iPhone 15 får muligvis iPhone 14 Pros 48MP-kamera

iPhone 15

Rygterne omkring, at IPhone 15 tager iPhone 14 Pro’s 48MP hovedkamera til sig, ser mere og mere sandsynlige ud, hvilket betyder, at selv ejere af de mest basale nye iPhones vil få et betydeligt kameraboost i forhold til, hvad du ville finde på den nuværende iPhone 14 og iPhone 14 Plus .

ITHome, der selv citerer en rapport fra Juheng, hævder, at Sony, producenten af iPhones kamerasensorer, bestiller ekstra dele fra chipfabrikanten TSMC for at hjælpe med at lave nok 48MP-sensorer til alle iPhone 15-modellerne. Dette er ikke overraskende nyheder, hvis Apple øgede antallet af modeller i sin iPhone-serie med 48 MP-kameraer fra to til fire, er det millioner flere kameraer, der har brug for disse sensorer.

Vi kan ikke lade være med at spekulere på, om Apple vil begrænse fordelene ved hovedkameraet på 48 MP på ikke-Pro iPhone 15-modellerne. I øjeblikket er den eneste måde at tage fulde 48 MP-billeder på iPhone 14 Pro ved at aktivere ProRAW-fotoformatet, en funktion, der har været eksklusiv for Pro iPhones siden introduktionen. Den grundlæggende iPhone 15 ville sandsynligvis stadig være i stand til at tage 12 MP-billeder som før og drage fordel af den ekstra lysstyrke og farvenøjagtighed, som pixel-binning (kombinerer flere pixels til større virtuelle pixels) en sensor med højere opløsning tilbyder. Men Apple ville måske være nødt til at tilføje en standard 48MP-tilstand eller gøre en Pro-eksklusiv funktion åben for alle iPhone 15.

Flere Pro-funktioner forventes på standard iPhone 15

Det er ikke alt, hvad iPhone 15 skulle få fra iPhone 14 Pro. Vi har også hørt flere rygter om, at alle iPhone 15-modeller vil bruge en Dynamic Island-udskæring til sine Face ID og kamerasensorer, ikke det velkendte hak. Andre velkendte funktioner, såsom 12 MP ultrabred og selfie-kameraer, og valget mellem enten en 6,1-tommer eller 6,7-tommer OLED-skærm med 60Hz opdateringshastighed, ser dog ikke ud til at ændre sig.

Det er ikke uventet, men skuffende. De fleste rivaliserende enheder på vores liste over bedste telefoner tilbyder mindst tre kameraer og en opdateringshastighed på 90 Hz for større alsidighed i fotos og jævnere skærmydeevne.

iPhone 15 skulle også flytte til et A16 Bionic-chipsæt, den samme chip, som du vil finde på iPhone 14 Pro i dag. Men iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max forventes også at få en opgradering til en helt ny A17 Bionic-chip.

Også på kamerafronten vil iPhone 15 Pro Max (men tilsyneladende ikke den mindre Pro-model) få Apples første periskop-telekamera til højere zoomniveauer.

Alle disse opgraderinger vil forhåbentlig blive bekræftet i september, forudsat at Apple holder sine normale iPhone-lanceringstider.

About Anders Buhl 972 Articles
Anders Buhl er manden bag Tech Til Alle. Anders har en baggrund i kommunikation og har derudover tidligere arbejdet med Apple-produkter. Han har en stor interesse inden for mange områder af teknologi og har skrevet om tech og forbrugerelektronik i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.