opgradering, der nu vil holde Wi-Fi-ikonet og signalbjælkerne synlige, mens du afspiller musik på iPhone 14 Pro. Tidligere, hvis en bruger lyttede til musik på iPhone 14 Pro, ville Dynamic Island vise sporet, der spilles nu sammen med batteriikonet og enten signalikonet eller Wi-Fi. Med denne opdatering vil øen skrumpe ned i bredden, og alle tre ikoner vil nu være synlige, når der afspilles musik.

iOS 16.2: Udvidet ProMotion-understøttelse

iPhones med 120Hz-skærme – det er de forskellige iPhone 13 Pro– og iPhone 14 Pro-modeller – får et ydelsesboost. Apple siger, at animerede layoutændringer nu sker ved 120Hz på ProMotion-skærme.

iOS 16.2: Ny Home app-arkitektur

Home har fået meget opmærksomhed i iOS 16, først med et helt nyt design, der gør det nemmere at se og styre smart home tilbehør. iOS 16.1-opdateringen bragte understøttelse af Matter, en interoperabilitetsprotokol understøttet af Google, Amazon og Apple, som skulle hjælpe forskellige enheder med at arbejde sammen.

Ændringerne bliver ved med at komme i iOS 16.2, som vil indlede en ny arkitektur til Home-appen. Apple siger, at ændringen vil bringe hurtigere og mere pålidelig ydeevne, selvom vi bliver nødt til at se den i aktion, før vi kan se, hvad det betyder i daglig brug.

iOS 16.2: Ændringer til liveaktiviteter

Liveaktiviteter er også lige kommet med iOS 16.1, men der vil være nogle forbedringer til funktionen i iOS 16.2. Som en påmindelse er liveaktiviteter notifikationer, der vises på låseskærmen (eller omkring Dynamic Island, hvis du har en iPhone 14 Pro eller iPhone 14 Pro Max), som giver dig løbende opdateringer til ting som sportsresultater, leveringsstatusser og timere.

9to5Mac rapporterer, at de har set kode, der vil gøre det muligt for Live Activities at anmode om opdateringer med kortere intervaller, hvilket ville øge hyppigheden af opdateringer til notifikationerne. Tilsyneladende er den funktion dog endnu ikke live i iOS 16.2 Beta 1.

iOS 16.2: Rapportering af SOS-opkald ved uheld

Hvis du ved et uheld udløser din iPhones SOS-nødopkaldsfunktion, tilføjer iOS 16.2 Beta 1 tilsyneladende en måde at rapportere et utilsigtet opkald på. En iOS 16.2-bruger skrev på Twitter, at en sådan funktion dukkede op, da personen ved et uheld foretog et nødopkald på deres iPhone.

iOS 16.2: Søvn-widget og medicin-widgets

iOS 16.2 beta 1 tilføjede en søvn låseskærms-widget til iOS, som giver brugerne mulighed for at se deres søvnsporingsdata fra låseskærmen. En søvn Home skærms-widget har eksisteret siden iOS 15, men med låseskærmen, der bliver mere integreret i iOS, bliver søvn-widgetten overført.

iOS 16.2 beta 2 kommer derudover med sin egen sundhedswidget. Medicin var en widget, der var blevet antydet tidligere, men som ikke var tilgængelig før denne seneste beta. Nu kan iOS 16.2 beta 2-brugere spore deres medicin fra låseskærmen. Hvis du tager en rimelig mængde medicin, kan dette være en yderst nyttig funktion i betragtning af kompleksiteten af mange medicinskemaer.

iOS 16.2: Tilpasset tilgængelighedstilstand

I sine igangværende bestræbelser på at sikre, at alle kan bruge en iPhone, arbejder Apple på en ny brugerdefineret tilgængelighedstilstand, der drastisk kan forenkle iOS-layoutet.

Aktivering af denne tilstand erstatter standard “Springboard” iOS-startskærmlayoutet med et enklere layout, der består af et stort gitter af ikoner. Oplåsning af telefonen kan også indstilles til at kræve et touch-and-hold input, og uanset hvor du befinder dig i telefonen, er der til enhver tid en oplagt tilbage-knap tilgængelig nederst på skærmen.

Der er også muligheder for at forstørre tekst på skærmen, deaktivere lydstyrkeknapper og foretage ændringer i individuelle apps og iOS-nødtjenesten SOS.

iOS 16.2: Forbedret beskedsøgning og andre funktioner

Bortset fra disse større funktionsopdateringer, er der også potentielt nogle mindre ændringer, der kommer til iOS 16.2. Ifølge MacRumors vil den nye version af mobiloperativsystemet give dig mulighed for at søge efter billeder i Beskeder baseret på indholdet (dvs. hund, kat osv.). Det vil også bringe SharePlay-understøttelse til GameCenter, så du kan spille spil med folk, mens du er på et FaceTime-opkald med dem.

iOS 16.2: Løste problemer

Ifølge Apples iOS-udgivelsesbemærkninger har de løst et par problemer med denne nyeste beta. Der var et problem med at skrive på kinesisk pinyin, som er blevet løst, samt et problem med, at tv-appen ikke fungerede korrekt. Endelig havde SwiftUI, som er et app-bygningsværktøj fra Apple, nogle problemer med animationer, der er blevet løst i iOS 16.2 beta 2.

About Anders Buhl 970 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.